Συνεργασία Apple, Microsoft και Google για την κατασκευή plug and play προτύπου για συσκευές γραφής Braille

συνεργασία apple microsoft google πρότυπο συσκευές braille, Συνεργασία Apple, Microsoft και Google για την κατασκευή plug and play προτύπου για συσκευές γραφής Braille

Είναι πολύ θέτικο όταν η τεχνολογία βοηθάει ανθρώπους να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε καθημερινές δραστηριότητες. Για αυτόν το λόγο, Apple, Microsoft και Google ανέπτυξαν ένα νέο πρότύπο για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας ατόμων με προβλήματα στην όραση μέσω συσκευών plug and play (PnP) που υποστηρίζουν τη γραφή Braille.

Όπως αναφέρει η ίδια η Microsoft, σκοπός είναι να βελτιωθεί την προσβασιμότητα ανθρώπων με ειδικές ικανότητες έτσι ώστε να μη μένει κάποιος εκτός από οποιαδήποτε δραστηριότητα. Έτσι, η συνεργασία εταιρειών κολοσσών βοήθησε στην ανάπτυξη μιας USB-IF Human Interface Design προτύπου με σκοπό να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ανθρώπων με έλλειψη όρασης ή όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες με αυτήν, ανεξαρτήτως λειτουργικού προγράμματος, υπολογιστή και smartphone.

Η συσκευή που θα επιτρέπει στα συγκεκριμένα άτομα να συνδέεουν τις συσκευές γραφής Braille plug and play, δηλαδή να τις συνδέεουν εκεί που τις χρειάζονται και να λειτουργούν αμέσως ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, hardware και τύπο smartphone, μιας και η γραφή Braille είναι σημαντική για την εκπαίδευση, την εργασία αλλά και κάθε δραστηριότητα όσων έχουν προβλήματα με την όρασή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνεργασία αυτή θα βελτιώσει την υλοποίηση ακόμα καλύτερων braille συσκευών ενώ θα μειωθεί το κόστος και η κατασκευή τους μιας και όλες οι συσκευές θα υποστηρίζουν το ίδιο πρότυπο και δε θα χρειάζεται επιπλέον λογισμικό και drivers για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευές.

Πέραν της συνεργασίας των Apple, Microsoft και Google, υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από οργανισμούς όπως η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών Αυστραλίας αλλά και εταιρειών που παρέχουν τεχνολογίες υποστήριξης όπως οι Help Tech GmbH, Baum, HumanWare, Orbit, Bristol Braille, Dolphin Computer Access, Freedom Scientific και NV Access.

Επίσης, με 254 εκ. ανθρώπους να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα όρασης, μια τέτοια συνεργασία μόνο καλό θα μπορούσε να προσφέρει, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν κινητό και Η/Υ μιας και δε θα χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο από το να συνδέεουν και να αποσυνδέουν τις συσκευές τους για γραφή, χωρίς drivers και χαμένο χρόνο. Η συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητάς αυτών των ανθρώπων, είτε βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους είτε στον προσωπικό τους χώρο, είναι σημαντική για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.