Business

SoftBank: Οι μετοχές της κατρακυλούν μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά της ARM

Προφανώς οι επενδυτές είναι σκεπτικοί στο deal που ανακοινώθηκε από τη SoftBank για εξαγορά της ARM Holdings προς σχεδόν 32 δις δολάρια και οι μετοχές της πέφτουν τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα οι μετοχές της SoftBank μετά την ανακοίνωση για την πρόθεση εξαγοράς της ARM Holdings έχουν πέσει σχεδόν 11% και αυτό είναι πρακτικά το αποτέλεσμα μίας συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στο Τόκυο μιας και όταν έγινε η ανακοίνωση τη Δευτέρα το χρηματιστήριο είχε ήδη κλείσει.

Παρά το ότι η ARM Holdings είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους επεξεργαστές για mobile computing και θεωρείτε ιδιαίτερα επιτυχημένη μιας και ολοκληρωμένα της ενσωματώνουν δημοφιλή smartphones όπως πχ τα iPhone, οι επενδυτές δεν είναι προφανώς ικανοποιημένοι από τη συμφωνία. Αρκετοί θεωρούν τη συγκεκριμένη συμφωνία ένα μεγάλο στρατηγικό στοίχημα.

Από την άλλη οι μετοχές της ARM από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία έχουν ανέβει περισσότερο από 40% φτάνοντας τις 17 στερλίνες η μία και ισοφαρίζοντας σχεδόν έτσι το τίμημα που έχει προσφέρει ανά μετοχή η SoftBank για την εξαγορά της.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.