Το Facebook αντιμετωπίζει πρόστιμα πάνω από $600000 γα το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica

Το Facebook, Το Facebook αντιμετωπίζει πρόστιμα πάνω από $600000 γα το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica

Σύμφωνα με χθεσινές αναφορές, η αρχή του Information Commissioner’s office (ICO) του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στο Facebook γα το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica ύψους $664.000 που ισοδυναμεί με περίπου 500000 λίρες Αγγλίας.

Η εν λόγω αρχή διαπίστωσε ότι το Facebook δεν διέθετε την απαραίτητη προστασία για να διασφαλίσει τα προσωπικά στοιχεία των μελών του και να προλάβει την αλίευση τους από την Cambridge Analytica πριν να είναι πολύ αργά.

Η Washington Post αναφέρει ότι η ανακοίνωση του προστίμου είναι προκαταρκτική και ότι το τελικό ποσό θα μπορούσε να αλλάξει σε περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου και του Facebook. Μια νέα έκθεση αναφορικά με την παρακολούθηση του θέματος του προστίμου αναμένεται να δημοσιευτεί κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Με δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων του Facebook παραδέχθηκε ότι: “Το Facebook έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα διευρεύνοντας τους ισχυρισμούς σχετικά με την Cambridge Analytica και αναλαμβάνοντας δράση το 2015”.

Έκθεση 40 σελίδων που συνέταξαν βρετανοί ρυθμιστές αναφέρει ότι το Facebook απέτυχε επιτρέποντας σε εμπλεκόμενα με το Πανεπιστημίο του Cambridge μέρη να αναπτύξουν εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα σχετικά με τους χρήστες του social media και τους φίλους τους.

Το Facebook θα υποβληθεί σε λεπτομερέστερη εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τα αντίγραφα των δεδομένων που έχουν αλιευθεί και φαίνεται να έχουν μοιραστεί και σε τρίτους ή άλλα συστήματα, παρά τη δήλωση της Cambridge Analytica ότι έχει διαγράψει όλα τα στοιχεία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill

και τον ζουμπερκερ τον ενοιαξε οαρα πολυ το φοβερο ποσο που καλειτε να δωσει
ουτε για τσιχλες δν. βγαιβει με τοσα λιγα λεφτά

ΚώσταςD.

Αντί να το κλείσουν τελείως!!! μας κοροϊδεύουν… Αλλά όταν πίσω είναι η cia και παίζονται τόσα πολλά για τον έλεγχο του ανθρώπινου νου και αναλύσεως όλων των δεδομένων από υπερυπολογιστές τι να περιμένει κανείς… Για τα “μάτια” του κόσμου…

Theo

Αυτά τα βγάζει με 2 δευτερόλεπτα διαφημίσεων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.