WWDC 2017: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Apple

, WWDC 2017: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Apple

Σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδος, το WWDC 2017 ανοίγει τις πύλες του με το press event της Apple. Η ανακοίνωση θα μεταδοθεί ζωντανά για όσους δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στο San Jose στην California, αλλά τι θα ανακοινώσει η Apple σήμερα;

, WWDC 2017: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Apple

To Worldwide Developers Conference αφορά κυρίως στο software, επομένως περιμένουμε να δούμε τις νέες εδόσεις των iOS 11, macOS 10.13, watchOS και tvOS. Ωστόσο δεν αποκλείονται και κάποιες ανακοινώσεις hardware όπως νέο iPad Pro, Siri Speaker και νέα MacBook, MacBook Pro και MacBook Air.

Software

iOS 11
Για το iOS 11 δεν έχουν ακουστεί πολλές φήμες, αλλά αυτό που περιμένουμε είναι να σταματήσει την υποστήριξη για 32-bit apps. Η Apple φημολογείται ότι ετοιμάζει ένα social networking app όμοιο με Facebook, Snapchat, Instagram και θα επικεντρώνεται στο να δίνει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο διαμοιρασμού video. Θα επιτρέπει τη λήψη, επεξεργασία video, προσθήκη doodles και στη συνέχεια θα μπορούν οι χρήστες να τα στέλνουν σε φίλους.

Επίσης, λέγεται ότι η Apple ετοιμάζει updates ειδικά για το iPad, αναμένεται να επεκτείνει την υποστήριξη Apple Pencil στο iPad Pro με smoother on-screen zooming, panning, και scrolling.

, WWDC 2017: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Apple

MacOS 10.13
Αυτή θα είναι η δεύτερη έκδοση του MacOS από τότε που άλλαξε η Apple το όνομα από OS X το 2016, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν διαρροές για τα features.

TVOS 11 και WatchOS 4
Μαζί με τα iOS 11 και macOS 10.13, θα ανακοινωθούν προφανώς τα tvOS και watchOS. Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει η Apple περιμένουμε μεγαλύτερη ενσωμάτωση με το iOS.

Hardware

Siri Speaker
Oι πληροφορίες τη θέλουν να ανακοινώνει Siri Speaker σε απάντηση των Amazon και Google. Το έξυπνο ηχείο με την ψηφιακή βοηθό Siri θα είναι κάτι ανάλογο με τα Amazon Echo και Google Home και αναμένεται να έρθει με panel αφής και η τιμή του Siri speaker λέγεται ότι είναι πάνω από τον ανταγωνισμό.

, WWDC 2017: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Apple

iPad Pro 10.5′ και 12.9′
Οι ίδιες πηγές λένε ότι στο WWDC 2017, η Apple είναι πολύ πιθανό να φέρει και το iPad Pro 10.5 και 12.9 ιντσών. Το 10.5 ιντσών iPad θα έχει όμοιες διαστάσεις με το 9.7″ iPad, αλλά το μέγεθος της οθόνης θα είναι μεγαλύτερο χάρη στα μικρότερα bezels.

, WWDC 2017: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Apple

MacBook, MacBook Pro και MacBook Air
Τέλος, η Apple είναι πιθανό να παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις της σειράς MacBook. Το MacBook Pro, το οποίο ανανεώθηκε τον Οκτώβριο θα δεχτεί ένα φρεσκάρισμα με τη νέα του εκδοχή να έρχεται με ταχύτερο επεξεργαστή Kaby Lake. Οι αναβαθμίσεις, θα αφορούν μόνο στο εσωτερικό του και η εμφάνισή του θα είναι η ίδια.

Επίσης, το MacBook Pro θα έρχεται με νέο επεξεργαστή, ο οποίος θα ανήκει κι αυτός πιθανότατα στη σειρά Kaby Lake. Να υπενθυμιστεί ότι το τελευταίο MacBook παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2016.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενδεχομένως η Apple να παρουσιάσει και ένα καινούριο MacBook Air, σαν την οικονομική λύση της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η Apple ανανέωσε τελευταία φορά το MacBook Air τον Μάρτιο του 2015 και έκτοτε δεν ξαναέβγαλε νέο μοντέλο, καθώς τα MacBook και MacBook Pro σταδιακά έγιναν πιο λεπτά από το Air. Παρόλα αυτά, επειδή οι πωλήσεις του παραμένουν υψηλές λόγω της χαμηλής σχετικά τιμής του (σε σύγκριση με τα άλλα δύο μοντέλα), ενδεχομένως η εταιρεία να μην το καταργήσει ακόμη.

, WWDC 2017: Τι θα ανακοινώσει σήμερα η Apple

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντινος

Καινουριο iphone se δε παιζει να παρουσιασουν σημερα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.