Οι τεχνολογικοί ηγέτες αψηφούν την απόφαση Tραμπ

Περιβάλλον Τράμπ Apple Facebook Amazon, Οι τεχνολογικοί ηγέτες αψηφούν την απόφαση Tραμπ

Η πρόσφατη απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία περιβαλλοντικής αλλαγής του Παρισίου βρίσκει αντίθετους τους ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών όπως οι Google, Microsoft, Apple, Facebook.

IBM και Amazon δήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να πιάσουν τους στόχους της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, ενώ και ο Elon Musk εξέφρασε την δυσαρέσκειά του αποχωρώντας από το συμβούλιο υποδομών της κυβέρνησης Τράμπ.

Οι μεγάλες αυτές τεχνολογικές εταιρίες έχουν δεχτεί έντονη κριτική από περιβαλλοντολόγους ότι τα κέντρα δεδομένων τους δεν είναι φιλικά σε κατανάλωση ενέργειας, με δέσμευση των εταιριών να γίνουν καθαρότερες οι λειτουργίες τους.

Το κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας φαντάζει ελκυστικό για τις Αμερικάνικες τεχνολογικές εταιρίες καθώς το  σύνολο των πηγών αυτών ενέργειας αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% της ζήτησης για την Αμερική ενώ η ηλιακή αναπτύσσεται ταχέως.

Κάτι παράδοξο είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην Αμερική στην ηλιακή ενέργεια είναι περισσότεροι από το σύνολο των εργαζομένων της Apple, Google και Facebook αθροιστικά, οπότε προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρίες στηρίζουν την εξέλιξη αυτή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GS

Και καλά κάνουν.Μόλις κατάλαβα ότι δεν δίνει δεκάρα για το περιβάλλον και τον πλανήτη.Θέλει μόνο να κάνει τα δικά του χωρίς να υπολογίζει τους υπόλοιπους και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν.Βέβαια δεν είναι μόνο αυτός γιατί είναι και ο μουρλο-κορεάτης ο Κιμ είναι και ο επικίνδυνος ο Ερντογαν.Πλεόν εμπιστοσύνη 0 σε κανέναν πρόεδρο και πρωθυπουργό.

NikosAr

Κάτι παρόμοιο με τον λιγνίτη εδώ ;

Darth
Neon

Ακόμα και ο Κιμ είναι στο πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

bezilys

@GS ο συγκεκριμένος είναι επιχειρηματίας λογικό είναι να κοιτάει τις επιχειρήσεις του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.