Sony: Δεν αποκλείει την έξοδο από τα κινητά και τις τηλεοράσεις

Για πρώτη φορά ο Kazuo Hirai, Πρόεδρος και CEO της Sony αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας πιθανής στρατηγικής εξόδου από την αγορά των smartphones αλλά και των τηλεοράσεων. Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε εταιρικό meeting που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της εταιρείας στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Η Sony δέχεται μεγάλη πίεση στα smartphones από τον ανταγωνισμό των φθηνότερων ασιάτικων μοντέλων αλλα και από τις Apple και Samsung. Σύμφωνα με τον Hirai, η Sony θα επικεντρωθεί στις κατηγορίες των αισθητήρων για φωτογραφικές μηχανές και smartphones, των videogames (PlayStation) αλλά και της διασκέδασης (Sony Entertainment).

, Sony: Δεν αποκλείει την έξοδο από τα κινητά και τις τηλεοράσεις

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΑΝΝΗΣ

καλα ενταξει να ετοιμαζεστε να σας τα παρουν κ τ υπολοιπα κ.Hirai χαχαχαχαχαχ

thodoris

Όχι και τις τηλεοράσεις ρε παιδιά!! Είμαστε πολλοί οι παραδοσιακοί “sony-ακηδες” στις τηλεοράσεις

Kostas

Όπως έστρωσαν κοιμήθηκαν.

Genesis

και μένουν μόνο οι κονσόλες του playstation μόνο από εκεί βγάζει πολλά λεφτά η sony πλέον άμα χάσει και αυτή την μάχη από την microsoft πάει.

John

Απο τηλεορασεις η Sony μονο σε design κατι κανει. Γενικοτερα μετρια εικονα, μετριο συστημα.

LG και Samsung εχουν τα ηνια στις τηλεορασεις και κυριως στις Smart TV!

Kostas-Doha

χαχαχαχαχαχα………..Κ Λ Α Ι Ω …….
για υτους που ανησυχουσαν για την ηλικια μου μου ειμαι14 μισο (νατ’αφησω)…….χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα

djfapples

Μόνο ποιοτικές ναυαρχίδες xperia κ τίποτα άλλο

eleonora

@Genesis,μην λες μπαρουφες.Η Sony βγαζει χρηματα απο τις κονσολες,αλλα οχι παρα πολλα.Τα περισσοτερα χρηματα τα βγαζει απο τη Sony Finance,απο τη πωληση camera sensors(iphone,galaxy,κινεζοι),και απο τις υπολοιπες συσκευες.Τα κινητα τηλεφωνα και τις τηλεορασεις δεν θελουν να τα καταργησουν,απλα αν συνεχισουν να χανουν χρηματα να τα κλεισουν ή να τα πουλησουν.Σε πρωτη φαση προσανατολιζονται στο να μεινουν σταθερες οι πωλησεις και να βγαζουν χρηματα.

Kωνσταντινος

εχω την καταπληκτικη w905 του 2014 αλλα οι φετινες ειναι λιγο πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Gio

Κρίμα που σκέφτεται να φύγει η Sony. Είναι μια πολύ καλή εταιρία με πολύ καλή ποιότητα!

Theo

Ε μα πως να μην το σκέφτεται αυτό !! Όλες οι εταιρίες έδωσαν την αναβάθμιση σε lollipop και η sony ακόμα τίποτα..μόνο λόγια..φυσικό να δεχθεί πίεση μετά..Μόνο η σάμσουνγκ μπόρεσε κι έδωσε την αναβάθμιση σε όλες τις ναυαρχίδες της..

Φώτης

Jonh@ καμία σχέση φίλε..Σε πληροφορώ οτι η Sony τελευταία βγαζει φοβερες TV.Η 905w 46″ που λέει ο φιλος Κωνσταντινος ειναι φοβερη..Εχει πολυ καλυτερη εικονα απο Samsung που λες κ φυσικα φανταστικά χρωματα που μονο σε πλάσμα βλέπεις..Κ το καλυτερο κ βασικο γιατι εχω κονσολα (Xbox one)το χαμηλότερο input lag..Κριμα αν σταματήσει τις TV..

Ιωάννης jb

Εγώ ένα πράγμα θα πω… Μακάρι να ξυπνήσει ο κόσμος και να πάρει τίποτα σωστό γιατί με τόσες εταιρίες που υπάρχουν την σήμερον ημέρα παρασύρονται… και επειδή παίρνουν κάτι
(δε με νοιάζει είτε είναι κινητό είτε τηλεόραση) που είναι φθηνότερο και έχει τα ίδια ή και καλύτερα specs από το sony προϊόν αυτό δε το καθιστά καλύτερη επιλογή… Δε θέλω να κάνω καμιά διαφήμιση στα προσόντα sony, απλώς παραθέτω την εμπειρία μου και πιστεύω πως ειδικά αυτό που είπα παραπάνω, τελευταία έχει παραγίνει…. μακάρι να αλλάξει…. θα είναι κρίμα να πουληθούν σε άλλες εταιρίες δυο τόσο σημαντικοί τομείς που κάποιοι που ξέρουν τι ζητάν πάντα σε αυτούς καταλήγουν…

Peter Giankls

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η SONY ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ THΣ (PLAYSTATION κτλ).ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SMARTPHONE κτλ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ COMEBACK ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ !!!!!!!

Βαγγέλης

Επιτέλους η Sony το κατάλαβε ότι είναι τραγική εταιρεία.

Telis

Στα κινητά δεν θα μας λείψει (χοντροκομμένα σχεδιαστικά και με πολλά προβλήματα) , στις τηλεοράσεις όμως έβγαζε και κάποια πολύ καλά μοντέλα.

παπαροκας tiamat

Δε παρακολουθω τι γινεται στις τηλεορασεις, αλλά οταν μαθαινω οτι με sony smart tv δε μπορεις να κανεις το απλο να κολλησεις ενα εξωτερικο mouse και keyboard λογω κλειδωμενων drivers που εχουν ,τοτε τι να λεμε ο κοσμος στρεφεται σε lg και samsung ….

Αμα λοιπόν την εχει δει apple ας τον πιει ξερα και στις tv….

Στα smartphones τι να πρωτοπει κανεις…..
Οι ανθρωποι απλα ειναι αχρηστοι. Και η μεγαλυτερη στερηση τους ηταν οτι δε μπορεσαν ,οπως διαφημιζαν, να δωσουν ενα ultra high end κινητο με τη καλυτερη οθονη, ηχο, καμερα πριν 2 χρονια με την δηθεν συνεργασια ολων των τμημάτων της sony στο z1 και μετα.

j

@παπαροκας Tiamat πόσοι ομως πραγματικά βάζουν keyboard και mouse στην smart tv τους; Πολυ λίγοι..

Genesis

eleonora

Η Sony πλέον τα μεγάλα κέδροι βγάζει από τα PlayStation αμα τα χάσει αυτά θα χάσει και πολλά άλλα… Ναι βγάζει και από αυτά που λες αλλά δεν συγκρίνεται με αυτά που βγάζει από την κονσόλα της. Μην μου λες τώρα ότι δεν βγάζει πολλά που συνεχίζει να θερίζει σε αυτή την αγωρα και να βγάζει εκατομμύρια….

Panayiotis

Μακαρι να μην φυγει παιδια γιατι και στα κινητα δινει διαφορετικες επιλογες οπως το z3 compact απο ολους τους κατασκευαστες και στις τηλεοράσεις οταν παρεις σονυ ξερεις οτι θα την εχει για πολλα χρονια και λογικα θα την αλλαξει γιατι ειναι πολυ παλια. Εχω στο σπιτι 1 σονυ 10 και χρονων και μια 2 ετων και κανενα προβλημα πηρα grundig, samsung και καποιες αλλες ποιος οικονομικες αλλα καταλαβα οτι με 50-100 ευρω περνω κατι καλυτερο(δεν ειχα lg).

παπαροκας tiamat

οι ανθρωποι αυτοι δεν ειναι για λυπηση. ας κλεισει το μαγαζακι τους.
δεν υπονοω τους τεχνικους φυσικα αλλα τα μεγαλα κεφαλια που χαρασουν στρατηγικες και παιρνουν αποφασεις.
εδω εβγαλαν τωρα αυτο το super walkman με ηχο high end, στις tv παιρνουν βραβεια, στις καμερες ειναι νουμερο ενα προμηθευτες και φτανει η ωρα να βγαλει μια ναυαρχηδα και τελικα υστερει σε ολα!

το πως παλι καταφεραν και ευτελισαν ενα προιον με το ονομα “vaio” μονο εκεινοι ξερουν !
οι διευθυντες,μετοχοι κλπ εκει ειναι για δημοσιο εξευτελισμο!

man7

Μονο αισθητήρες θα κανει σε λίγο…οι DSLR της Sony είναι απελπιστικά αναξιόπιστες!

Ορέστης

Βλέπω τόση ώρα τα σχόλια και λένε διάφοροι να κλείσει, να κλείσει η sony γιατί δε βγάζει προϊόντα. Βρε μη τα αγοράζετε αφού δε σας ενδιαφέρουν. Τι να κλείσει? Αν κλείσει μια τέτοια εταιρεία Κολοσσός έχετε σκεφτεί πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους? Η Sony είναι 3η αυτή τη στιγμή σε πωλήσεις στις τηλεοράσεις. Αν φύγει νομίζετε θα σας κάνει καλό σε εμάς τους καταναλωτές? Πιο περιορισμένες επιλογές αγοράς και υψηλότερες τιμές, αφού θα μειωθεί ο ανταγωνισμός. Λέτε και ξαναλέτε για τα vaio και τα vaio. To ότι η Samsung πούλησε πρώτη το τμήμα με τα laptop της, δε το ξέρει κανείς? δε το λέει κανείς? Αλλά όχι! Μόνο θάψιμο! ΚΡΑ ΚΡΑ Το είπαν μερικά παιδιά πιο πάνω και έχουν απόλυτο δίκιο. Η sony είναι η πιο παλιά εταιρεία απ’ όλες. Όταν έβγαζε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, η Samsung πούλαγε ψάρια. Επικεντρωνόταν πάντα σε προϊόντα εικόνας και ήχου και δε πήγε ποτέ σε τομείς, όπως ψυγεία, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων…. κτλπ Και το θέμα δεν είναι μόνο ότι επικεντρωνόταν, το θέμα είναι ότι έβγαζε πάντα πρωτοπόρα προϊόντα από το πρώτο walkman ως το αδιάβροχο sports walkman που έβγαλε πριν 3 χρόνια, η το “Quantum dot” που το χρησιμοποίησε πέρυσι στη W905… Συνέχεια »

billys

Εεεε , Ορεστη …. Εαν δεν τα αγοραζουν αγορι μου , γι’ αυτο θα κλεισει η εταιρεια .

Genesis

Ορέστη

συμφωνώ μαζί σου αλλά όπως είπε και ο billys άμα δεν αγοράζουν….εκτός αν αλλάξει λίγο το σκεπτικό τους εκεί στη sony και δούμε καλύτερα πράγματα στα κινητά και τηλεόρασης…πράγμα χλωμό.

giorgos

Να κλεισει να ησυχασουμε, για το απαραδεκτο και μονο service της Χαλασε στο xperia z μου το ακουστικό και το εστειλα για service στην arvato μου ειπαν οτι οτι δεν το καλυπτει η εγγύηση γιατι ειναι σπασμενο και το πίσω μερος του κινητού και πρεπει να επισκευαστουν και οι δυο βλαβες με κόστος 82 ευρω. Στο πίσω μέρος του κινητού ειχα τοποθετησει ενα tempered glass το οποιο ηταν ραγισμενο και δεν μπηκαν καν στον κοπο να το βγαλουν ζητησα να επισταφει το κινητο μαζι με τις φώτο του πορίσματος, στις φώτο εδειχναν το σπασμενο tempered glass. Πηρα λοιπον το κινητο και εβγαλα τα temperde glass μπροστα στον υπαλληλο στον Γερμανο , το κινητο δεν ειχε την παραμικρή γρατζουνια , ενημερωσα τη sony και το ξαναεστειλα …..εκει λοιπον στην Αrvato ουτε καν μπηκαν στην διαδικασια να το ελεγξουν και μου εστειλαν ξανα το ιδιο μνμ οτι πρεπει να πληρωσω τα 82 ευρω …ενημερωνω ξανα τη sony και μου ειπαν να μην ξαναασχοληθω και θα το τακτοποιησουν αυτοι το θεμα. Μετα απο ενα μηνα λοιπον σημερα παρελαβα το τηλεφωνο στο χαρτι που πηρα γραφει οτι έκαναv :ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΟΓΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ . Ομως στο κινητο αλλαξαν τα παντα μπροστα μέρος πισω… Συνέχεια »

Ορέστης

Φίλε μου για να ξέρεις και χωρίς παρεξήγηση, επειδή τα έχω περάσει και εγώ αυτό που περιγράφεις είναι η τραγική εταιρεία με το όνομα Arvato, όχι η Sony.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας