Business

Το YouTube σύντομα θα κοντράρει ή θα ξεπερνά το Netflix σε έσοδα

Ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνει το YouTube ως προς το media περιεχόμενο θα το κάνει να κοιτά στα ίσια το Netflix. Το τηλεοπτικό περιεχόμενο αλλάζει και το YouTube αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτό.

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι το YouTube είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα διακίνησης video, αλλά ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνει είναι τέτοιος που εκτιμάται ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει σε έσοδα μέσα στο 2021 ακόμα και μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες video streaming, όπως είναι το Netflix.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων της Alphabet, το YouTube έφερε στο πρώτο τρίμηνο του 2021 έσοδα της τάξης των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 49% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Εάν θέλει κανείς να πραγματοποιήσει σύγκριση με το Netflix θα παρατηρήσει ότι εκεί έχουμε άνοδο στο τρίμηνο 24%, με τους αναλυτές της αγοράς να θεωρούν ότι στο επόμενο τρίμηνο αυτό το ποσοστό θα γίνει 19% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο την περασμένη χρονιά.

Οι αναλύσεις δείχνουν ότι το Netflix θα φέρει έσοδα 29.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, με το YouTube να κόβει το νήμα τη φετινή χρονιά με έσοδα μεταξύ των 29 και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Γίνει, δεν γίνει Smart η TV μας, μάλλον θα την κλείσουμε για τα καλά…

Επεξεργάστηκε την 29 Απριλίου 2021 6:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.