Οι Windows Phone developers βγάζουν διπλάσια χρήματα από τους Android

Η InMobi State πραγματοποίησε μια ανεξάρτητη έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1000 developers και τα ευρήματά της παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βρέθηκε ότι οι Windows Phone developers, βγάζουν χρήματα και μάλιστα όχι λίγα.

Για την ακρίβεια βρέθηκε ότι ο μέσος developer Windows Phone εφαρμογών βγάζει τα διπλάσια χρήματα από τον Android developer και 50% περισσότερα από τον iOS developer.

Ωστόσο, στο σύνολο το 86% των developers γράφουν για Android, το 56% για iOS και μόλις το 21% για Windows Phone. Παρ’όλα αυτά όμως οι τελευταίοι, βγάζουν κατά μέσο όρο 11.400 δολ. το μήνα. Αντίστοιχα οι Android και iOS developers βγάζουν 4.900 και 8.100 δολάρια το μήνα. Το 49% των developers Windows Phone βγάζει πάνω από 10,000 δολ το μήνα, το 45% των Android developers φτάνουν το συγκεκριμένο ποσό, ενώ το ποσοστό των iOS developers που παίρνουν πάνω από 10.000 το μήνα είναι στο 53%.

Πως γίνεται όμως οι Windows Phone developers να βγάζουν περισσότερα χρήματα από αυτούς που γράφουν για iOS και Android; Σύμφωνα με την InMobi State, οι δημιουργοί Windows Phone apps έχουν λιγότερο ανταγωνισμό και οι χρήστες ανακαλύπτουν πιο εύκολα τα apps τους.

“Δεδομένου ότι το Windows έχει συγκεκριμένο κοινό, το app store δεν είναι τόσο κατακερματισμένο όσο το του Android και του iOS. Ως εκ τούτου, ο εντοπισμός [apps] και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εφαρμογών είναι μικρότερος. Έτσι, οι developers του Windows App Store απολαμβάνουν τα υψηλότερα μηνιαία έσοδα”, αναφέρει η InMobi.

Οι Windows Phone developers εμφανίζονται αισιόδοξοι για το μέλλον, το 28% αναμένει ότι η δουλειά του θα αναπτυχθεί στα επόμενο τρία χρόνια, ενώ το 16% αναμένει συρρίκνωση. Το 75% των Android developers περιμένει επίσης ανάπτυξη την ίδια περίοδο, ενώ το 19% είναι πιο απαισιόδοξο. Τέλος, όσοι δημιουργούν εφαρμογές για το iOS θεωρούν κατά 61% ότι οι δουλειές τους θα αναπτυχθούν, ενώ το 25% περιμένει πτώση.

Ολόκληρο το report είναι διαθέσιμο εδώ

windows devs more money than android, Οι Windows Phone developers βγάζουν διπλάσια χρήματα από τους Android

windows devs more money than android, Οι Windows Phone developers βγάζουν διπλάσια χρήματα από τους Android

windows devs more money than android, Οι Windows Phone developers βγάζουν διπλάσια χρήματα από τους Android

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Έχουν developers τα windows;

thanoik

Hahah δεν σας χάλασε ξενερώστε τώρα,τόση σαβούρα που κυκλοφορεί στο android και iOS που να πάρουν λεφτά 💰 💵

viel

@ thanoik στο iOS δεν βγαζουν λεφτα οι devs???

dimz

Μη ξεχνάτε ότι πλέον οι περισσότερες εφαρμογές του Store παίζουν και στο desktop, είτε το κανονικό είτε του Continuum, οπότε οι devs των Windows δεν είναι απαραίτητα περιορισμένοι στα κινητά, ούτε χρειάζεται να συντηρούν πολλές διαφορετικές εκδόσεις. 😉

nikmour

Αν εξαιρέσεις την Samsung και την google κανένας άλλος δεν βγάζει λεφτά από το android

Αλέξανδρος

@nikmour και οι κινέζικες εταιρείες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τι βγάζουν, κουρκουμπίνια;
Μη λέμε ότι θέλουμε.
Τώρα σχετικά με το άρθρο έχει μια λογικη αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι τα νούμερα είναι έτσι ακριβώς.
Όλοι οι επαγγελματίες ψάχνουν στο αντικείμενο τους το μεγαλύτερο κέρδος με τον χαμηλότερο ανταγωνισμό. Στα wp οι χρήστες είναι “μετρημένοι στα δάχτυλα” και από τους 400? Devs πόσοι βγάζουν τα χρήματα που λέει το άρθρο; Μου φαίνεται παράξενο γιατί αντί το ποσοστό των Windows Phones να αυξάνεται μειώνεται.
Πιστεύω ότι αν άξιζε θα είχαν ασχοληθεί πολλοί προγραμματιστές.

Τέλος πάντων, κατά την γνώμη μου αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με τα wp είναι από εδώ και πέρα που οι εφαρμογές θα είναι universal και με τις αλλαγές που έγιναν στα 10αρια.

tech21man

Μακις για να σε βαλω λιγο στη θεση σου, εφαρμογες υπαρχουν πανω κατω για τα παντα στο πλαισιο της λογικης. Ελεγε εδω ο darth για samba server app. Ενα εχει ολο και ολο στο android. Ωραια, αυτο σωζει την πλατφορμα. Ελεγε ο tiamat για τις 400 εφαρμογες που εχει στο android του. Ψαχνω να δω το store, ειχα 346 τοτε και μαλιστα δεν ειμαι καν power user. Ενας φιλος που δοκιμαζει χαρτες κτλ, οκ, εχει 750+ στα windows phone. Ηρθε η ωρα να παρω κινητο ξανα, αναγκαστικα μαλλον οποτε δεν ειχε κατι της προκοπης σε hardware στα windows phone (και τα lumia ειναι αυτοκτονια να τα παρεις τωρα στα 700) οποτε σε συνδυασμο με καλη επιδοτηση ξαναπηγα android. Αρκετες απο τις εφαρμογες που γουσταρα στα windows phone δεν τις εχω στο android. …Την πατησα λιγακι. Εχει αλλες, που δεν λειτουργουν τοσο καλα. Εχει ομως και αλλες και ειδικα games (σημαντικο για αρκετους ετσι?) που δεν τις εχει το wp. Eχει εφαρμογες για καποιες τραπεζες που πολυς κοσμος τις χρειαζεται (οχι, δεν θα το κανω ποτε απο smartphone f#$$ off και χρησιμοποιω καθημερινα). Εχει και instagram που δεν ειναι beta. Παρολαυτα εγω την πατησα λιγο. Ο,τι και να παρεις πρεπει να… Συνέχεια »

Sotiris

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι οτι μιλάει για μέσο όρο κερδών και οτι στο android λόγω της πληθώρας των εφαρμογών υπάρχει μεγαλύτερος καταμερισμός των κερδών. Διαφορετικό είναι να μοιράζονται από την πίτα 1.000.000 developers και διαφορετικό να την μοιράζονται 100. (τυχαία τα νούμερα)

Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ποιότητα των εφαρμογών. Προφανώς σε android και ios λόγω της πληθώρας των εφαρμογών θα βρει κανείς πολλές σαβούρες αλλά η αναλογία είναι ποσοστιαία. Αν πχ κάθε μέρα ξεφυτρώνουν 10.000 καινούργιες εφαρμογές και το 50 τοις εκατό είναι σαβούρα, τότε μιλάμε για 5000 εφαρμογές ως καθαρό αριθμό. Αν στα wp ξεφυτρώνουν 100 εφαρμογές την ημέρα και οι 70 είναι σαβούρα, τότε ναι το 5000>70 αλλά σαν ποσοστό οι καλές εφαρμογές στο android είναι 50 τοις εκατό και στα wp 30 τοις εκατό. Αυτό πάλι για την δήθεν καραμέλα οτι τα wp έχουν πιο ποιοτικές εφαρμογές από android και ios, το οποίο δεν ισχύει όσο κι αν επιμένουν κάποιοι για τους γνωστούς λόγους.

Mary

Δηλαδή συγνώμη για να καταλάβω, έχουν την ευκαιρία να βγάλουν περισσότερα χρήματα αλλα προτιμούν να μποϊκοτάρουν την Microsoft? τι φάση; Πάντως και για το project Astoria, το οποίο έληξε και άδοξα, δεν είδαμε να ενδιαφέρεται κανείς…

Makis

Ποιες universal…

Ανακιν

Στο iOS πιστεύω περνούν τα πιο πολλά χρήματα γιατί στο Android οι περισσότεροι κοιτάνε το τζάμπα από τορρεντ

demon

Μα σε λιγο καιρο δε θα υπαρχουν καν WP οποτε δεν θα βγαζουν καθολου χρηματα, ειναι φως φαναρι αυτο …Με 1% παγκοσμιως δεν πας πουθενα , η microsoft ειναι ετοιμη να το σκοτωσει αυτο το δηθεν λειτουργικο!

Νικος 31

Λογικα τα αποτελεσματα της ερευνας. Απο την μια το Android ειναι ενα λειτουργικο που οι πωλησεις του βασιζονται κατα ενα τεραστιο ποσοστο στο τσαμπα google play και απο την αλλη οι εφαρμογες του ειναι μεσης εως κακης ποιοτητας και ειναι λογικο να πασχει απο πωλησεις. Επισης το 99% των εφαρμογων του play ειναι αυτο που λεμε σαβουρα. Με λιγα λογια καλο το τσαμπα αλλα χρειαζεται και λιγακι ποιοτητα που αυτην την στιγμη δεν την εχει απεναντι στον ανταγωνισμο του ιος και του wp.

ggkk

διπλάσια λενε λεφτά… αλλα και διπλασιες τιμές!!!
Προτιμώ το μαρκετ του Android γιατι εκει μπορώ να ψωνίζω σε λογικές τιμές οποτε και να ψωνιζω περισσοτερες εφαρμογες.

tolkien

@thanoik ειδικα για το android φιλε μου δεν εχεις και αδικο. Διαβασα την ειδηση πριν μερικες μερες σε ξενο site και ναι μου φανηκε περιεργη αλλα μπραβο αφου οπως λενε ισχυει. @Makis μαλλον ζεις σε δικο σου κοσμο. ειπαμε οκ εχει πιο λιγες εφαρμογες το windows store αλλα εχει αψογες universal εφαρμογες ειτε δωρεαν ειτε επι πληρωμη. ΑΜΑ δεν εχεις εσυ λεφτα να αγορασεις να δεις ποσο τρομερες ειναι δεν σου φταιει κανεις. Ειναι απλο. Κατσε με το android και ξερεις εσυ. Βαζε apk αρχεια. Για σενα mod καλυτερα. Αν θυμαμαι καλα και απο άλλα σου post δεν νομιζω να εχεις και πολυ αποψη απο άλλα λειτουργικα φιλε. Εγω θα σου πω λιγο τα mobile που εχω και μονο οταν εχεις μια πληρη γκαμα (σε mobile μιλαω τωρα) καταλαβαινεις τι γινεται και πιο αξιζει. Το tablet απο android που εχω ειναι το νεο google pixel C (φοβερο σε εμφανισει αλλα οι εφαρμογες, οι περισσοτερες, ειναι μετριες οσον αφορα tablet, το iOS στο ipad air 2 ειναι υπεροχο μπορω να πω αλλα τρομερα περιορισμενο γιατι ή πρεπει να το κανεις jailbreak για να αλλαξεις λιγο το μενου ή να αποδεχτεις οτι μονο το store τους θα σε ικανοποιησει και το Surface… Συνέχεια »

nikmour

@Αλέξανδρος άμα διαβάσεις οικονομικές εφημερίδες θα καταλάβεις γιατί ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Αν δεις το ποσοστό κερδών και δανεισμού θα καταλάβεις ότι η Κίνα στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Μιλάμε για τεράστια φούσκα. Και επίσης έχουμε και την διαφθορά. Κάθε εταιρεία έχει και έναν Κινέζο αξιωματούχο από πίσω για να σπρώχνει τις κρατικές επιδοτήσεις κτλ

tacos

@tech21man Θελω να μου εξηγήσεις φιλε πιες εφαρμογές είδες στο android που δεν δουλεύανε τόσο σωστά όσο στα wp10 και πιες έλειπαν εντελώς
φιλικά πάντα

Makis

@tolkien

Καλά τα mobile σου, να σου πω τα δικά μου, ipad air 2 και ένα nexus 4,πρώην κάτοχος 930 (ανάθεμα την ώρα), σε υπολογιστικά 2 mac που δεν μπορείς να τα αγοράσεις να χτυπιέσαι, και ένα οικοπεδάκι στη Σταμάτα :)))) φίλε δε σου λέω αλλά, είναι πολύ το ΕΝΦΙΑ, καλημέρα σου….

Panos7GR

@thanoik: Όχι δεν μας χάλασε καθόλου που η είδηση μας επιβεβαιώνει για την σωστή επιλογή να πάρουμε Android συσκευή. Αγόρασαμε ένα εργαλείο που “οπλίζει” με σχεδόν μηδαμινό κόστος.
Τώρα θα πάω να κατεβάσω τις ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογαρες μου απ το Play Store την στιγμή που εσύ στα Windows θα πρέπει να τα σκάσεις για να αποκτήσεις την ίδια εφαρμογή ή παρόμοια (ΑΑΑΑΝ υπάρχει βέβαια).

Υ.Γ.: Η “σαβούρα” που λες είναι σχετική. ΟΛΑ τα λειτουργικά έχουν “σαβούρα”, για ρίξε μια ματιά στο Windows Store και θα απογοητευθεις, το θέμα δεν είναι όμως πόση ποσότητα σαβούρας υπάρχει αλλά πόση ποσότητα από “διαμάντια” και εκεί τα Windows πάσχουν πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.