Αυτές είναι HD παραγωγές!

, Αυτές είναι HD παραγωγές!Αν θέλετε να έχετε κάτι πραγματικά αξιόλογο στην HD ταινιοθήκη σας, από τις 24 Απριλίου θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, Planet Earth σε Blu-ray και HD DVD. Αποτελείται από 11 επεισόδια και είναι σκηνοθετημένο από τον Sir David Attenborough…. Όλο υψηλή ευκρίνεια λέμε, και πουθενά δεν την βλέπουμε. Είναι αλήθεια ότι όσο φιλόδοξες και αν ήταν οι πρώτες προσπάθειες πέρυσι την Άνοιξη (στην Αμερική) και το Φθινόπωρο (στην Ευρώπη), τα δύο νέα “επόμενα φορμά” ψηφιακών οπτικών δίσκων, δεν εντυπωσίασαν.

, Αυτές είναι HD παραγωγές!Τι και αν επιστρατεύτηκαν ολόκληρα κινηματογραφικά στούντιο, τι και αν όλοι έτριβαν τα χέρια τους για την μεγάλη καινούργια αρχή, οι πρώτες ταινίες σε Blu-ray και HD DVD δεν ήταν “καλύτερες” από αυτές σε DVD! Αυτή η άσχημη αρχή, ήταν αποτέλεσμα τις βιασύνης των δύο στρατοπέδων Blu-ray και HD DVD για το ποιο από τα δύο θα κυκλοφορήσει πρώτο player και ταινίες, στην αγορά.

Ευτυχώς όμως παραγωγές όπως το King Kong (HD DVD) και το εξαιρετικά αξιόλογο Casino Royale (Blu-ray), “ανανέωσαν” την εικόνα της υψηλής ευκρίνειας και όλοι είμαστε πια έτοιμοι να υποδεχθούν το High Definition.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΘΩΜΑΣ

Καλησπέρα!!!Γνωρίζετε αν θα κυκλοφορίσει σε Blu ray το Planet Earth με Ελληνικούς υπότιτλους και πότε αναμένεται η κυκλοφορία του διότι σε DVD κυκλοφορεί σε τρει εβδομάδες Ευχαριστώ πολύ.

Theodore

Κι εσυ, τι ζορι τραβας φιλε μου; Αμα θελεις, το παιρνεις, αμα δεν θελεις, δεν το παιρνεις.
Εδω εχουμε δωσει κατι …μυρια για κλαπατσιπαλα και δισκους, δισκοπουλα και δισκαρες,(, βινυλια CD,
DVD,LD),
εδω θα κολλαγαμε;
Μιλαμε για κολλημα.
Μην ξεχνας, οτι οταν βαλανε το πρωτο DVD, παλι γκρινια υπηρχε.
Αν διαβασες το τελευταιο τευχος, θα ειδες οτι λογω της πολυ πιθανης πτωσης της τιμης κοστους των
blue ray discs, μαλλον απο το επομενο τευχος, θα κατεβει η τιμη, οπως ειχαν ηδη προαναγγειλει.
Αντε και με το καλο να παρεις ενα ωραιο μηχανημα για να απολαυσεις τα καινουρια δισκακια.
Θοδωρος.

Theodore

ΟΚ.
θα προσπαθησω,
Θοδωρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Blu-ray Google

Google: Τα εντυπωσιακά και φουτουριστικά σχέδια για νέο campus

H Apple έχει τραβήξει τα βλέμματα με τα νέα γραφεία που ετοιμάζει και έχουν καθιερωθεί να αποκαλούνται Spaceship campus λόγω του σχήματος, αλλά όπως φαίνεται η Google θέλει να εντυπωσιάσει με το τρελό και φουτουριστικό της project. Αποκάλυψε τα σχέδιά της για ένα νέο τεράστιο campus στο Mountain View της California και μας δείχνει τα […]

Blu-ray Sony

Sony BDP-S350 & S550 | Τα δύο νέα Blu-ray player

Η επόμενη γενιά Blu-ray Disc player που κυκλοφορεί τώρα από την Sony χαρίζει στους φίλους των κινηματογραφικών ταινιών την απόλυτη εμπειρία Full-HD home cinema και ενσωματώνει μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών. Τα δύο νέα μοντέλα BDP-S350 και BDP-S550 παρουσιάστηκαν στην διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο.

Blu-ray PlayStation

PlayStation 3 | DTS-HD Master Audio για πολυκάναλο ήχο 7.1

Η DTS Inc., εταιρεία τεχνολογίας ψηφιακού ήχου αφοσιωμένη στην προσφορά της απόλυτης εμπειρίας ψυχαγωγίας ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία DTS-HD Master Audio είναι πλέον διαθέσιμη για το σύστημα ψυχαγωγίας PLAYSTATION3 (PS3). Το DTS-HD Master Audio έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ήχο αυτούσιο με αυτόν του master, όπως ηχογραφήθηκε στο στούντιο σε ιδιαίτερα υψηλά bit rate (έως […]

Blu-ray Xbox

Xbox 360 | Θα κυκλοφορήσει Blu-ray player add-on;

Φήμες που έκαναν το γύρω του διαδικτύου απόψε, αναφέρουν ότι η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα εξωτερικό Blu-ray player για το Xbox 360 μέσα στους επόμενους δυο-τρεις μήνες. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να συναγωνιστεί το PS3 της Sony το οποίο είναι συμβατό με το Blu-ray που φαίνεται να κερδίζει τον πόλεμο του […]