O Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Ο Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation, Hou Weigui, επισκέφθηκε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η επίσκεψη πραγματοποιείθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ΖΤΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης πριν μερικούς μήνες, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΖΤΕ, του κορυφαίου παρόχου στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, διαχείρισης δικτύου και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, για επέκταση της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα.

, O Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Η ΖΤΕ έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Επίσης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το έργο του Σύζευξις ΙΙ, και για πρωτοβουλίες για δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών ινών FTTH. Κατά τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου Hou Weigui στον Έλληνα Πρωθυπουργό συζητήθηκε η πρόθεση της ΖΤΕ για τη δημιουργία ενός κέντρου επισκευών και επιστροφής (repair and return) το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή / περιφέρεια της Ν.Α. Ευρώπης.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, διαθέτει πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες. Σε πρώτο στάδιο, υπολογίζεται οτι αυτές οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας ενώ οι συνολικές θέσεις που θα έχουν δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση των επενδύσεων θα φτάσουν τις 600.

Επιπλέον, η ΖΤΕ αναφέρθηκε και σε άλλα έργα υποδομής που μπορούν να χρηματοδοτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την Ε.Ε., προμηθευτές και παρόχους τηλεπικοινωνικού υλικού και υπηρεσιών κ.α και τα οποία είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας, όπως το Rural Area Project (ΒΟΤ-Build, Operate, Transfer), το Σύζευξις ΙΙ, και η δημιουργία εθνικών δικτύων οπτικών ινών FTTΗ.

Μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Hou Weigui δήλωσε : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Είχα την ευκαιρία να του επιβεβαιώσω, προσωπικώς, το ενδιαφέρον της ΖΤΕ για σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και ελπίζω αυτές να γίνουν πραγματικότητα σύντομα».

Ο κ. Deng Chao, Country Manager ZTE Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Μετά από 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα και με πελατολόγιο που περιλαμβάνει όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η ZTE ισχυροποιεί σταθερά την παρουσία της στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα των τερματικών κινητής τηλεφωνίας και smarhphones, όσο και στα συστήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο και τα CPE’s. Η επίσκεψη του Προέδρου Hou Weigui επιβεβαιώνει στο ύψιστο επίπεδο το ενδιαφέρον της ΖΤΕ για περαιτέρω υποστήριξη και ανάπτυξη της επένδυσής της στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τελης Μπατακης

To εντυπωσιακό του άρθρου είναι η φωτογραφία και το πόσο λιτά είναι ντυμένος ο πρόεδρος μιας εταιρίας κολοσσού

manolis

το επίσης εντυπωσιακό του άρθρου είναι η συνάντηση ενός προέδρου εμπορικής εταιρείας με ένα πρωθυπουργό κράτους (νομίζω κράτος είμαστε ακόμα!!!)…

Darth

@manolis στα χαρτιά ναι κράτος είμαστε κατά τα άλλα μια αποικία τπτ παραπάνω (με φτηνά εργατικά χέρια)

Αποστόλης Ρόδος

@ Darth +1 … Αυτό ακριβώς.

vkrd

Όπως είναι η Ελλάδα σαν τζίρος, ειμαστε μικρότερη απο την εταιρεία ZTE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.