Το VR προσελκύει περισσότερους developers από ότι το Xbox ή τα smartphones [Έρευνα]

VR προσελκύει περισσότερους developers xbox κινητά τηλέφωνα έρευνα, Το VR προσελκύει περισσότερους developers από ότι το Xbox ή τα smartphones [Έρευνα]

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Παρά το γεγονός πως πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε τόσο μεγάλη αισιοδοξία, πλέον το VR έχει πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους για την επιτυχία του.

Η πρόοδος που σημειώνει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι εμφανής και από μια έρευνα που διεξήχθη λίγο πριν το Game Developers Conference (το μεγαλύτερο event για επαγγελματίες developers βιντεοπαιχνιδιών – φέτος 19-23 Μαρτίου). Σε αυτή συμμετείχαν κορυφαίοι επαγγελματίες devs ανά την υφήλιο και τα αποτελέσματα δείχνουν πως το VR σκαρφαλώνει μόνιμα στην σχετική λίστα με το ενδιαφέρον των ίδιων. Συγκεκριμένα, πρώτος σε ζήτηση και ανάπτυξη είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστγής με 59%, δεύτερη η κονσόλα PS4 με 39% και τρίτο το Nintendo Switch με 36%. Ακριβώς από πίσω του βρίσκεται το VR, προσπερνώντας κλασικές πλατφόρμες της κατηγορίας όπως το Xbox και τα κινητά τηλέφωνα (!).

VR προσελκύει περισσότερους developers xbox κινητά τηλέφωνα έρευνα, Το VR προσελκύει περισσότερους developers από ότι το Xbox ή τα smartphones [Έρευνα]

Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε πως πρόκειται απλώς για μια έρευνα στην οποία οι developers εκδήλωσαν τις προτιμήσεις και το ενδιαφέρον τους. Η πραγματικότητα στο μέλλον ενδέχεται να διαφέρει. Όπως και να έχει όμως, για να έχει κερδίσει τόσους επαγγελματίες, το μέλλον της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας φαίνεται… λαμπρό. Άλλες πλατφόρμες που βρέθηκαν πίσω από το VR είναι οι Mac υπολογιστές, η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR), τα διαδικτυακά games, οι επιτραπέζιοι τίτλοι κλπ.

Πάντως, στην φετινή CES 2018 είδαμε αρκετές και σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούσαν τον τομέα του VR κόσμου. Για παράδειγμα, τόσο η HTC, όσο και οι Google / Lenovo παρουσίασαν νέα VR headsets τα οποία μάλιστα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αγοραστών με διαφορετικές προτιμήσεις. Εν κατακλείδι, οι developers φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους στην εικονική πραγματικότητα και πλέον το μέλλον θα δείξει αν όντως εκείνη κερδίσει και την πλειοψηφία των gamers ή όχι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Προσωπικά δε με έχει πείσει ακόμη. Πρώτον είναι αρκετά ακριβό, αν και έχω καλή κάρτα γραφικών δυστυχώς δεν το υποστηρίζει και θα πρέπει να σκάσω πάνω από 700 κατοστάρικα κάρτα και γυαλιά, ενώ στην περίπτωση του PS4 όταν είχαν τις προσφορές ήθελες 650 κατοσταρικα για ένα PS4 PRO και τα γυαλιά, τώρα θες γύρω στα 800.

Το κυριότερο όμως είναι τα παιχνίδια και με εξαίρεση τα Resident Evil 7, Skyrim και GT, δεν έχω δει κάποιο που να μου κάνει εντύπωση.

Αν έβγαζαν κανα Sniper Elite, FarCry, Assasin’s κλπ τότε ναι πολύ πιθανό να έμπαινα στον πειρασμό να παρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro: Σε αυτές τις 9 χώρες θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια

Η Apple θα προσθέσει σύντομα 12 νέες γλώσσες στο εικονικό πληκτρολόγιο του Vision Pro, με βάση τον κώδικα που ανακάλυψε το MacRumors.

Gear Apple featured VR headset

Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε χειρουργεία

Tο Apple Vision Pro αξίας 3.500 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη.