Το iPhone X αποτελεί το 35% των εσόδων από πωλήσεις smartphone παγκοσμίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2017

iphone x αποτελεί 35% έσοδα πωλήσεις smartphone τέταρτο τρίμηνο 2017, Το iPhone X αποτελεί το 35% των εσόδων από πωλήσεις smartphone παγκοσμίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Σύμφωνα με έρευνα της Counterpoint Research, το 35% των εσόδων στην αγορά των smartphone σε παγκόσμια κλίμακα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, προέρχονται από τις πωλήσεις του iPhone X, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να είναι πενταπλάσια από αυτά που είχαν οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής Android smartphone.

Συνειδητοποιούμε το μέγεθος του κατορθώματος αυτού για το iPhone X, με το ότι η συσκευή ήταν διαθέσιμη προς πώληση μόνο τους δύο τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους και το καταναλωτικό κοινό να στρέφει την προσοχή του επάνω στο συγκεκριμένο iPhone, το οποίο τόσο αναφορικά στο κομμάτι των πωλήσεων αλλά και η τιμή στην οποία πωλείται, έφερε σαν αποτέλεσμα το ποσοστό αυτό στα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Στις υπόλοιπες θέσεις θα βρούμε τα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 και iPhone 7 Plus ενώ η λίστα με τα 10 κορυφαία μοντέλα συμπληρώνεται με τα iPhone 6, 6s και SE και την Apple να γίνεται η πιο επικερδής με το 85% των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 να προέρχονται από τα iPhone. Όσον αφορά τους ανταγωνιστές της Apple, η Samsung αποτέλεσε το 5.6% των εσόδων από πωλήσεις smartphone για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, με τα Galaxy Note 8 και Galaxy S8+ να έχουν ποσοστό 3.9% και 1.7% αντίστοιχα.

Την ώρα που τα έσοδα από τις πωλήσεις smartphone σε παγκόσμια κλίμακα μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο τελευταίο τρίμηνο του 2016, τα έσοδα της Apple αυξάνονται κατά 1% χρόνο με το χρόνο. Επίσης, το iPhone X δημιούργησε το 21% των εσόδων και το 35% του κέρδους της βιομηχανίας των smartphone, ενώ το ότι στην πρώτη δεκάδα των smartphone βρίσκονται iPhone που βρίσκονται στην αγορά τρία χρόνια, φανερώνει το πόσο ο κόσμος τα προτιμά σε σύγκριση με ανταγωνιστικές συσκευές που κυκλοφόρησαν το 2017, μιας και τα οικονομικά στοιχεία αφορούν το προηγούμενο έτος.

iphone x αποτελεί 35% έσοδα πωλήσεις smartphone τέταρτο τρίμηνο 2017, Το iPhone X αποτελεί το 35% των εσόδων από πωλήσεις smartphone παγκοσμίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AtiX

Να βλέπαμε και την ετήσια βάση… έτσι για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη… στο ποιος μαζεύει το μαρούλι…

VasiliS7edge

Αυτή είναι εταιρία όχι τα Κινεζάκια που τα δίνουν όλα τζάμπα. Αν δίνεις αξία στο προϊόν σου τότε δίνεις αξία και στις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπει κανείς έτσι.

Άγγελος Θεσσαλονίκη

Profit είναι τα έσοδα ή μήπως τα κέρδη; Γιατί προφανώς δεν είναι το ίδιο…

Νικ

Είναι που δεν πήγαινε καλά στις πωλήσεις χαχαχαχ

χρηστος

Οσοι περιμεναν οτι δεν θα πανε καλα στις πωλησεις ειναι ανιδεοι σχετικα με την πελατεια της Apple: δεν τους ενδιαφερει που, ενω δινεις τα περισσοτερα χρηματα, δεν εχεις την καλυτερη καμερα, οθονη, μπαταρια, ήχο ή εχεις βασικες ελλειψεις οπως η θυρα ακουστικων. Αρκει που θα κρατανε το καινουριο iPhone.

Thanoslam

Μπα για κλείσιμο πάει η apple.

@papaki

Η αγαπημένη μας Apple αγαπάει σε ότι κάνει για να γίνει η αγαπημένη μας συσκευή μία και μοναδική και πάντα με αγάπη. Αυτό δείχνουν οι πωλήσεις ότι ξεπερνάει όλα τα εμπόδια για να ξεχωρίζει και να μας χαρίζει αυτό το κάτι που γίνεται μοναδικό με ευχάριστο τρόπο για εμάς.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ελα, το essential λεμε αντεγραψαν και βαλαν σε μια νυχτα ολοι notch… 😂

giorgosgek

εγω μια φορα στην τηλεοραση το εχω δει παντως , το ειχε μια ντιβα ταχα μου χαχαχα

Agnostos13

@χρήστος:
Έχει το καλύτερο ios!

Γιώργος Κ.

Μη χαίρεστε πολλοί για αυτό το αποτέλεσμα. Λέει για κέρδη όχι για πωλήσεις. Είναι λογικό όταν το Χ κοστολογήθηκε στα 1100-1300 και μόνο το note ήταν σε ανάλογες τιμες ανα τον κόσμο να έκανε τρέλα κέρδη, δε σήμαινει απαραίτητα ότι τα πήγε εξαιρετικά στις πωλήσεις. Απλά κάθε μοντέλο κόστιζε στην εταιρία το 1/3 και λιγότερο από ότι πουλιόταν κι έτσι της έφερε αυτόματα και πολλά κέρδη.

ΝΙΚΟΣ

Αρθράκια για να μπαίνει ο ΑΝΔΡΕΑΣ να κάνει πλάκα με τα I-Sheeps που πανηγυρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.