Τέλος στη δικαστική διαμάχη της Apple με τη Samsung για την αντιγραφή του iPhone

τέλος δικαστική διαμάχη apple samsung αντιγραφή iphone, Τέλος στη δικαστική διαμάχη της Apple με τη Samsung για την αντιγραφή του iPhone

Μετά από επτά χρόνια δικαστικής διαμάχης, η αντιδικία μεταξύ Apple και Samsung για παραβίαση πατεντών για την αντιγραφή του iPhone, έφτασε στο τέλος της, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι όροι του διακανονισμού μεταξύ των εταιρειών.

Η Apple είχε κατηγορήσει τη Samsung για την αντιγραφή των iPhone αλλά και παραβίαση των πατεντών οι οποίες είναι κατοχυρωμένες από την Apple. Η δικαστική διαμάχη των εταιρειών είχε ξεκινήσει τον Απρίλη του 2011 και μετά από ένα χρόνο το δικαστήριο αποφάσισε να καταβληθεί αποζημίωση 1 δισ. δολάρια στην Apple από τη Samsung.

Στη συνέχεια η Samsung είχε κάνει αίτημα να μειωθεί το υπέρογκο ποσό της αποζημίωσης με το δικαστήριο να δέχεται να το μειώσει στα 399 εκ. δολάρια, για παραβίαση πέντε πατεντών της Apple στις οποίες βασίστηκαν τα Samsung smartphones που πωλήθηκαν μεταξύ 2010 και 2011. Πιο συγκεκριμένα, οι πατέντες για τις οποίες η Apple κατηγορεί τη Samsung είναι οι “tap to zoom” αλλά και ο σχεδιασμός της αρχικής οθόνης με τα εικονίδια τοποθετημένα σε grid.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εξέλιξη η Samsung έπρεπε να πληρώσει 539 εκ. δολάρια στην Apple, υπέβαλε προσφυγή έναντι αυτής της απόφασης κάτι που οδήγησε στο να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των εταιρειών πριν ορισθεί ημερομηνία για επικείμενο δικαστήριο.

Η Apple σε δήλωσή της σχετικά με την εξέλιξη αυτή αναφέρει πως ο λόγος για τη δικαστική διαμάχη δεν είναι τα χρήματα μιας και η αξία του design και της προσπάθειας της ομάδας σχεδιασμού για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων είναι πάνω από τα χρήματα. Η Apple δημιούργησε την επανάσταση των smartphone και η Samsung αντέγραψε το τις πατέντες της αναφορικά με το design, όπως ισχυρίζεται η Apple. Στη συνέχεια αναφέρει πως είναι ευγνώμων για την απόφαση του δικαστηρίου μιας και η Samsung έπρεπε να πληρώσει για την αντιγραφή των προϊόντων της Apple, με τον Κορεατικό κολοσσό να αρνείται να κάνει δηλώσεις επι του θέματος.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Ισως (?) να υπαρχει και η περιπτωση να τα εχουν βρει, επειδη η Apple εχει μεγαλυτερη αναγκη πρωτων υλων απο την Samsung τωρα, απο οτι σε σχεση με το παρελθον = οθονες Amoled

Nikopoup

Τα βρίσκουν αυτοί μεταξύ τους που παίζονται δις και στο techblog μαλώνουν ο Τάκης με τον Μάκη για το ποιος είναι καλύτερος

lneam

Γεια σου Τακη, εδω Μακης …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.