Παραιτήθηκε ο CEO της Uber Travis Kalanick

uber ceo, Παραιτήθηκε ο CEO της Uber Travis Kalanick

H Uber έχει περάσει από 40 κύματα τους τελευταίους μήνες με τα σκάνδαλα και τις διαμάχες να διαδέχονται το ένα το άλλο. Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την κουλτούρα της εταιρείας και πολλά από τα κορυφαία στελέχη της έχουν εγκαταλείψει το “πλοίο”.

Σειρά παίρνει και ο “καπετάνιος” ή αλλιώς CEO και συνιδρυτής της Uber, Travis Kalanick, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές πως η πιο δημοφιλής υπηρεσία ride-sharing στον κόσμο, χρειάζεται αλλαγές.

Ο Kalanick πρόσφατα είχε πάρει άδεια λόγω του θανάτου της μητέρας του και πλέον ανακοίνωσε πως παραιτείται. Όπως αναφέρουν οι New York Times σε δημοσίευμα τους, μια ομάδα μεγάλων επενδυτών ήταν αυτή που απαίτησε την άμεση παραίτηση του Kalanick. Ο ίδιος λέγεται ότι συμφώνησε έπειτα από ώρες συζητήσεων. Ωστόσο, θα παραμείνει η θέση του στο διοικητικό συμβούλιο.

“Αγαπώ την Uber περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στην προσωπική μου ζωή, δέχτηκα το αίτημα των επενδυτών να κάνω στην άκρη, έτσι ώστε η Uber να μπορέσει να συνεχίσει να οικοδομείται παρά να βγαίνει από την πορεία της με μια ακόμη μάχη”, ήταν η δήλωση του Kalanick.

“Αυτή είναι μια τολμηρή απόφαση και ένα σημάδι της αφοσίωσης και της αγάπης του για την Uber. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε μαζί του [την εταιρεία]”, ήταν η δήλωση του διοικητικού συμβουλίου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Πραγματι … αγαπουσε τοσο πολυ την UBER που οταν εβλεπε υπαλληλο του “ασθενους φυλου” προσπαθουσε να της το αποδειξει …
————————————-
https://www.autonomous.gr/uber-ceo-travis-kalanick-resign-2345/
Τα προβλήματα του Kalanick ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος όταν μια πρώην μηχανικός της Uber έκανε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου μιας και ακολούθησαν κι άλλες παρόμοιες καταγγελίες με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν εσωτερικές έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPhone Uber

iPhone: Η εφαρμογή της Uber χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες δυνατότητες

Η Uber λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής της που εισάγει μια αρχική οθόνη που διευκολύνει τη βόλτα και την παραγγελία φαγητού σε πακέτο.

Business Uber USA

H Uber Eats κάνει παραδόσεις παραγγελιών με ρομπότ στο Μαϊάμι

Η Uber ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cartken, μια εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ παράδοσης πεζοδρομίων, που ήδη παραδίδουν παραγγελίες στο Μαϊάμι.

Cars Uber

Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Cars Uber

Η Uber λανσάρει μετακινήσεις χωρίς οδηγό σε συνεργασία με την Motional

Η Uber επιστρέφει στις διαδρομές χωρίς οδηγό, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτοοδηγούμενο όχημα χάρη στη συνεργασία της με την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Motional.