Συνέντευξη με τον Yanmin Wang της Huawei

Κατά τη διάρκεια την έκθεσης IFA 2016 που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Yanmin Wang, Πρόεδρο Consumer Business Group, Central Eastern Europe & Nordic της Huawei.

Στην έκθεση IFA 2016 η Huawei ανακοίνωσε τη νέα σειρά Nova με δύο μοντέλα smartphones, τα Nova και Nova Plus. Ρωτήσαμε τον κ. Yanmin Wang για το τι νέο φέρνει η νέα σειρά Nova και άλλα θέματα σχετικά με την Huawei.

Yanmin Wang, Πρόεδρος Consumer Business Group, Central Eastern Europe & Nordic, Συνέντευξη με τον Yanmin Wang της Huawei

Yanmin Wang: Η μεσαία κατηγορία τιμής στα smartphones αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Σύμφωνα με έρευνες καταλήξαμε στο ότι ο καταναλωτής ζητάει premium σχεδιασμό με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και επιθυμεί μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά. Θέλουμε να δυναμώσουμε το portfolio μας με συσκευές σε αυτή τη μεσαία κατηγορία τιμής.

Techblog: Πως καταλήξατε στον σχεδιασμό και την επιλογή υλικών για την νέα σειρά Nova;
Yanmin Wang: Η νέα σειρά Nova περιλαμβάνει δυο συσκευές με μεταλλική κατασκευή και compact σχεδιασμό. Αυτά τα δυο συνδιάζονται με πολύ καλή κάμερα και άλλα ποιοτικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Η νέα σειρά Nova έρχεται να καλύψει το κενό στην κατηγορία των 300-400 ευρώ και να σταθεί πάνω από τη σειρά Px lite (P9 lite).

Techblog: Ποια είναι η θέση των Huawei smartphones στην Ελλάδα;
Yanmin Wang: Το μερίδιο αγοράς των Huawei smartphones στην ελληνική αγορά έφτασε τον Ιούλιο στο 13,7%. Είμαστε στην 2η θέση από για την περίοδο Ιανουάριο – Ιούλιο και στόχος μας είναι να φτάσουμε στην πρώτη. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι αυτό θα συμβεί. Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος που θα ευθυνόμαστε εμείς, τότε θα το πετύχουμε. Στην ελληνική αγορά Samsung και Apple είχαν σημαντικό μερίδιο αγοράς, όλες οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν 3% με 5% μερίδιο και είναι πάρα πολλά και διαφορετικά τα brand στην Ελλάδα. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες, είναι μοναδικό το φαινόμενο στην ελληνική αγορά. Σκοπεύουμε να αυξήσουμε το ποσοστό μας και σε αυτό θα βοηθήσουν τα νέα Nova και Nova Plus.

Techblog: Είχαν ακουστεί φήμες ότι η Huawei θα αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα;
Yanmin Wang: Το λειτουργικό σύστημα Android είναι αρκετά ώριμο σήμερα. Το λειτουργικό σύστημα δεν είναι μόνο η τεχνολογία του, είναι το πως το αγκαλιάζουν οι υπόλοιπες εταιρείες και οι developers εφαρμογών. Τα λειτουργικό σύστημα Windows Mobile φθήνει. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποια εταιρεία να παρουσιάσει ένα νέο λειτουργικό στο κοντινό μέλλον.

Techblog: Έχετε κάνει βήματα στο τομέα του smart home;
Yanmin Wang: Έχουμε ένα πολύ δυνατό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που δημιουργεί διασυνδεδεμένες συσκευές για το σπίτι. Παρέχουμε συσκευές για mobile internet και σταθερό ίντερνετ στο σπίτι και το γραφείο. Με αυτές ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ. Έχουμε διαθέσιμες αρκετές συσκευές smart home, αλλά δεν ειναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας να τις διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Techblog: Ο τομέας των connected cars ενδιαφέρει την Huawei;
Yanmin Wang: Παρέχουμε συσκευές modem που βρίσκονται ενσωματωμένες σε συστήματα διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων και παρέχουν πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά και το smartphone του οδηγού. Θέλουμε και το αυτοκίνητο να είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ όπως και οι άλλες συσκευές. Συνεργαζόμαστε με εταιρείες όπως η Audi και η Mercedes-Benz.

Techblog: Τι να περιμένουμε από την Huawei στο μέλλον;
Yanmin Wang: Σήμερα το smartphone μας περιλαμβάνει απαράιτητες λειτουργίες για την καθημερινότητά μας. Αν για παράδειγμα το ξεχάσεις στο σπίτι, πραγματικά είναι λίγα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια συσκευή που θα ήταν τυλιγμένη στον καρπό μας και να προσφέρει όλες αυτές τις λειτουργίες των smartphones.

Huawei Nova Plus
Το Huawei Nova Plus έχει χρησιμοποιηθεί επίσης το ίδιο αλουμίνιο και το design θυμίζει εκείνο του Huawei Mate S. Διαθέτει οθόνη 5.5 ιντσών 1080p, κάμερα 16 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel και μπαταρία 3340mAh. Και τα δυο smartphones έχουν USB Type-C, hybrid dual-SIM design και Emotion UI 4.1 βασισμένο σε Android 6.0 Marshmallow. Το Huawei Nova Plus αναμένεται με τιμή 429 ευρώ.

Yanmin Wang, Πρόεδρος Consumer Business Group, Central Eastern Europe & Nordic, Συνέντευξη με τον Yanmin Wang της Huawei

Huawei Nova
Το Huawei Nova είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αεροσκαφών, είναι το πιο compact από τα δυο, διαθέτει οθόνη 5 ιντσών 1080p IPS LCD). Η κάμερα είναι 12 Megapixel (1.5µm) με phase-detection autofocus και 4K video, κάτω από την κάμερα υπάρχει αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων όπως στο Huawei P9 και η εμπρόσθια κάμερα είναι 8 Megapixel. Φορά επεξεργαστή Snapdragon 625, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB επεκτάσιμη, μπαταρία 3020mAh και τρέχει Android 6.0 Marshmallow. Η διαθεσιμότητα του Nova θα ξεκινήσει στην Ευρώπη τον Οκτώβριο με τιμή στα 399 ευρώ.

Yanmin Wang, Πρόεδρος Consumer Business Group, Central Eastern Europe & Nordic, Συνέντευξη με τον Yanmin Wang της Huawei

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.