Windows Store: Ξεπέρασε τους 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες

Ανά τακτά διαστήματα η Microsoft δημοσιεύει τους αριθμούς που σχετίζονται με το Windows Store έτσι ώστε να βοηθήσει τους developers να έχουν μια καλή εικόνα σε τι αξίζει να ξοδέψουν το χρόνο και την ενέργειά τους. Παράλληλα παίρνουμε κι εμείς μια εικόνα για τις επιδόσεις της.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από τότε που κυκλοφόρησε τα Windows 10, κατάφερε να έχει πάνω από 3 δισεκατομμύρια επισκέψεις στο Windows Store, στην προηγούμενη αναφορά, ο αριθμός ήταν στα 2.5 δισ. Τα Windows 8.x είναι υπεύθυνα για τα περισσότερα downloads στο Windows Store, αλλά αυτό θα αλλάξει με τον καιρό. Κατά την περίοδο των γιορτών, ο αριθμός των επί πληρωμή συναλλαγών για χρήστες PC και tablet, διπλασιάστηκε, συγκριτικά με το 2014.

windows store 3b visitors, Windows Store: Ξεπέρασε τους 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες

Για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2015, τα παιχνίδια ήταν η πιο δημοφιλής κατηγορία με πάνω από το 30% των downloads, Utilities & Tools και Photo & Video με μερίδιο 15% και 8%, κλείνουν την τριάδα των δημοφιλέστερων εφαρμογών.
windows store 3b visitors, Windows Store: Ξεπέρασε τους 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες

Όσον αφορά στα έσοδα, τα περισσότερα χρήματα από apps επί πληρωμή και in-app purchases, τα φέρνουν οι ΗΠΑ με 36% όλων των συναλλαγών, ενώ Μ.Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία παίρνουν ένα 25%. Η δημοφιλέστερη γλώσσα είναι φυσικά τα Αγγλικά, ενώ ακολουθούν Ισπανικά, Πορτογαλικά Βραζιλίας, Ρωσικά, και Χίντι.

windows store 3b visitors, Windows Store: Ξεπέρασε τους 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες

Τέλος, οι developers έβγαλαν τα περισσότερα χρήματα από in-app purchases (49%), ακολουθούν οι διαφημίσεις (37%) και τέλος οι εφαρμογές επί πληρωμή (14%).

windows store 3b visitors, Windows Store: Ξεπέρασε τους 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Αγαπητή Microsoft, χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά το Pocket για αποθήκευση άρθρων και λινκ και λίγο πιο σπάνια το Pinterest. Επίσης ανεβάζω ενίοτε και βίντεο στο instagram. Υπάρχουν αυτές οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ εφαρμογές στο app store; το instagram σε ποια έκδοση βρίσκεται και υποστηρίζει εγγραφή βίντεο, έτσι;

tech21man

Eπισημα, ποιος τις χρειαζεται? Ανεπισημα, εχει αλλες που κανουν ιδια και καλυτερη δουλεια. Πραγματικα ντροπιαζουν και μερικες απο αυτες.

Εσυ μην παρεις win phone. Γιατι ζοριζεσαι? Ειναι η πιο απλη λυση στο προβλημα σου.

Kostas

@giannogeorge να στείλεις email στους developers και να παραπονεθείς επιλογή τους είναι που και πως θα δίνουν εφαρμογές ! Δεν θα γίνει κριτήριο τώρα και το Pinterest ήμαρτον

NikosAr

Τα 3 εκ. Επισκέπτες είμαστε εμείς που απλά μπαίνουμε και ξανα μπαίνουμε απο περιέργεια για να δούμε αν κάτι έχει αλλάξει που δεν το έχουμε καταλάβει ως τώρα …απλά ανύπαρκτο το store ακόμα και στο Ubuntu έχει περισσότερες εφαρμογές τσάμπα!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

@NikosAr +10000000000000000000000000000000

filippos

Οι επισκέπτες είναι πολλοί το μαγαζί είναι άδειο. Είχα windows 5 χρόνια και φέτος πήγα πρώτη φορά android τι να πω η διαφορά είναι τεράστια δυστυχώς, καλά για να μην μιλήσω για ελληνικές εφαρμογές εκεί είναι χαοτική..

Dimitris

3 δις δε λέει τίποτα αν ο αντίστοιχος αριθμός επισκεπτών στο playstore είναι 20πλάσιος.
Ενδιαφέρον έχει το γράφημα με τις πηγές εσοδων για τα apps.

giannogeorge

Δεν θα πάρω, παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.