Twitter: Παραιτήθηκε ο CEO Dick Costolo

Σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν στο Twitter καθώς σήμερα ο CEO Dick Costolο προέβη σε μια ανακοίνωση που τάραξε τα νερά. Ο Costolo δήλωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Twitter. Αν και στην επιστολή στους επενδυτές, δεν ανέφερε τον λόγο, η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που ο ρυθμός προσέγγισης νέων χρηστών είναι χαμηλός και το Twitter αδυνατεί να φέρει νέους διαφημιζόμενους.

Ο Costοlo θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον συνιδρυτή Jack Dorsey. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή αυτή ήταν του Costolo, πράγμα το οποίο είχε αρχίσει να συζητάει εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο, η αποχώρηση δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο, καθώς αρκετοί γνώριζαν ότι το Twitter αυτή την στιγμή αποτυγχάνει για τους λόγους που αναφέραμε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Twitter θα ψάξει για αντικαταστάτη μέσα αλλά και έξω από την εταιρεία και ότι η ομάδα management είναι αρκετά δυνατή και χωρίς αυτόν ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι αισθάνεται περήφανος για αυτά τα 6 χρόνια στο Twitter.

Ο Costolo θα φύγει και τυπικά από την 1η Ιουλίου και δεν θα λάβει κάποια αποζημίωση, καθώς παραιτήθηκε εθελοντικά. Η Wall Street αντέδρασε θετικά σε αυτή την κίνηση με την μετοχή να σημειώνει άνοδο 3.6%, φτάνοντας τα 37.17 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραίτηση Costolo το Twitter αξίζει 900 εκατομμύρια δολάρια περισσότερο. Φυσικά οι αξίες των μετοχών αλλάζουν καθημερινά.

Update: Μαζί με τον Costolo αποχωρεί και το όριο των 140 χαρακτήρων από τα Direct Messages και φτάνει στους 10.000 χαρακτήρες.

Twitter: Παραιτήθηκε ο CEO Dick Costolo, Twitter: Παραιτήθηκε ο CEO Dick Costolo

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lemodes

Με τέτοιο όνομα λογικό…….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.