Πως μπορείς να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα;

Tesla Ελλάδα αγορά τιμή, Πως μπορείς να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα;

Είστε fan της ηλεκτροκίνησης και θέλετε να αποκτήσετε ένα Tesla Model S ή Model X στην Ελλάδα; Στο Autonomous.gr δημιούργησαμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό με τις επιλογές που έχει ο Έλληνας υποψήφιος αγοραστής Tesla.

Η καλύτερη λύση για να αγοράσει κάποιος Tesla στην Ελλάδα είναι να απευθυνθεί σε ανεξάρτητο έμπιστο εισαγωγέα, που θα αναλάβει την διαδικασία εισαγωγής του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και τον εκτελωνισμό του. Μια άλλη επιλογή είναι η όλη διαδικασία να γίνει μέσω από την επίσημη ιστοσελίδα της Tesla για χώρες της Ευρώπης που δεν διαθέτουν κάποιο Tesla Store, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα.

Tesla Ελλάδα αγορά τιμή, Πως μπορείς να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα;

Η διαδικασία έχεις ως εξής, αρχικά ο υποψήφιος αγοραστής διαμορφώνει όπως επιθυμεί το αυτοκίνητό του και στην συνέχεια να καταθέσει αρχικά προκαταβολή ύψους 2.000 ευρώ, ενώ για να ολοκληρωθεί η παραγγελία θα πρέπει να καταθέσει άλλα 25.000 ευρώ. Λόγω capital controls αυτή η λύση δεν είναι στις επιλογές μας.

Από την άλλη ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να ταξιδέψει στο εξωτερικό, είτε σε κάποιο Tesla store, είτε στην έδρα της εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο Tilburg της Ολλανδίας.

Tesla Ελλάδα αγορά τιμή, Πως μπορείς να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα;

Και αυτή η διαδικασία όμως δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη καθώς απαιτεί χρόνο και χρήμα για ταξίδια, καθώς θα πρέπει να το παραλάβει ο ίδιος το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι θα πρέπει να επωμισθεί και όλη τη διαδικασία του εκτελωνισμού του οχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται από ταλαιπωρία.

Στην Ελλάδα, πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το 2016 πουλήθηκαν συνολικά τρία Tesla, δύο Model S και ένα Model X ενώ φέτος, μέχρι και τον Μαϊο έχει ταξινομηθεί ένα Tesla Model S.

Tesla Ελλάδα αγορά τιμή, Πως μπορείς να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα;

Ψάχνοντας, από περιέργεια, στο car.gr βρήκαμε δύο Model S μεταχειρισμένα, ένα του 2013 και ένα του 2016 που πωλούνται από ανεξάρτητους εισαγωγείς, το ένα 48.500 ευρώ και το άλλο παρά κάτι 60.000 ευρώ.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Tesla αλλά σας προβληματίζει το που θα το φορτίζετε (εκτός από το σπίτι σας), η εταιρεία έχει προγραμματίσει την κατασκευή 5 σταθμών Superchargers σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λαμία και Σπάρτη, ωστόσο δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτοί θα είναι έτοιμοι.

Tesla Ελλάδα αγορά τιμή, Πως μπορείς να αγοράσεις Tesla στην Ελλάδα;

Σε ότι αφορά τις τιμές, στην Αμερική για παράδειγμα η κορυφαία έκδοση του Model S (P100D) συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου που προσφέρονται στις ΗΠΑ, η τιμή “κατεβαίνει” στα 128.800 δολάρια (από τα 140.000 δολάρια).

Στη Γαλλία η τιμή του ίδιου μοντέλου εκτοξεύεται στα 145.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εκτπτώσεων από το κράτο. Στην Ισπανία, η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 156.400 ευρώ, ενώ στην Ιταλία φτάνει τα 161.350 ευρώ. Στη Μ. Βρετανία, τέλος, η τιμή του ανέρχεται στις 125.300 λίρες Αγλλίας (142.200 ευρώ).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Ένα σημαντικό ερώτημα.
Εάν θέλω αυτόνομη οδήγηση παίζει στην Ελλάδα;
Δηλαδή λέω να πάω στη δουλειά μου και θα με πάει στην πόρτα και θα βρει να παρκάρει κλπ;
Πόσο καλά παίζει ή δεν παίζει σε αυτό το κομμάτι;

Aris

Το παρακολουθώ το autonomous.gr αλλά δεν έχω βρει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.
Δεν ξέρω εαν μπορείς να βρεις έναν Έλληνα κάτοχό του να μας φτιάξεις ένα ωραίο video review το πως και εαν παίζουν τα παραπάνω και άλλες δυνατότητες του αυτοκινήτου της Tesla στην Ελλάδα…

Στεφανος

Εχτες στο Φάληρο μου φάνηκε ότι είδα ένα model s. Είδα μόνο το πίσω μέρος και είχε το σήμα της Tesla εκτός εάν ήταν άλλη μάρκα.

mixalisar

Ισως να πουλήσει περισσοτερο το model 3 στην ελλαδα οταν ερθει (30-35χιλ) παρά το s και το x που ειναι πολύ πιο ακριβά

customer

Το να το έχεις και να το κινείς στην Ελλάδα των μηδενικών υποδομών (φόρτισης) σημαίνει πως ο μόνος λόγος είναι είτε για το χαβαλέ, το χόμπυ ή το γόητρο (συνυπολογίζοντας το όχι ασήμαντο κόστος κτήσης).

Μία πολύ πιο προσγειωμένη και πρακτική λύση για την Ελλάδα είναι τα υβριδικά τελευταίας γενιάς που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα για τη μετάδοση και το βενζινοκινητήρα μόνο για φόρτιση της μπαταρίας.

Αποκτάς μια (ισχνή) γεύση του πώς πρέπει να μοιάζει η μετάδοση στο πολύ πιο ισχυρό Tesla, αλλά ταυτόχρονα δεν βασανίζεσαι, κάνεις τρομερή οικονομία σε καύσιμο και οι ρύποι είναι πολύ χαμηλά …

Τα αυτοκίνητα έχουν καταλήξει gadgetάκια πάντως, αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Άγγελος

Παιδάκια με προσπέρασε γκρι model s. Το σαγόνι μου φαντάζεστε που έφτασε. Στον εξωτικό Πύργο Ηλείας.

VasiliS7edge

Ένα Mondel S το βλέπω καθημερινά στον δρόμο μου προς την δουκεια με το φιλικό προς το περιβάλλον…ποδηλατο.

Kostas

@Άγγελος Εσείς δεν έχετε ηλεκτροδότηση στο σπιτι ρε τι πηγε να κανει εκει κατω το Tesla!

Antonis

Παιδια στην μαρινα ζεας στον πειραια συχναζει ενα tesla με ελβετικες πινακιδες

ειναι πραγματικα παρα πολυ ωραιο διοτι το ειδα παρκαρισμενο για αρκετη ωρα και το χαζευα και εγω και οι φιλοι μου

Στεφανος

@Antonis Σε ποιο σημειο? Γιατί συχνάζω αρκετές φορές στην μαρινα.

ΝΙΚΟΣ

Καλά όλα αυτά για το TESLA. Από after sale service τι γίνεται;

ΝΙΚΟΣ

Καλά όλα για το TESLA. Από after sale servive τι γίνεται; Υπάρχει απάντηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.

Cars Elon Musk Tesla

Tesla: Προβλήματα στο Model X – Ξεκινά έρευνα σε 50.000 οχήματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκινούν έρευνα σε 50.000 οχήματα της Tesla Model X μετά τη λήψη δύο καταγγελιών που ανέφεραν βλάβες.