Η ZTE ανακοίνωσε ότι κλείνει τμήματά της εξαιτίας του αμερικάνικου εμπάργκο

Η ZTE, Η ZTE ανακοίνωσε ότι κλείνει τμήματά της εξαιτίας του αμερικάνικου εμπάργκο

Η απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των Η.Π.Α. για 7ετή αποκλεισμό από τις αμερικάνικες εταιρείες τεχνολογίας τόσο σε προϊόντα software όσο και hardware όπως αναμενόταν έπληξε άσχημα τη ZTE.

Ο κινέζος κατασκευαστής εξοπλισμού smartphone και τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ότι μετά από αυτή την εις βάρος της απόφαση αναγκάζεται να σταματήσει τη λειτουργία της πλειοψηφίας των τμημάτων της. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον τέταρτο μεγαλύτερο προμηθευτή smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες με μερίδιο αγοράς 9,5%.

Η ZTE είχε κριθεί ένοχη όταν απέστελλε παράνομα προϊόντα προς το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα παραβιάζοντας τους κανονισμούς της αμερικάνικης κυβέρνησης. Παρά ωστόσο τις κυρώσεις και τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν δε φάνηκε να συμμορφώνεται με τους όρους του διακανονισμού.

Οι κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου προς τον Κινέζο προμηθευτή περιλάμβαναν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, κρατήσεις από τα bonus που μοίραζαν στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, καθώς και έκδοση επιστολών που τους επιπλήττει για τις πράξεις τους.

Η ZTE προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση ζητώντας πρόσφατα από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να κάνει άρση της απαγόρευσης αλλά οι προσπάθειές της φαίνεται πώς έπεσαν στο κενό. Η εταιρεία έχει πλέον χάσει την πρόσβαση στο τμήμα της αμερικάνικης αλυσίδας εφοδιασμού των smartphones της, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm και την άδεια εγκατάστασης των Google Play Services του λειτουργικού συστήματος Android, γεγονός που από μόνο του είναι καταστροφικό.

Η επταετής απαγόρευση χρήσης της αμερικάνικης τεχνολογίας έχει ισχύ έως τον Μάρτιο του 2025.

Στο στόχαστρο την αμερικάνικης κυβέρνησης έχει μπει όμως και η Huawei για παραβίαση των κυρώσεων έναντι του Ιράν. Βέβαια, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο έχει κάποια πλεονεκτήματα έναντι της ZTE. Πρώτον, σχεδιάζει τα δικά του chipsets Kirin και δεύτερον, πρόσφατες φήμες τον θέλουν να αναπτύσσει το δικό του λειτουργικό σύστημα για παν ενδεχόμενο. Έχουν γνώσιν οι φύλακες…

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Σχεδιάζει το δικό του λειτουργικού σύστημα χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.