Απεβίωσε o διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ

Ο διαπρεπής Bρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ, σε ηλικία 76 ετών. Την ανακοίνωση του θανάτου του εξέδωσαν τα παιδιά του.

Ο εμβληματικός επιστήμονας εδώ και δεκαετίες βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και μπορούσε μιλήσει μόνο μέσω μιας ειδικής συσκευής, εξαιτίας ανίατης νευρολογικής νόσου (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), που διαγνώστηκε στα 21 του χρόνια.

Οι γιατροί του έδιναν μόλις δύο χρόνια ζωής αλλά εκείνος κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά, να ζήσει πολύ περισσότερο και να προσφέρει μεγάλο έργο στον επιστημονικό κόσμο.

«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», ανέφεραν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Στίβεν Χόκινγκ, Απεβίωσε o διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ

Ο Στίβεν Χόκινγκ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1942 στην Οξφόρδη. Υπήρξε σπουδαίος θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ήταν ο πρώτος που ανέπτυξε κοσμολογία η οποία συνδέει τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αινστάιν με την Κβαντική μηχανική.

Επίσης, ο Χόκινγκ ανακάλυψε πως οι μαύρες τρύπες εκλύουν ακτινοβολία, φαινόμενο που συχνά καλείται ως ακτινοβολία Χόκινγκ. Το 1988 εξέδωσε το βιβλίο «Χρονικό του Χρόνου» πουλώντας πάνω από 10 εκατ. αντίτυπα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Ένας τεράστιος έφυγε….

tester

Είπε στα γενέθλια του Αινστάιν να παει να βρει τι τελικά περιέχει μια μαύρη τρύπα. rip.

Μπόκολης

RIP φίλε Χοκ!!!1 Θα σε θυμάμαι!!!1

bezilys

Δεν προσφέρε τπ πέρα από θεωρείες καταστροφικες!

tester

@bezilys έχεις δίκιο…ο hawking μάλλον είχε έρθει στον Άγιο Όρος και εκεί σε συνεργασία με τον Παίσιο έβγαλε τον δεύτερο νόμο της δυναμικής των μαύρων τρυπών, απέδειξε οτι ενεργεία μπορεί να φύγει απο την μαύρη τρύπα σαν ακτινοβολία hawking και επέκτεινε το θεώρημα της singularity αποδεικνύοντας οτι το αρχικό σημείο του σύμπαντος ήταν και αυτό μια μέγαλη ανωμαλία.
Δεν πρόσφερε και τίποτα.

coproducer

@tester Ξερεις κανεναν Ντάισον, Γουεινμπερκ, Πάινς ? Όχι…μάλλονς γιατί τα μεγαλύτερα μυαλά εν ζωή δεν πουλάνε τόσο όσο ο συγχωρεμένος….Και όσο για τα της θεολογίας…. θα στο πως αλα Γιόντα… να μάθεις θέλεις πολλά ακόμα…!

bezilys

@tester από αυτά που μου είπες τπ δεν χρησιμεύσε στην ανθρωπότητα! Και άστο που αυτά είναι απλώς θεωρίες!!

Vendetta

Δωσε στο παιδι πραξεις και οχι λογια. Τα λογια δεν τον ενδιαφερουν…ασχετα με το οτι και αν κανει σημερα εχουν στηριχθει σε θεωριες που δεν τις καταννοουσαν στην εποχη του ομοιοι του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.