Vodafone | Επεκτείνει την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων

, Vodafone | Επεκτείνει την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνωνΗ Vodafone επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ και στους εταιρικούς πελάτες της. Οι 25 επιχειρήσεις που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα, έχουν τοποθετήσει κάδους της Vodafone για τη συλλογή κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ στα κτήρια τους, αναγνωρίζοντας ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η συνεργασία της Vodafone με τους εταιρικούς της πελάτες έχει στόχο αφενός να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ στη χώρα μας και αφετέρου να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη απόρριψη των κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ.

Η Vodafone, υπήρξε η πρώτη εταιρεία κινητής επικοινωνίας που ξεκίνησε πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ σε όλη την Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2003, όταν ακόμα δεν ήταν προαπαιτούμενο βάσει νομοθεσίας. Κάδοι συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα και κτίρια της εταιρείας πανελλαδικά, σε περισσότερα από 400 σημεία, ενώ το Νοέμβριο του 2005 το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στην ανακύκλωση οικιακών μπαταριών.

Παράλληλα, το Μάιο του 2007, η Vodafone επέκτεινε το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, σε όλα τα Συστήματα του «Σώματος Ελλήνων Προσκόπων» τοποθετώντας 400 επιπλέον κάδους συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, η Vodafone έχει προωθήσει για ανακύκλωση περισσότερα από 70.000 προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και πάνω από 5,4 τόνους οικιακών μπαταριών.

Ο σχεδιασμός και η διαχείριση των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Vodafone πραγματοποιείται μέσα από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 14001 και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.