Vodafone TV: Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας, Vodafone TV: Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης, Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας, ασχολείται πολλά χρόνια με την αγορά της τηλεόρασης και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της τεχνολογίας και κυρίως των υπηρεσιών περιεχομένου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν τυχερός γιατί έκανε το χόμπυ του επάγγελμα σε ένα χώρο που έχει ιδιαιτέρως μεγάλη ανάπτυξη τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν μερικές ημέρες είχαμε την ευκαιρία να συνομιλησουμε μαζί του και να μάθουμε περισσότερα για τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο του Vodafone TV.

Techblog: Πως ξεκίνησε να δημιουργείται το Vodafone TV;
Ανδρέας Γεωργιάδης: Το Vodafone TV είναι ουσιαστικά μια υπηρεσία που υπάρχει από τον Οκτώβριο του 2011. Ξεκίνησε με την ονομασία HOL MyTV, από την HOL, η οποία μετέπειτα εξαγοράστηκε από τη Vodafone. Ήταν μια υπηρεσία με την οποία προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το τηλεοπτικό περιεχόμενο με λίγο διαφορετικό τρόπο, από την αρχή. Είχαμε, για παράδειγμα από τότε μια ξεκάθαρη εστίαση στο On Demand περιεχόμενο σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες της αγοράς που κινούνταν σε πιο παραδοσιακά ‘μονοπάτια’ φιλοξενώντας κυρίως γραμμικά (linear), δορυφορικά κανάλια.

Techblog: To Vodafone TV τι προσφέρει;
Ανδρέας Γεωργιάδης: Σήμερα η υπηρεσία μας χωρίζεται σε 3 βασικές ενότητες. Αρχικά παρέχουμε μία μεγάλη ποικιλία θεματικών καναλιών, αυτό που εμάς μας αρέσει να αποκαλούμε ένα “παράθυρο στον κόσμο”. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 63 κανάλια από όλες τις θεματικές ενότητες και από τους μεγαλύτερους προμηθευτές. Έχουμε για παράδειγμα από κανάλια ντοκιμαντέρ, τα National Geographic και Discovery, και το πολύ δημοφιλές lifestyle Ε! Εntertainment. Φιλοξενούμε επίσης 6 παιδικά κανάλια για όλες τις ηλικίες, κανάλια αποκλειστικά με εκπομπές μαγειρικής όπως το.. λαχταριστό Food Network και τα πολύ δημοφιλή FOX & FOXlife με μοναδικές σειρές που καθηλώνουν. Και σκοπός μας είναι να εμπλουτίζουμε συνεχώς αυτήν μας την ενότητα στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε πάντα στα μέλη μας το περιεχόμενο που πραγματικά τους ενδιαφέρει.

Η δεύτερη και πιο σημαντική ενότητα για εμάς είναι το Video On Demand. Από την αρχή που ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στον χώρο του περιεχομένου, στρατηγικά αποφασίσαμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην On Demand εμπειρία. Σε αυτό που το 2018 θεωρείται δεδομένο: ότι δηλ. το περιεχόμενο συνδυάζεται απόλυτα με το πως, με ποιόν τρόπο το καταναλώνω. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις σειρές. Έχει αλλάξει πάρα πολύ ο τρόπος που βλέπουμε σειρές. Δεν νομίζουμε ότι κάποιος σήμερα για να δει ένα επεισόδιο περιμένει μία εβδομάδα, κάθε εβδομάδα, για 12, 18 ή 23 εβδομάδες – 6 μήνες! Τουλάχιστον είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι αυτό που θέλει.

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας, Vodafone TV: Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας

Τα μέλη μας λοιπόν έχουν την ευκαιρία μέσα από τον On Demand κατάλογό μας να απολαμβάνουν χιλιάδες επιλογές, από μία πολύ μεγάλη γκάμα, τόσο χρονικά, όσο κι από πλευράς περιεχομένου.

Να εξηγήσω τι εννοώ: Με το Vodafone TV μπορείς να νοικιάσεις τις πιο πρόσφατες ταινίες, αμέσως μετά το σινεμά. Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα έκανε πρεμιέρα στον κατάλογό μας το ‘50 αποχρώσεις του Γκρί: Απελευθέρωση. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα το μεγάλο blockbuster Black Panther, αλλά και το θρυλικό νέο Star Wars. Μπορείς δηλαδή να δεις πληθώρα ταινιών που μόλις παίχτηκαν στις αίθουσες, από τον καναπέ σου! Έχουμε επίσης μια πολύ μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα ή καλύτερα για όλες τις διαθέσεις: Μεγάλες πρεμιέρες λοιπόν, με ενοικίαση, αλλά και, εντελώς δωρεάν, χιλιάδες blockbuster μέσα από 20 και πλέον κατηγορίες, Ελληνικές ταινίες, όλα τα διαθέσιμα επεισόδια των πιο δημοφιλών σειρών και την μεγαλύτερη γκάμα παιδικών! Πραγματικά κάτι για όλα τα γούστα.

Και να μην ξεχνάμε και την τρίτη, την πιο πρόσφατή ενότητά μας: Το premium αθλητικό περιεχόμενο. Στην προσπάθειά μας να παρέχουμε πάντα στα μέλη μας περιεχόμενο που πραγματικά τους ενδιαφέρει δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ’ έξω τις αγαπημένες μας ελληνικές ομάδες. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 και μετά από μία πρωτοποριακή συμφωνία φιλοξενούμε τα 7 κανάλια Novasports και προσφέρουμε σε όλους τους fans την δυνατότητα να απολαμβάνουν τους πιο σημαντικούς αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος, τις σπουδαίες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Euroleague και πολλά ακόμη! Ενδεικτικά αναφέρω, το Basketball Champions League, όλα τα μεγάλα τουρνουά τένις Grand Slam, μέσα και από τα κανάλια Eurosports, αλλά και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και αθλητικές στιγμές που κόβουν την ανάσα.

Techblog: Ποιο είναι το πλεονέκτημα που παρέχει στον καταναλωτή το Vodafone TV;
Ανδρέας Γεωργιάδης: Θα επιμείνω στον On Demand κατάλογό μας που θεωρούμε ότι αφορά καθολικά όλους. Έχουμε ‘χτίσει’ έναν ολόκληρο κόσμο σειρών πάνω στη φιλοσοφία της On Demand εμπειρίας και την λογική των box sets. Αυτό σημαίνει ότι, όταν αποκτούμε μία σειρά, φροντίζουμε να έχουμε όλα τα επεισόδιά της διαθέσιμα, από τον πρώτο κύκλο μέχρι τον τελευταίο, έτσι ώστε ο κάθε ένας να κάνει το δικό του πρόγραμμα και να βλέπει την αγαπημένη του σειρά όπως θέλει, όποτε αυτός θέλει, χωρίς περιορισμούς.

Και θέλουμε να τις έχουμε όλες! Είμαστε οι πρώτοι και μοναδικοί στην αγορά που φιλοξενούμε την υπηρεσία Ant1 Next, που δίνει την δυνατότητα στα μέλη μας να απολαμβάνουν τα επεισόδια των σειρών του Αnt1 ακόμα και πριν την προβολή τους στο κανάλι. Και την προσφέρουμε εντελώς δωρεάν.

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας, Vodafone TV: Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας

Techblog: Επενδύεται στον τομέα του On Demand περιεχομένου. Ποια είναι η στρατηγική σας;
Ανδρέας Γεωργιάδης: Θεωρούμε ότι το On Demand είναι μια συνολική εμπειρία που αν την βιώσεις , δεν ξαναγυρίζεις πίσω. Συνεχίζω λοιπόν με το κομμάτι των σειρών που έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες αλλαγές στον κλάδο μας, τα τελευταία χρόνια. Διατηρούμε μια πολύ καλή συνεργασία και με τη Fox στην Ελλάδα. Εκτός από τα κανάλια Fox και Fox Life είμαστε οι μόνοι που παρέχουμε και τις δύο On Demand υπηρεσίες της: το Fox Play και το Fox +. To Fox Play σου εξασφαλίζει πρόσβαση στα πιο πρόσφατα επεισόδια των σειρών που παίζουν στα κανάλια Fox (πχ Walking Dead, Homeland). Το Fox + εξασφαλίζει στα μέλη μας πρόσβαση και στις παλαιότερες σεζόν αυτών των σειρών. Οι δύο αυτές υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και μαζί εξασφαλίζουν την δυνατότητα να απολαμβάνεις από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο των καλύτερων σειρών των καναλιών Fox. Παράλληλα, έχουμε μακράν τον μεγαλύτερο κατάλογο παιδικών προγραμμάτων, φιλοξενούμε πολύ μεγάλα ποιοτικά brands στο χώρο του παιδικού προγράμματος όπως τα τρία κανάλια της Disney, το Nickelodeon κ.α.

Και εκτός από τις σειρές και του ήρωες που μας φέρνουν τα κανάλια αυτά, έχουμε φροντίσει να έχουμε και το πιο σχετικό, με την Ελληνική οικογένεια, περιεχόμενο. Να έχουμε δηλαδή προγράμματα που πραγματικά τους ενδιαφέρουν. Φιλοξενούμε για παράδειγμα τα Ζουζούνια, την “Ντόρα την Εξερευνήτρια” και άλλους αγαπημένους ήρωες. Πολλές και ποιοτικές είναι οι επιλογές και στο κομμάτι των μεταγλωττισμένων παιδικών ταινιών.

Αυτή τη στιγμή – για να καταλάβετε το μέγεθος, τις επιλογές που προσφέρουμε στα μέλη μας – στον On Demand μας κατάλογο φιλοξενούμε παραπάνω από 15.000 τίτλους. Βέβαια τα νούμερα από μόνα τους δεν είναι τόσο σημαντικά όσο είναι το περιεχόμενο. Οι επιλογές που σου προσφέρει, κάθε φορά που κάθεσαι μπροστά στην τηλεόρασή σου, το Vodafone TV.

Techblog: Ποια είναι τα πακέτα που παρέχετε στον καταναλωτή;
Ανδρέας Γεωργιάδης: Τα βασικά μας πακέτα είναι δύο: το Family και το Vodafone TV Sports +. Στο Family περιλαμβάνονται ουσιαστικά τα πάντα εκτός από τρία ‘ειδικά’ κανάλια ντοκιμαντέρ που προσφέρονται με έξτρα χρέωση: Discovery Science, IDX & Animal Planet και τα κανάλια Novasports, τα οποία έρχονται και συνθέτουν το Vodafone TV Sports +. Προσκαλώ μάλιστα τους αναγνώστες σας να περάσουν από ένα οποιοδήποτε κατάστημα Vodafone για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του Vodafone TV.

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας, Vodafone TV: Συνέντευξη με τον Ανδρέα Γεωργιάδη Pay TV Manager της Vodafone Ελλάδας

Techblog: Σε σχέση με τον ανταγωνισμό τι θα λέγατε ότι ξεχωρίζει;
Ανδρέας Γεωργιάδης: Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είναι ξεκάθαρα ο On Demand κατάλογός μας. Πρόκειται όπως είπαμε για μια στρατηγική επιλογή, την οποία μάλιστα θα προσπαθήσουμε να ‘χτίσουμε’ περαιτέρω. Επίσης, είναι σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε το κομμάτι της εμπειρίας θέασης, δηλαδή των δυνατοτήτων που σου δίνουμε. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ παραπάνω αυτή τη στιγμή αλλά η φιλοσοφία μας είναι, ότι πλέον το περιεχόμενο από μόνο του δεν φτάνει και ότι η συνολική εμπειρία είναι αυτή που μετράει. Εμείς, από δω και πέρα, θα προσπαθούμε όλο και περισσότερο να συνδυάζουμε αυτά τα δύο πράγματα, το περιεχόμενο με την εμπειρία.

Ζούμε σε μια εποχή που ο κλάδος μας περνάει μια μεγάλη άνθιση, διεθνώς. Έχουμε μπει σε μια σπείρα θετικής ανάπτυξης, η οποία έχει επιταχυνθεί από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τους νέους παίκτες στην παγκόσμια αγορά περιεχομένου. Και οι παίκτες αυτοί έχουν φέρει νέες επενδύσεις στον κλάδο μας. Έτσι έχουμε μια ανάπτυξη στο κομμάτι του περιεχομένου, η οποία με την σειρά της προκαλεί παραπάνω κατανάλωση, την οποία όμως έχουμε πια τον τρόπο να εξυπηρετήσουμε, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων και των νέων μέσων (πχ smartphones, tablets). Το περιεχόμενο πλέον αποτελεί κομμάτι της ζωής όλων. Και στην χώρα μας.

Και όλοι πλέον έχουμε μάθει να βλέπουμε, ό,τι θέλουμε, όποτε θέλουμε.
Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε σχετικά, καθώς ετοιμάζουμε διάφορα πράγματα που όπως είπαμε θα φροντίσουμε να συνδυάζουν το περιεχόμενο με τις δυνατότητες σε μία μαγική εμπειρία, προσαρμοσμένη στα Ελληνικά δεδομένα.

Techblog: Μια τελευταία ερώτηση. Ποιο είναι το κορυφαίο κανάλι από πλευράς προτιμήσεων;
Ανδρέας Γεωργιάδης: Σίγουρα είναι αυτά που ανήκουν στην κατηγορία Entertainment, δηλαδή τα δύο Fox, ενώ ακολουθούν τα κανάλια ντοκιμαντέρ. Φυσικά πολύ κοντά είναι και τα παιδικά κανάλια. Από τον OnDemand κατάλογό μας ξεχωρίζουν κυρίως οι μεγάλες πρεμιέρες και οι ξένες σειρές.

Κώστας Βλαχάκης

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.