Γαλλία: Απαγόρευση χρήσης κινητών στο αυτοκίνητο

απαγόρευση κινητών αυτοκίνητο, Γαλλία: Απαγόρευση χρήσης κινητών στο αυτοκίνητο

Σε απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο αυτοκίνητο, στους δημόσιους δρόμους κατέφυγε η Γαλλία σύμφωνα με τη Le Figaro.

Βάσει του δημοσιεύματος, πλέον είναι παράνομο κάποιος να μιλά στο τηλέφωνο ή να στέλνει μηνύματα ενώ βρίσκεται στο αυτοκίνητο σε δημόσιους δρόμους, ακόμη κι αν έχει κάνει στην άκρη του δρόμου, ανεξάρτητα με το αν εμποδίζει ή οχι την κυκλοφορία.

Στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να παραβιάζει την απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου θα λάβει κλήση 135 ευρώ. Ο οδηγός μπορεί να καλέσει ή να στείλει SMS μόνο σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης, αλλιώς θα πρέπει να έχει σταθμεύσει σε καθορισμένα σημεία. Προηγουμένως, το να κάνει κάποιος στην άκρη, να σταματήσει με αλάρμ και να μιλήσει ή να στείλει μήνυμα ήταν αποδεκτό.

Η Γαλλία, η οποία για πολλά έτη είχε δει τον ρυθμό των ατυχημάτων της να μειώνεται, πλέον λαμβάνει δραστικά μέτρα, καθώς τα τελευταία χρόνια τα νούμερα ανεβαίνουν. Πρόσφατα μείωσε τα όρια ταχύτητας σε δρόμους δύο λωρίδων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα από 90.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Μου μυριζει μπουκοταζ στο On-star της Οπελ με wifi μεσα στο corsa … εμ ετσουξε γαλλε ο γερμανος που πουλαει φτηνα αμαξια με προσβαση στο ιντερνετ ? ε ? καντο κ συ στα citroen σου αν μπορεις … 😛

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

θελω να δω τα σχόλια των Ελλήνων. των πιο ασυνειδητων και αχρηστων οδηγων στον κοσμο!

εμπρός αρχιστε τον σχολιασμό

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

βέβαια εδω επειδή ειναι Αφρική ελληνική Ζαΐμη και να θεσπιζοταν ο νομος αυτος στη πραξη θα γινόταν οπως με τον αντικαπνιστικο

Kalep

Η opel ανοίκει στην Citroen.

Nick

Εδώ πλέον στην Ελλάδα παρακαλάς ο άλλος απλά να μιλάει στο τηλέφωνο καθώς οδηγεί, αυτή πλέον είναι η “καλή” περίπτωση, διότι έχει ξεφύγει το πράγμα και οι πιο πολλοί που χρησιμοποιούν τηλέφωνο πάνω στην οδήγηση είναι γιατί γράφουν σε WhatsApp/Viber/Messenger.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

nick ισχύει και πρέπει κατι να γίνει

Ζοις

Οι Έλληνες οδηγοί είναι από τους πιο ικανούς στον κόσμο!!
Το ότι είναι στα τέτοια τους!!
Σχεδόν σε όλα αυτό ναι ισχύει!!
Αλά δεν έχει καμία σχέση με το πως είναι γενικά σαν οδηγοί!!
Άλλο το ένα άλλο το άλλο!
Μην μπερδεύουμε οδηγικες ικανότητες με την παιδεία!!

Christos

Με 135 ευρώ πρόστιμο για τον κάθε έλληνα που είναι στο κινητό την ώρα που οδηγεί, έχουμε βγει από την κρίση μέσα σε 3 μήνες.

Beowolf

O κόσμος δεν θέλει να καταλάβει πόσο δολοφονική είναι η οποιασδήποτε χρήση κινητού στην οδήγηση. Ακόμα και hands free. Η λύση που υπάρχει – τα smartphones να μην λειτουργούν εντός αυτοκινήτων( εύκολα πραγματοποιήσιμη, αλλά δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί)

Ioannis

Πολύ καλά κάνουν. Στη χώρα μας έχει ξεφύγει οι κατάσταση όλοι με ένα τηλέφωνο στο χέρι και οδηγούν και όπου πάει το αμαξι. Προφανώς το να μιλάς στο κινητό σου αποσπά την προσοχή και μειώνονται δραστικά τα αντανακλαστικά. Ακόμα και σε όσα αυτοκίνητα υπάρχει το bt και απαντάς – μιλάς χωρίς να κρατάς το κινητό στο χέρι πάλι σου αποσπά την προσοχη. Συμφωνω σε όλα με το άρθρο εκτός από ένα σημειο. Για ποιο λόγο απαγορεύεται να σταματήσεις στην άκρη και να μιλήσεις ειδικά αν σταματήσεις σε σημείο που δεν εμποδίζεις την κυκλοφορία δεν κλείνει διαβάσεις πρόσβαση σε πεζοδρόμιο κλπ ? Μας δουλεύουν ? Μήπως θα πρέπει να γυρίσουμε και στο σπίτι μας να πάρουμε τηλεφωνο ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.