Aspark Owl: Διθέσιο ηλεκτρικό hyper car κάνει τα 0-100 σε κάτω από 2″

Η ιαπωνική Aspark ειδικεύεται στην κατασκευή ιατρικών ρομπότ ενώ από το 2014 ασχολείται με την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων, με το διθέσιο hypercar “Owl” να αποτελεί το πρώτο της δημιούργημα.

Το εντυπωσιακό από κάθε άποψη Aspark Owl εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά πάνω από 1000 hp, έχει μόνιμη τετρακίνηση, διαθέτει πολύ χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ το σασί του είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με αποτέλεσμα το βάρος της κατασκευής να μην ξεπερνάει τα 850 κιλά.

Σε επίδειξη που πραγματοποίησε η εταιρεία σε μια μικρή ευθεία ενός πάρκινγκ, στην πόλη Kanuma City στην Ιαπωνία, το Aspark Owl χρειάστηκε μόλις 1,921 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία του 0-100km/h!

Η παραγωγή του Owl αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και σύμφωνα με το Σύμφωνα με το Autonomous.gr θα κατασκευαστούν συνολικά 50 αυτοκίνητα, με την τιμή να έχει οριστεί στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ για το κάθε ένα…

, Aspark Owl: Διθέσιο ηλεκτρικό hyper car κάνει τα 0-100 σε κάτω από 2″

, Aspark Owl: Διθέσιο ηλεκτρικό hyper car κάνει τα 0-100 σε κάτω από 2″

, Aspark Owl: Διθέσιο ηλεκτρικό hyper car κάνει τα 0-100 σε κάτω από 2″

, Aspark Owl: Διθέσιο ηλεκτρικό hyper car κάνει τα 0-100 σε κάτω από 2″

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Blats

Οχ μπήκαν και οι Ιάπωνες στο παιχνίδι?
Θα δούμε πολλές αλλαγές στα ηλεκτρικά

Salmatias Daltis

Εδω (λονδινο) πολλα καταστηματα τυπου μπαρ,καφε ακομη και σε σουπερμαρκετ στο Bruceshire εχω πετυχει να εχουν charging points οπου μπορεις να σταθμευσεις και να φορτισεις. Τωρα αν εχουν fast charge δε ξερω για να κανω και τη πλακα με τα smartphone. Καλα κουλουμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.