Συνεχίζεται η κόντρα των ΗΠΑ με τις κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας

ΗΠΑ Κίνα εταιρείες τεχνολογίας, Συνεχίζεται η κόντρα των ΗΠΑ με τις κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας

Καλά κρατεί απ’ότι φαίνεται η κόντρα των ΗΠΑ με τις κινέζικες εταιρείες, τις οποίες η κυβέρνηση (των ΗΠΑ) κατηγορεί εμμέσως για κατασκοπεία.

Πρόσφατα, η Huawei ήδη τη συμφωνία της με την AT & T να ακυρώνεται την τελευταία στιγμή, κάτι που ανέφερε και ο CEO της κινέζικης εταιρείας στο πλαίσιο της CES 2018.

Τώρα οι ΗΠΑ φαίνεται ότι στρέφονται εναντίον μιας ακόμη κινέζικης εταιρείας. Ο λόγος αυτή τη φορά για τη ΖΤΕ. Ο ρεπουμπλικάνος νομοθέτης Mike Conaway θέλει να περάσει νομοθεσία που θα εμποδίζει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεργάζεται με εταιρείες που χρησιμοποιούν εξοπλισμό ή υπηρεσίες των Huawei και ZTE.

Φυσικά ο λόγος για μια ακόμη φορά έχει να κάνει με την ανησυχία ότι το hardware των Huawei και ZTE μπορεί να παραβιαστεί και να χρησιμοποιηθεί από την κινέζικη κυβέρνηση για κατασκοπεία των ΗΠΑ. Παρόμοιες ανησυχίες είχαν εγερθεί πρόσφατα και για την κινέζικη DJI (γνωστή εταιρεία drone), η οποία – όπως και η ZTE και Huawei- αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι το 2012, η αμερικανική εφημερίδα «House Intelligence Committee» σε δημοσίευμά της αποκαλούσε τις δύο κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών ως εθνική απειλή, λόγω του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν εργαλεία κατασκοπείας. Έκτοτε και οι δύο εταιρείες, αλλά κυρίως η Huawei, προσπαθούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με την κυβερνητική κατασκοπεία. Η Huawei έχει χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς για κατασκοπεία αβάσιμος.

Ακόμη κι αν η νομοθεσία εν τέλει περάσει, στη θεωρία δεν σημαίνει ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ δεν μπορούν να συνάψουν συμβόλαιο με τις Huawei και ZTE αλλά είναι λογικό να φοβούνται ότι μετά δεν θα μπορούν να κλείσουν κυβερνητικές συμφωνίες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Είτε σε κατασκοπεύει η Αμερική είτε ή Κίνα διαφορά δεν υπάρχει καμία …

Theo

Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει διαφορά?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.