Συνελήφθη η CFO της Huawei σε αεροδρόμιο του Καναδά μετά από αίτημα των ΗΠΑ

Συνελήφθη CFO Huawei αεροδρόμιο Καναδά μετά αίτημα ΗΠΑ, Συνελήφθη η CFO της Huawei σε αεροδρόμιο του Καναδά μετά από αίτημα των ΗΠΑ

Συνεχίζεται η κόντρα των ΗΠΑ με τη Huawei και αυτή τη φορά με τη σύλληψη της CFO (Chief Financial Officer) της εταιρείας, κ. Meng Wanzhou, επειδή είναι ύποπτη για παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν.

Η Huawei εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Πρόσφατα, η CFO της εταιρείας, κ. Meng Wanzhou, κρατήθηκε προσωρινά από τις Καναδικές αρχές για λογαριασμό των ΗΠΑ, οι οποίες ζητούν την έκδοση της για απροσδιόριστες κατηγορίες της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της μετεπιβίβασης της μεταξύ πτήσεων.

Η εταιρεία μας έχει λάβει πολύ μικρή ενημέρωση σχετικά με αυτές τις κατηγορίες και δεν έχει την παραμικρή ιδέα για ποιον λόγο κρατείται η κ. Meng. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Καναδικό και Αμερικανικό σύστημα Δικαιοσύνης για ένα δίκαιο πόρισμα.
Η Huawei συμμορφώνεται με όλους τους νόμους και κανόνες των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανόμενων των κυρώσεων και των ρυθμίσεων που επιβάλουν τα Ηνωμένα Έθνη, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Meng Wanzhou συνελήφθη στο Βανκούβερ την 1η Δεκεμβρίου. Ζητείται η έκδοση της στις ΗΠΑ και έχει οριστεί ακρόαση με εγγύηση για την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Υπάρχει απαγορεύτικό για τη δημοσίευση περισσότερων πληροφοριών, το οποίο ζητήθηκε από την ίδια την κ. Meng”.

Η Meng Wanzhou δεν είναι απλά η CFO της Huawei, αλλά μία από τα πιο ισχυρά στελέχη της εταιρείας, με θέση αναπληρωτή προέδρου στο Δ.Σ. και η κόρη του ιδρυτή της, Ren Zhengfei. Όπως αναμενόταν, η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη καταδικάσει την ενέργεια των ΗΠΑ και ζητά την άμεση απελευθέρωση της.

Ακόμα μία αφορμή για κόντρα μεταξύ των δύο χωρών και για ακόμα μία φορά η Huawei κατηγορείται ότι λειτουργεί για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης. Πρόσφατα είχαμε το απαγορευτικό για την εγκατάσταση εξοπλισμού της Huawei για τα δίκτυα 5G σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ και η CSIS (Canadian Security Intelligence Service) προειδοποιεί για κίνδυνο κατασκοπείας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Τη Χαβάη τη κράζω κυρίως για την έπαρση που δείχνει με ιστορία στα smartphones μικρότερη από 8ετια ΑΛΛΑ… Στην Αμερική μόνο η “Αγία ” Apple είναι καλή;;; μη τρελαθούμε….

GS

Καλά εκεί στο Αμέρικα τη φοβούνται μην κάνει περισσότερες πωλήσεις από το μηλαράκι, Πιο κομπλεξικός λαός πεθαίνεις τα αμερικάνια.

JD

Όσο και να χτυπιούνται οι Αμερικάνοι η Huawei είναι δεύτερη σε πωλήσεις αφού πέρασε την φούσκα που ονομάζεται Apple και σύντομα θα περάσει και την Samsung. Σε αυτά που ισχυρίζονται περί κατασκοπίας δεν έχουν παρουσιάσει ούτε μια απόδειξη.

ΚώσταςD.

Παιδιά “παίζονται” και άλλα “παιχνίδια”, πίσω από αυτό, ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ-ΚΙΝΑ. Ποια Apple και κόκκινες μηλιές;;; 😂😂😂😂

Petros

Που να πρασινισουν ολες οι οθόνες Apple… σαν του mate 20 pro να γίνουν και χειρότερες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.