Tim Cοοκ: Η κυβέρνηση μας ζητά software που ισοδυναμεί με καρκίνο στο iOS

Όλο και πιο επιθετικός γίνεται ο CEO της Apple Tim Cook κατά του FBI, με αφορμή την τεράστια συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την εισαγγελική εντολή να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα στο iOS και να ξεκλειδώσει το iPhone 5 που ανήκει σε τρομοκράτη.

Ο Tim Cook μετά την δικαστική εντολή αποφάσισε να εκθέσει σε ανοιχτή επιστολή του το FBI λέγοντας ότι ζητά από την Apple να χακάρει τους ίδιους της τους χρήστες.

Σε νέα συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το αφεντικό της Apple λέει ότι ο μόνος τρόπος να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες του κινητού αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα. Ωστόσο, αυτό σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι καθόλου καλό και παρομοιάζεο το συγκεκριμένο software με καρκίνο.

“The only way to get information – at least currently, the only way we know – would be to write a piece of software that we view as sort of the equivalent of cancer. We think it’s bad news to write. We would never write it. We have never written it – and that is what is at stake here”.

Ο Cook συνεχίζει λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι απλά να προστατευθεί μια συσκευή, αλλά να προστατευθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια iPhones, τα οποία έχει πουλήσει η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. “Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στο μέλλον. Αν γνωρίζαμε έναν τρόπο να πάρουμε πληροφορίες από ένα κινητό…έναν τρόπο που δεν θα εξέθετε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, προφανώς και θα το κάναμε….Η δουλειά μας είναι να προστατέψουμε τους πελάτες μας”.

Ο Διευθυντής του FBI ισχυρίζεται ότι το αίτημά του προς την Apple δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει προηγούμενο (για να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις), όμως σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της WSJ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, λέγεται ότι έχει κι άλλες συσκευές που θα ζητήσει από την Apple να ξεκλειδώσει.

Σύμφωνα με τον Cook το ζήτημα που έχει τεθεί πλέον σε δημόσιο διάλογο, δεν είναι απλό, αφορά στην προστασία της προστασίας των πολιτών και πρέπει να επιλυθεί από το αμερικανικό Κογκρέσσο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, τάσσεται υπέρ της αμερικανικής κυβέρνησης και θεωρεί ότι η Apple πρέπει να δημιουργήσει την πίσω πόρτα στο iOS.

Πάντως, σύσσωμος ο τεχνολογικός τομέας τάσσεται υπέρ της Apple.

Δείτε το video:


ABC Breaking News | Latest News Videos

ios cancer fbi, Tim Cοοκ: Η κυβέρνηση μας ζητά software που ισοδυναμεί με καρκίνο στο iOS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ευάγγελος

Το iOS είναι καρκίνος από μόνος του, δεν βλέπω το πρόβλημά σας κύριε Cook.

lneam

@Ευάγγελος

Το να κατηγορεις καποιον χωρις αντικειμενικα επιχειρηματα ειναι ενδειξη κακιας. Οταν δε, υπαρχουν σε τοσα χρονια, εκατομμυρια ευχαριστημενοι πελατες, να προσθεσω και την αλαζονεια. Προσωπικα εχω 2 συσκευες Android και με καλυτερα οικονομικα θα ειχα και συσκευη iOS.

VasilisA3

Μην ανησυχείς Tim απ΄ όλους θα ζητήσουν το ίδιο πράγμα. Θέμα χρόνου είναι.

Makis

Ασέβεια στους καρκινοπαθείς επίσης…..

lneam

Ωραιως ..ο Makis , μου θυμισε το Λ…..πουλο

Arislp

Ποσο στοιχημα βαζετε οτι ολο αυτο ειναι στημενο?για να μας κανουν και καλα να νιωσουμε ασφαλεια…οι κυβερνησεις κανουν οτι θελουν τα δεδομενα μας..αυτο ισχυει για ολες τις εταιριες(ναι συνομωσιολογος)

Kostas

Οι κυβερνήσεις δεν θα έπρεπε να διαπραγματεύονται με τις εταιρίες όταν πρόκειται για θέματα εθνικής ασφάλειας.Αν έκανε πολίτης κάτι αντίστοιχο θα ήταν ήδη φυλακή

Android & Windows User

@Ο/Η Ευάγγελος : Σωστός !!!
Επίσης προσβάλει τους καρκινοπαθείς !!!!

Ανακιν

Να πέσουν οι κυβερνήσεις και το λόγο να πάρουν οι εταιρείες! Αυτό θέλει η κάθε Apple

Svk

Είναι δύσκολο θέμα… Σκεφθείτε πόσες ελευθερίες έχουν χαθεί από την 11/7 και μετά. Οι ατομικές ελευθερίες είναι κατοχυρωμένες σε κάθε Σύνταγμα δημοκρατικής χώρας στον κόσμο. Από την άλλη μεριά, πως προστατεύεις μία κοινωνία από την τρομοκρατία? Μου φέρνει στο μυαλό μία πολύ παλιά ρύση… «Κάθε φορά που υψώνεις τοίχους γύρο σου κρατάς τους εχθρούς σου απ’ έξω, αλλά ταυτόχρονα εγκλωβίζεσαι»

tech21man

Aυτο μου θυμιζει το attack on titan που οι εχθροι ηταν μεσα στους τοιχους.

Ελεος ρε apple.

Tοσα χρονια data mining για εμπορικο σκοπο εδω ζοριστηκες?

Δωστο στον mr antivirus (τη μια συσκευη) που ειπε οτι σε 2 εβδομαδες θα ειναι ξεκλειδωτο (με brute force attack ισως?) και χωρις εξτρα λογισμικο.

Τοσα κενα ασφαλειας τωρα ειναι το προβλημα?

Στην τελικη, δεν καταλαβαινω ποιος ο λογος να γραφτει πισω πορτα στο ios?

Αν ησουν πελατης και οχι τρομοκρατης κατοχος του iphone αυτου και το κλειδωνες δεν θα το ξεκλειδωνες σε ενα apple store?

Τελος, οταν η πλειοψηφια φαινεται να τασσεται υπερ, η apple νομιζει οτι κερδιζει καλη δημοσιοτητα ετσι?

Ειτε και για παρεξηγηση ειτε για μη, εγω θεωρω οτι πρεπει να ξεκλειδωθει. Αν ηταν γραμμα, θα ειχε ανοικτει με ενταλμα. Δεν καταλαβαινω γιατι η apple θεωρει οτι αυτο ειναι διαφορετικο. Εκτος και αν κρυβει εξτραδακια απο πισω που δειχνουν how s###y ειναι αυτο που κανουν σαν εταιρεια. Η νομιζει οτι αν γραψει backdoor θα χασει σε πωλησεις λογω ανασφαλειας…πφφ.

KN

Νομίζω τέθηκε ένα ερώτημα σωστό από την Apple για τα προσωπικά δεδομένα. Προφανώς αν υπήρχε νόμος να την υποχρεωνει θα το έκανε χωρίς να το μάθουμε. Πάντα τα παιχνίδια είναι πολλά.
Τώρα για το IOS σαν λειτουργικό έχω συσκευές όπως και android….θεωρώ ότι τι android είναι καλύτερο και σταθεροτερο πλέον, ενώ εφαρμογές που στο android δίνονται δωρεάν στο IOS τις πληρώνεις. Το IOS oσο αναβαθμιζεται βγάζει πολλά bugs. Αν είχε μείνει στο IOS 7 θα έλεγα ότι ήταν ισάξια τα δύο λειτουργικά ( πιο σταθερό το ios)…. πάντα με τις ιδιαιτερότητες που έχουν.

sannad

Οτι και καλα ως τωρα η Apple δεν ελεγχει κανεναν και πλεον της το ζητανε και δε θελει να το κανει!

viel

@ KN το android πιο σταθερο απο το ios.. OK kai ελεγα τι δεν εχω ακουσει σημερα! μαλλον δεν εχεις δουλεψει ποτε ios και ποτε σου μαλλον δεν εχεις δει τηλεφωνο να μην χρειαζετε restart για 8 μηνες… δεν πειραζει αν δουλεψεις θα αλαξεις γνωμη. μας λες οτι βγαζει bug! εχεις δει λειτουργικο που να μην εχει bug? σημασια εχει αν βρεθει ενα bug ποσο γρηγορα διορθονετε και η αππλε εχει δειξει οτι εχι βγαλει update για διορθοση bug την επομενη μερα που εγινε γνωστο σε σχεση με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ bug της samsung με το multitasking που δεν κραταει tiς εγαρμογες το οποιο δεν εχει λυθει εδω και 7 μηνες!!! και αν λυθει ποτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.