Το WannaCry Ransomware ανάγκασε τη Honda να κλείσει εργοστάσιο

Honda wannacry, Το WannaCry Ransomware ανάγκασε τη Honda να κλείσει εργοστάσιο

Τον Μάιο η είδηση για το WannaCry Ransomware έκανε τον γύρο του κόσμου και πρόσφατα Βρετανοί ερευνητές κατέληξαν πώς πίσω από την επίθεση ήταν η Βόρειος Κορέα. Τα πράγματα έχουν επιστρέψει στην κανονική τους ροή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί εντελώς.

Το τελευταίο θύμα είναι η Honda Motors, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, δέχτηκε επίθεση σε ένα από τα συστήματα υπολογιστών της σε μονάδα παραγωγής στην πόλη Sayama της Ιαπωνίας.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε την εταιρεία να σταματήσει την παραγωγή, μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα, την Τρίτη. Την Κυριακή η εταιρεία ανακάλυψε ότι το malware είχε καταφέρει να επηρεάσει δίκτυα όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και σε Ευρώπη, Κίνα, Β. Αμερική, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, η παραγωγή στις υπόλοιπες μονάδες δεν επηρεάστηκε.

Η Honda δεν είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έπεσε θύμα του WannaCry, Renault και Nissan είχαν επηρεαστεί επίσης και αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Honda LG

LG Energy Solution & Honda: Νέο εργοστάσιο μπαταριών EV στο Οχάιο

Η Honda και η LG Energy Solution πραγματοποίησαν την επίσημη τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville του Οχάιο.

Business CES 2023 Honda Sony

CES 2023: Η Sony Honda Mobility αποκαλύπτει επίσημα το Afeela EV concept

Τον Μάρτιο του 2022, η Honda και η Sony ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού SUV με μπαταρία.

Cars Honda PlayStation 5 Sony

Sony & Honda: Σκέψεις για ενσωματωμένο PS5 στο επερχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Sony και η Honda σκέφτονται να “στριμώξουν” ένα PS5 στο επερχόμενο ηλεκτρικό τους όχημα με επίκεντρο την ψυχαγωγία, με βασικό στόχο να “χτυπήσουν” την Tesla.

Cars Honda Sony

Συνεργασία Sony και Honda – Νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Honda και η Sony βλέπουν την αγορά των ΗΠΑ ως μια ευκαιρία να πουλήσουν τα premium EV τους σε λογική τιμή.