Η AI του Huawei Mate 10 Pro οδηγεί όχημα και αποφεύγει σκύλο στο δρόμο

Η Huawei δοκίμασε την AI του Huawei Mate 10 Pro στο να οδηγήσει ένα όχημα το οποίο θα αναγνωρίζει εμπόδια στο δρόμο, ένα σκύλο στην προκειμένη περίπτωση, έτσι ώστε να διαπιστώσει εαν θα τον αποφύγει. Τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν.

Για να διαπιστώσει τις ικανότητες της τεχνητής νοημοσύνης του Mate 10 Pro το οποίο διαθέτει τον επεξεργαστή HiSilicon Kirin 970, η Huawei τροποποίησε ένα αυτοκίνητο, πήρε ένα σκύλο και βγήκε στο δρόμο για να δοκιμάσει πόσο ασφαλής μπορεί να γίνει η οδήγηση με την AI του Mate 10 Pro, σε σημείο που θα μπορεί να αποφύγει έναν σκύλο και γενικά κάθε αντικείμενο που θα εντοπίσει να μπαίνει στην πορεία του αυτόνομου οχήματος.

Η Huawei προχώρησε σε ορισμένες τροποποιήσεις για τις ανάγκες της δοκιμής αυτής, μιας και έπρεπε το όχημα να ελέγχεται ρομποτικά και να μπορεί να επιτευχθεί η επικοινωνία μεταξύ οχήματος και smartphone για να ανιχνευθεί το εμπόδιο και να μπορέσει το όχημα να ελιχθεί καταλλήλως.

Έτσι, το όχημα με τα λογότυπα της Huawei ξεκινά, και το application το οποίο αναγνωρίζει εμπόδια στο δρόμο κάνει τη σχετική σάρωση. Αρκετά πριν πλησιάσει στο εμπόδιο, η εφαρμογή αναγνωρίζει ότι στην πορεία του οχήματος βρίσκεται ένας σκύλος και εμφανίζεται στον οδηγό μήνυμα να σταματήσει την πορεία του οχήματος.

Σε αυτό το σημείο είναι που η AI του Mate 10 Pro αναλαμβάνει “δράση” μιας και λίγο πριν πλησιάσει στο σκύλο, εμφανίζεται στην οθόνη η ένδειξη “Ενεργοποίηση ελιγμού” και το όχημα στρίβει προς τα δεξιά αποφεύγοντας το σκύλο, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία της τεχνητής νοημοσύνης του Huaei Mate 10 Pro.

ai huawei mate 10 pro οδηγεί όχημα αποφεύγει σκύλο, Η AI του Huawei Mate 10 Pro οδηγεί όχημα και αποφεύγει σκύλο στο δρόμο

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Να πάρω p20 δηλαδή?

BlackRider21

Φιλε ναι χωρις δευτερη σκεψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.