Xiaomi: Δεν κατάφερε να φτάσει τον στόχο της για το 2015

Η Xiaomi είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στην Κίνα με αξιοσημείωτη ανοδική πορεία μέσα σε λίγα χρόνια. Όμως φαίνεται πως η ανοδική πορεία άγγιξε ταβάνι, τουλάχιστον όσον αφορά στις προσδοκίες και τον πήχη που είχε βάλει η ίδια για το 2015.

Τη χρονιά που μας πέρασε η Xiaomi πούλησε συνολικά 70 εκατ. smartphones, πέφτοντας έξω στις δικές της εκτιμήσεις για 80 εκατομμύρια. Να θυμίσουμε ότι τα 80 εκατ. είναι αναθεωρημένη εκτίμηση, καθώς αρχικά είχε πει ότι έχει βάλει στόχο να πουλήσει 100 εκατ. smartphones το 2015.

Μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει τον στόχο της, όμως σε σύγκριση με το 2014, ο Κινέζος κατάφερε να αυξήσει κατά 15% τις πωλήσεις του, από τα 61.6 εκατ. του 2014 πήγε στα 70 εκατ. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό δεν συγκρίνεται με την τεράστια αύξηση του 227% το 2014 ή το 160% του 2013.

Η Xiaomi κατάφερε να αναρριχηθεί ψηλά χάρη στις εξαιρετικά χαμηλές τιμές και διαθέτοντας απευθείας τα κινητά της στο κοινό, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων. Όμως το παράδειγμά της ακολούθησαν κι άλλοι κατασκευαστές με οικονομικά και δυνατά smartphones. Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους είναι η Huawei, που το 2015 κατάφερε να αποστείλει 100 εκατ. συσκευές και έχει καταφέρει να βγει στη διεθνή αγορά.

Τέλος, να πούμε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο για μια startup του 2010 να κρατήσει για πολλά περισσότερα χρόνια αυτούς τους απίστευτους ρυθμούς ανάπτυξης.

Όσο για το 2016, από την Xiaomi περιμένουμε την ανακοίνωση του δυνατού Xiaomi Mi 5.

xiaomi 70 million sales, Xiaomi: Δεν κατάφερε να φτάσει τον στόχο της για το 2015

xiaomi 70 million sales, Xiaomi: Δεν κατάφερε να φτάσει τον στόχο της για το 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sdr

Τουs εφαγε ολουs η Huawei.108 εκ.smartphone για το 2015!!!Ποια Xiaomi τωρα…

παπαροκάς tiamat

Η apple απο το 2007 θα κανει τις μικρότερες πωλήσεις, η samsung καθε τριμηνο παει κ χειροτερα, htc, sony με το ενα ποδι, microsoft ολο ριχνει τα ποσοστα της…xiaomi απο 200% τι 2014 αυξηση σε 15% μολις αυτο τον χρόνο. …
Ολοι εχουν βγαλει και απο 1 smartphone. ..
O μαρινοπουλος ,ο βεροπουλος ,ο γαλαξιας ! ο βεντζινας και αυτοι από την λαϊκή καθε πεμπτη με αγορες ανω των 100 ευρω σου δινουν και ενα!

Εχει πεθανει το πραγμα….και μετα κατι ουγκ κοροιδευουνε τον βασιλη a3 που λεει το αυτονοητο….

Don mitso mou

https://www.statista.com/statistics/263401/global-apple-iphone-sales-since-3rd-quarter-2007/

Γεια σου ρε παπαροκα με τις προβλέψεις σου αλά λιακοπουλος

ChrisG

η αγορά των smartphones έχει κορεστεί παιδιά.κακά τα ψέματα.κατασκευαστές πολλοί και με την βελτίωση πολύ του android ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.πάνε τα χρόνια που ήταν 3-4 μέσα στον χώρο.οι κινέζοι ήδη βγάζουν πολύ ποιοτικά κινητά και αν φτιάξουν ακόμη λίγο στις ναυαρχίδες τις τιμές προς τα κάτω αρκετοί θα σβήσουν.πρέπει οι μεγάλοι ανταγωνιστές(πρώην)να αλλάξουν ρότα για κάτι σοβαρό και καινούριο.ένα σερφάρισμα,και 2-3 social media πλέον όλα τα τρέχουν νεράκι.όλοι αλουμίνιο βάζουν και ότι σχετικά καινόυριο στην τεχνολογία.την επόμενη 2ετία θα ξεκαθαρίσει πολύ το τοπίο…

azriel84

Για την ακρίβεια όχι τα smartphones αλλά το Android έχει κορεστεί. Όποιος θέλει iOS για χψω λόγους θα πάρει iPhone και τέλος γι’αυτό κάθε χρόνο η Apple ξεπερνάει τον περσινό εαυτό της σε πωλήσεις (με φήμες για πτώση φέτος αλλά είδωμεν). Στο Android όμως γίνεται της Πόπης. Γνωστές, άγνωστες εταιρίες, όλοι έχουν ένα κινητό android καλό ή κακό, φθηνό ή μη. Την Xiaomi φέτος την έφαγε το Mi5, πιστεύω στον αρχικό προγραμματισμό των 100 μυρίων το είχαν υπολογίσει και αυτό αλλά ποιος ξέρει τι έγινε και τους πήγε για φέτος αυτό το μοντέλο. Αν είχε βγει τον Σεπτέμβριο ή έστω Οκτώβριο, δεν θα είχαν αυτά τα νούμερα.

Kostas k.

Μην ξεχνάτε ότι την χρόνια που πέρασε η xiaomi δεν έβγαλε ναυαρχίδα αφού ο προγραμματισμός για το mi5 δεν της βγήκε. Φέτος πάντως είναι καταιγιστική έτσι όπως ξεκίνησε.

Αχιλλέας

@sdr όλα είναι θέμα Brand. Μη ξεχνάς ότι και η Huawei είχε ξεκινήσει σαν την απόλυτη “κινεζιά” που είχε φέρει η Wind τότε με το Ideos X5 το 2010 και τώρα παίζει ισότιμα με Samsung και LG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.

Smartphones Xiaomi Xiaomi Android smartphones

Xiaomi Fan Festival 2024: Προσφορές σε αγαπημένα προϊόντα Xiaomi

Από την 1η Απριλίου έως και τις 14 Απριλίου, όλοι οι επισκέπτες, τόσο στα Xiaomi Store όσο και στο mistore-greece.com θα βρουν σειρά από προσφορές σε όλη τη γκάμα προϊόντων που διαθέτει.