Συνεργασία Apple, Microsoft και Google για την κατασκευή plug and play προτύπου για συσκευές γραφής Braille

συνεργασία apple microsoft google πρότυπο συσκευές braille, Συνεργασία Apple, Microsoft και Google για την κατασκευή plug and play προτύπου για συσκευές γραφής Braille

Είναι πολύ θέτικο όταν η τεχνολογία βοηθάει ανθρώπους να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε καθημερινές δραστηριότητες. Για αυτόν το λόγο, Apple, Microsoft και Google ανέπτυξαν ένα νέο πρότύπο για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας ατόμων με προβλήματα στην όραση μέσω συσκευών plug and play (PnP) που υποστηρίζουν τη γραφή Braille.

Όπως αναφέρει η ίδια η Microsoft, σκοπός είναι να βελτιωθεί την προσβασιμότητα ανθρώπων με ειδικές ικανότητες έτσι ώστε να μη μένει κάποιος εκτός από οποιαδήποτε δραστηριότητα. Έτσι, η συνεργασία εταιρειών κολοσσών βοήθησε στην ανάπτυξη μιας USB-IF Human Interface Design προτύπου με σκοπό να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ανθρώπων με έλλειψη όρασης ή όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες με αυτήν, ανεξαρτήτως λειτουργικού προγράμματος, υπολογιστή και smartphone.

Η συσκευή που θα επιτρέπει στα συγκεκριμένα άτομα να συνδέεουν τις συσκευές γραφής Braille plug and play, δηλαδή να τις συνδέεουν εκεί που τις χρειάζονται και να λειτουργούν αμέσως ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, hardware και τύπο smartphone, μιας και η γραφή Braille είναι σημαντική για την εκπαίδευση, την εργασία αλλά και κάθε δραστηριότητα όσων έχουν προβλήματα με την όρασή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνεργασία αυτή θα βελτιώσει την υλοποίηση ακόμα καλύτερων braille συσκευών ενώ θα μειωθεί το κόστος και η κατασκευή τους μιας και όλες οι συσκευές θα υποστηρίζουν το ίδιο πρότυπο και δε θα χρειάζεται επιπλέον λογισμικό και drivers για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτές τις συσκευές.

Πέραν της συνεργασίας των Apple, Microsoft και Google, υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από οργανισμούς όπως η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών Αυστραλίας αλλά και εταιρειών που παρέχουν τεχνολογίες υποστήριξης όπως οι Help Tech GmbH, Baum, HumanWare, Orbit, Bristol Braille, Dolphin Computer Access, Freedom Scientific και NV Access.

Επίσης, με 254 εκ. ανθρώπους να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα όρασης, μια τέτοια συνεργασία μόνο καλό θα μπορούσε να προσφέρει, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν κινητό και Η/Υ μιας και δε θα χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο από το να συνδέεουν και να αποσυνδέουν τις συσκευές τους για γραφή, χωρίς drivers και χαμένο χρόνο. Η συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητάς αυτών των ανθρώπων, είτε βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους είτε στον προσωπικό τους χώρο, είναι σημαντική για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας