Η εταιρεία Ola θα διαθέσει 10.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ινδία

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία Ola θα προσθέσει 10.000 τρίκυκλα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο στόλο των οχημάτων της στην Ινδία μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος του φιλόδοξου προγράμματος “Mission: Electric” για τη διάθεση ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2021.

Τα συγκεκριμένα τρίκυκλα οχήματα είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης σε πολλές πόλεις της Ινδίας, η οποία μετά από το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στην πόλη Nagpur το Μάιο του 2017, φαίνεται πως θέλει επενδύσει στα τρίκυκλα οχήματα τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα και θα τα διαθέσει σε τρεις ακόμα πόλεις τη χρονιά που διανύουμε.

Για να μπορέσουν οι οδηγοί να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση, θα τους γίνουν διαθέσιμες και οι σχετικές υποδομές αλλά και σταθμοί φόρτισης των οχημάτων, παρά την όχι και τόσο ενθουσιώδη αποδοχή της πολιτικής σχετικά με την ηλεκτροκίνηση από την κυβέρνηση η οποία είχε βάλει στόχο την αποκλειστική χρήση ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Επίσης, υπήρξαν αντιδράσεις και από τους οδηγούς του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτροκίνησης στην πόλη Nagpur το Μάιο του 2017, μιας και έκαναν λόγο για τη μεγάλη διάρκεια αναμονής για τη φόρτιση καθώς και το κόστος συντήρησης των συγκεκριμένων οχημάτων. Για το λόγο αυτό, αναφορικά με τη φόρτιση των οχημάτων, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει χώρο φόρτισης στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων για να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης των οχημάτων τους έτσι ώστε να μην έχουν απώλεια εσόδων από τα οχήματα αυτά τα οποία χρησιμοποιούνται σαν taxi σε όλη την Ινδία.

ola διάθεση 10000 ηλεκτροκίνητα οχήματα τρίκυκλα ινδία, Η εταιρεία Ola θα διαθέσει 10.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ινδία

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.