Tim Cook: Η Apple εργάζεται σε προϊόντα που θα δούμε από το 2020

Tim Cook Apple εργάζεται προϊόντα δούμε 2020, Tim Cook: Η Apple εργάζεται σε προϊόντα που θα δούμε από το 2020

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το Fast Company έδωσε στην Apple τον τίτλο της πιο καινοτομίας εταιρείας του έτους, με τον Tim Cook να παραδίδει και μια σχετική συνέντευξη εφ´ όλης της ύλης. Ο CEO αναφέρθηκε σε πολλούς τομείς, μεταξύ τους και τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Cook τόνισε πως μερικές από τις συσκευές πάνω στις οποίες εργάζεται τώρα η Apple ίσως να παρουσιαστούν από το 2020 και έπειτα, εξηγώντας πως η εταιρεία κοιτάει μπροστά τρία με τέσσερα χρόνια ώστε να καλύπτει έγκαιρα όλες τις απαιτήσεις. Φυσικά, ανάμεσα στις μελλοντικές συσκευές συγκαταλέγονται και τα iPhones / iPads / Apple Watches / Mac νέας γενιάς. Όμως υπάρχουν και φημολογούμενα προϊόντα όπως τα Apple Glasses (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας) που αναμένονται μέσα στα επόμενα χρόνια.

Tim Cook Apple εργάζεται προϊόντα δούμε 2020, Tim Cook: Η Apple εργάζεται σε προϊόντα που θα δούμε από το 2020

Η συνέντευξη του Cook είναι αρκετά εκτενή. Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως το κύριο κίνητρο της Apple είναι η δημιουργία προϊόντων που δίνουν στους καταναλωτές την δυνατότητα να επιτελέσουν λειτουργίες που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν. Για να εξηγήσει, έδωσε παράδειγμα την Portrait Lighting λειτουργία του iPhone X (για το οποίο παραδέχτηκε ότι δεν είναι ένα φθηνό προϊόν) και το ARKit που υποστηρίζεται από αρκετά iPhones και τα νεότερα iPads. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Cook ήθελε να δικαιολογήσει την ακριβή τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας του, είτε αυτό σημαίνει πως έχει δίκιο, είτε όχι.

Παρά τις ποικίλες απόψεις και τα διφορούμενα σχόλια που απέσπασαν οι συσκευές της Apple για άλλη μια χρόνια (κυρίως το iPhone X), εκείνη βλέπει τα ταμία της να γεμίζουν με νέα έσοδα, ενώ επίσης εξακολουθεί να δέχεται τιμητικούς τίτλους από ειδησεογραφικά πρακτορεία, περιοδικά, τεχνολογικούς ιστότοπους κλπ. Εν τέλει, άλλος ένας χρόνος βρίσκει το Cupertino να φιγουράρει στην κορυφή. Θα διατηρήσει τς ηνία για τους επόμενους μήνες ή οι ανταγωνιστές θα πάρουν την θέση της; Μένει να δούμε…

Tim Cook Apple εργάζεται προϊόντα δούμε 2020, Tim Cook: Η Apple εργάζεται σε προϊόντα που θα δούμε από το 2020

Πηγή 1, Πηγή 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Τα παμε αυτα …. το αιφονι το Χ εδω και 5 χρονια βρισκοταν στα σκαρια.

James

Εντυπωσιάστηκα τώρα! Έχουν στρατηγική με ορίζοντα ολόκληρης διετίας;

dimitriscrete13

Καλά δεν ειναι και δύσκολο ξέρουμε και τι θα γίνει και εμείς πλέον για τα επόμενα μοντέλα. 2018: 3gb ram, και αντί για oled ξανά retina γιατί είπαμε τόσο ακριβές οθόνες μόνο σε επαιτιακά μοντέλα. 2019: ξανά απο γυαλί σε με premium μεταλικό υλικό γιατί βρίκαμε τρόπο να κάνουμε την ασύρματη φόρτιση. (εδώ να σημειωθεί οτι θα παρουσιαστεί ώς άλλη μία καινοτομία η οποία θα δικαιολογεί και τα 1500 ευρώ τιμή αγοράς) και ερχόμαστε στο 2020: όπου θα υπερβάλει εαυτόν η Apple βάζωντας θηριώδης 4πύρηνους επεξεργαστές και μαύρους με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας να σπρώχνουν τους πυρήνες στα άκρα για τα benchmark. Επιπλέον το πιο ακριβό μοντέλο στα 2000 ευρώ ειδική τιμή για το Ελλαδιστάν δώρο 2gb έξτρα χώρο στο icloud (για ένα μήνα μετά την αγορά απο 16 ευρώ τον μήνα κόστος και δώρο το angry birds με τα χρώματα τα γαλανόλευκα). Τα μοντέλα θα είναι στα 16gb και 256 και 512 χωρητικότητα. Φυσικά επιλέγουμε τα 512 gb γιατί η κάμερα που ειναι με 4k θέλει για κάθε φωτό 250 mb άρα θα μπούν σκέψεις η κρατάω της φωτογραφίες μου σβήνω όλες τις εφαρμογές η κάνω save μεσω itunes κάθε φορά που τραβάω φωτογραφίες. Να μην ξεχάσω οτι έως… Συνέχεια »

Agnostos13

“Φυσικά επιλέγουμε τα 512 gb γιατί η κάμερα που ειναι με 4k θέλει για κάθε φωτό 250 mb”
wtf???

thanos

καλα ε dimitriscrete13 εχω ξεκαρδιστει στα γελια πραγματικα θεουλης 🙂 εχεις απολυτο δικιο ακριβως ετσι ειναι και ας την αγοραζουμε. για ποσο ομως ακομα δεν ξερω αν ανεβασει και αλλο της τιμες της με τιποτα… δεν θα πουλησει. ηδη για το x εριξαν τρελο κραξιμο ετσι ειναι 1200 ευρω για κηνιτο ειναι τρελο ποσο. για καποιους οκ δεν ειναι τιποτα αλλα για την πλειοψηφια ειναι πολλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.