Η Κίνα αναπτύσσει κάμερα που αναγνωρίζει τα αυτοκίνητα από τις γρατζουνιές

camera system scratches, Η Κίνα αναπτύσσει κάμερα που αναγνωρίζει τα αυτοκίνητα από τις γρατζουνιές

Όταν περνάς με το αυτοκίνητό σου κόκκινο φανάρι, παραβιάζεις τα όρια ταχύτητας, ή κάνεις οποιαδήποτε άλλη παρανομία, ο τρόπος για να σε εντοπίσει η αστυνομία και να σου στείλει την κλήση στο σπίτι, είναι μέσω των πινακίδων.

Οι πινακίδες όμως μπορούν να καλυφθούν ή να μπουν άλλες. Γι αυτό οι Κινέζοι δοκιμάζουν ένα νέο σύστημα, το οποίο ονομάζεται “repression network” (δίκτυο καταστολής). Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε από το Peking University και περιλαμβάνει ένα σύστημα κάμερας με “πρωτοφανή ακρίβεια”.

Ουσιαστικά, εκτός από το να εντοπίζονται τα οχήματα από τους αριθμούς των πινακίδων, το σύστημα αυτό είναι αρκετά έξυπνο έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη του και άλλα στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι διάφορες αλλαγές στο χρώμα, στολισμός, ακόμη και γρατζουνιές, οι οποίες συνήθως έχουν μοναδικό patern.

Άρα το να αλλάξεις ή να κρύψεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου δεν θα είναι αρκετό για να ξεφύγεις από την ταυτοποίηση της κάμερας.

Το συγκεκριμένο σύστημα αναπτύσσεται για τα αυτοκίνητα, αλλά αναφέρεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για το ανθρώπινο πρόσωπο. Το software βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, οπότε μάλλον θα πάρει καιρό μέχρι να το δούμε να τίθεται σε εφαρμογή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.