Συνέντευξη με τον Mr. Shen Wang, Country Manager της Honor για την Ελλάδα

Συνέντευξη με τον Mr. Shen Wang, Country Manager της Honor για την Ελλάδα, Συνέντευξη με τον Mr. Shen Wang, Country Manager της Honor για την Ελλάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά με τον Mr. Shen Wang, Country Manager της Honor για την Ελλάδα και να τον ρωτήσουμε για την είσοδό της στην ελληνική αγορά ακκά και τα προϊόντα της που φέρουν μια ξεχωριστή φιλοσοφία.

Techblog: Ποιος είναι ο ρόλος σας στην Ελλάδα στην Honor;
Shen Wang: Από τον Φεβρουάριο του 2018 έχω αναλάβει τη θέση του Country Manager της Honor για την Ελλάδα, έχοντας την ευθύνη για τις επιδόσεις του brand στην ελληνική αγορά.

Πρωταρχικός μας στόχος φέτος είναι να παρουσιάσουμε την Honor στους Έλληνες χρήστες και να ενισχύσουμε το brand awareness. Να συσταθεί μια ομάδα και να συναφθούν συνεργασίες, με μακροπρόθεσμο στόχο τις υψηλές πωλήσεις. Επομένως, η γνωστοποιήση των συσκευών μας στο ελληνικό κοινό αποτελεί βασική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη λανσάρει στην ελληνική αγορά το Honor 9 Lite, το Honor 7X και το Honor 10.

Techblog: Γιατί αποφασίσατε σαν Honor να έρθετε στην Ελλάδα;
Shen Wang: Βάσει της παγκόσμιας στρατηγικής του brand, η Honor θα επεκταθεί μέσα στο 2018 σαν ξεχωριστή μάρκα στις διεθνείς αγορές. Δεδομένου ότι τα δύο brands – Huawei και Honor – έχουν διαφορετικό κοινό και διαφορετικές συσκευές, λειτουργούν πλέον ως ξεχωριστά brand. Αυτό είναι το μοντέλο που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε και σε άλλες αγορές.

Αυτή τη στιγμή η αγορά της Κίνας είναι σχετικά σταθερή και ώριμη. Για το λόγο αυτό θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλες διεθνείς αγορές και θα το κάνουμε βήμα-βήμα, ξεκινώντας από τις σημαντικές αγορές και προχωρώντας σταδιακά και σε άλλες.

Techblog: Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος στην Ελλάδα;
Shen Wang: Θα ακολουθήσουμε την παγκόσμια στρατηγική της Honor, που είναι να είμαστε στην κορυφαία πεντάδα των smartphone brands σε τρία έτη, καθώς και το μερίδιο αγοράς μεταξύ Κίνας και διεθνών αγορών να γίνει 50-50. Τώρα το μερίδιο των καταναλωτών που προέρχεται από την Κίνα είναι μεγαλύτερο από αυτό των διεθνών αγορών και θέλουμε να το εξισορροπήσουμε.

Για την Ελλάδα πρωταρχικός μας στόχος φέτος είναι να κάνουμε γνωστή τη μάρκα, να λανσάρουμε τα προϊόντα και να συστήσουμε μαζί με τους συνεργάτες μας μια ανταγωνιστική ομάδα. Να συνάψουμε συνεργασίες με τα κανάλια λιανικής, να παρουσιάσουμε την μάρκα, να έχουμε τις συσκευές Honor σε κάθε κατάστημα και φυσικά να καταφέρουμε οι συσκευές της Honor να έχουν ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό. Στη συνέχεια στοχεύουμε να κατακτήσουμε ένα αξιόλογο μερίδιο αγοράς στη χώρα, το οποίο έχουμε την πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε.

Techblog: Ποιο είναι το κοινό που στοχεύετε στην Ελλάδα;
Shen Wang: Το target group μας είναι το νεανικό κοινό και όσοι έχουν μια νεανική νοοτροπία. Κυρίως στοχεύουμε στις ηλικίες 18 με 34 που αγαπούν την τεχνολογία, τη μόδα, τη φωτογραφία, το gaming. Αυτοί οι καταναλωτές αποτελούν το βασικό μας target group.

Μπορείτε να το δείτε και από το προϊόν που λανσάραμε φέτος (και στην ελληνική αγορά), το Honor 10. Η συσκευή απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπάνε τη μόδα, το στυλ και το ωραίο design. Επιπλέον, η ΑΙ κάμερα (κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη) του Honor 10 απευθύνεται σε όσους θέλουν να βγάζουν επαγγελματικές φωτογραφίες.

Επίσης η νέα τεχνολογία GPU Turbo που λανσαρίστηκε με το Honor Play η οποία στοχεύει στους gamers καθώς προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις. Οι περισσότεροι νέοι αγαπούν αυτά τα χαρακτηριστικά στα smartphone, και τους ενδιαφέρει η φωτογραφία, το design και το gaming. Δεν κάνω αναφορά στην τιμή της συσκευής, καθώς στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή τιμή στους πελάτες μας. Αυτό μας διαφοροποιεί και από άλλες μάρκες, καθώς στοχεύουμε στην παροχή συσκευών με προηγμένα χαρακτηριστικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Techblog: Μπορείτε να μας πείτε κάτι περισσότερο για τα επερχόμενα μοντέλα 7C, 7A και 7S;
Shen Wang: Στην ελληνική αγορά έχουμε ήδη λανσάρει τα Honor 9 Lite, 7X και Honor 10. Τα επόμενα μοντέλα που θα λανσάρουμε είναι τρεις low-end συσκευές, οι 7C, 7A και 7S, οι οποίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Όσον αφορά στις τιμές των συσκευών θα τις ταξινομήσω ως εξής: 7C, 7A και 7S. Το 7A θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με 2/16GB και 3/32GB (RAM και αποθηκευτικό χώρο). Το 7S με 2/16GB, είναι πιο low-end και όσον αφορά στην τιμή θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Στόχος μας είναι να λανσάρουμε όλες τις συσκευές την ίδια στιγμή μέχρι το τέλος του μήνα και να τις καταστήσουμε διαθέσιμες σε όλα τα κανάλια.

Techblog: Αυτές οι συσκευές θα είναι ανταγωνιστικές με τις συσκευές Huawei Y;
Shen Wang: Οι τρεις αυτές συσκευές είναι διαφορετικές από τις συσκευές Υ της αδερφικής εταιρείας Huawei. Δεν ακολουθούμε το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο με τη Huawei. Η Honor, ειδικά στις low-end συσκευές απευθυνέται σε νέους και σε όσους ψάχνουν συσκευές Value for Money. Επιπλέον, στοχεύουμε στη σύνδεση των τριών αυτών συσκευών με τη ναυαρχίδα μας. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές και στη ναυαρχίδα μας.

Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στον τομέα των low-end συσκευών, καθώς η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά. Ιδιαίτερα οι συσκευές με τιμές μεταξύ 100-150 ευρώ και 150-200 ευρώ, αποτελούν το 70-80% της αγοράς.

Techblog: Άρα θα συνεχίσετε με το να διαθέτετε το Honor 10 σα ναυαρχίδα, θα επικοινωνήσετε το brand και θα ξεκινήσετε να πουλάτε περισσότερα low-end μοντέλα
Shen Wang: Το Honor 10 έχει ήδη πολύ θετική ανταπόκριση από την ελληνική αγορά, το οποίο φάνηκε και στις πωλήσεις που σημειώθηκαν τις πρώτες εβδομάδες της κυκλοφορίας του. Αυτό αποδίδεται στο προϊόν, στην τιμή, στους συνεργάτες μας και στο ότι η συσκευή άρεσε στους καταναλωτές. Ήδη στη διάρκεια των 2-3 εβδομάδων πωλήσεων του Honor 10 στην αγορά της Ελλάδας είχε μερίδιο περίπου 20% στον τομέα του (όσον αφορά στις τιμές), το οποίο αποτελεί πολύ καλό αποτέλεσμα.

Θεωρούμε ότι το Honor 10 έχει τις δυνατότητες να σημειώσει υψηλές πωλήσεις και φυσικά αυτός είναι και ο στόχος μας. Να σημειώσει υψηλές πωλήσεις στον τομέα του. Βεβαίως, θέλουμε να επιδείξουμε και τα προϊόντα μας, την ποιότητά τους, την τεχνολογία τους και την εμπειρία που προσφέρουν. Να δείξουμε στον καταναλωτή ότι μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται και τις mid και low-end συσκευές μας.

Σταδιακά θα λανσάρουμε όλο το πορτφόλιο συσκευών της Honor στην Ελλάδα ώστε ο καταναλωτής να έχει πολλές επιλογές.

Techblog: Σχετικά με τα αξεσουάρ; Όπως τα smart bands;
Shen Wang: Η Ελλάδα αποτελεί μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά και, όπως ανέφερα, στόχος μας για τη φετινή χρονιά είναι να κάνουμε γνωστή την Honor και ο καταναλωτής να έχει περισσότερες επιλογές.

Η κυκλοφορία των αξεσουάρ στην Ελλάδα θα γίνει σταδιακά. Την παρούσα χρονική περίοδο εστιάζουμε μόνο στα smartphones. Επιπλέον, διαθέτουμε το Honor smart band στην bundle προσφορά με το Honor 10. Σε μετέπειτα στάδιο θα λανσάρουμε κάποια αξεσουάρ όπως ακουστικά, το επόμενης γενιάς band, και άλλα περιφερειακά προϊόντα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Αντίθετα με ό,τι λέει ο κύριος εγώ προσωπικά που πήρα το 9 lite είμαι πολύ ικανοποιημένος και το έχω σαν επαγγελματικό-μη νεανικό. Το emui άψογο και οι εφαρμογές συστήματος όπως κάμερα και email έχουν απίστευτες λειτουργίες χωρίς να ψάχνεις για αντικαταστάσεις. Ωραία features και λειτουργίες που άλλες εταιρίες κάνουν καιρό για να δουν

Στέργιος

Εγώ παρά το γεγονός ότι έχω χρησιμοποιήσει συσκευή Huawei μπορώ να πω ότι ήταν μα αξιόλογη εμπειρία … Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι το εξής: η Honor θα ακολουθεί βήματα της Huawei και θα είναι όπως η μητρική της η θα έχει φανερές διαφοροποιήσεις ; εννοώ ως προς τεχνολογία τιμή σέρβις κλπ. Ευχαριστώ για όλες τις πιθανές απαντήσεις

Kosmas

Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα η Honor ξεκίνησε ακολουθώντας το μοντέλο της oneplus όπου η εταιρεία πουλάει κατευθείαν μέσω ιστοσελίδας χώρις μεσάζοντες. Οι συσκευές δε διαφέρουν ιδιαίτερα σχεδιαστικά από τη Huawei αλλά έχουν ευελιξία. Το λογισμικό ρυθμίζεται βάσει emui άρα δεν περιμένεις σημαντικές διαφορές και σε επίπεδο software με εξαίρεση κάποιες ιδιαίτερες λειτουργίες όλα θα είναι ίδια με μια συσκευή Huawei.
Ακομα και το band της honor χρησιμοποιεί αλγόριθμους από τα Labs της Huawei. Αυτά μέχρι τώρα για το μέλλον δεν ξέρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Honor

Samsung, Apple και Xiaomi πρώτες στις παγκόσμιες αποστολές smartphone

Oι αποστολές προϊόντων ΟΕΜ στην Κίνα κατέγραψαν διψήφια αρνητική ανάπτυξη το 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των παγκόσμιων αποστολών.

Smartphones Honor Android smartphones Honor

Honor Magic 4 Lite: Η δύναμη της μαγείας +Google Play

Αυτό είναι το Honor Magic 4 Lite και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά σύντομα και μάλιστα με Google Play και GMS services.

Smartphones Honor

Honor X9 5G: Ένας ακόμα παίκτης στην mid-range κατηγορία

To έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι η mid-range κατηγορία είναι εκείνη που συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών και η Honor μάλλον… συμφωνεί μαζί μας.

Smartphones Honor

H Honor ετοιμάζει παρουσιάσεις νέων μοντέλων στις 29 Μαρτίου

Ένα νέο event ετοιμάζει η Honor για τις 29 Μαρτίου, με τον τίτλο “Ready To Go Beyond”, με νέα smartphones.