Cars

Η υπηρεσία Android Auto έρχεται επίσημα και στην Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε πως η υπηρεσία Android Auto επεκτείνεται και θα φτάσει σε 36 νέες χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Όπως μας γνωστοποιεί η εταιρεία, η διάθεση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, χωρίς να γνωρίζουμε ημερομηνία κυκλοφορίας.

Όσοι έχετε Android 10 ή 11 συσκευές, θα δείτε την εφαρμογή, όταν γίνει διαθέσιμη, αυτόματα στις συσκευές σας. Για όσους έχουν συσκευή με Android 9 ή παλαιότερο λογισμικό, θα πρέπει να κατεβάσετε το Android Auto από το Play Store.

Για όσους δε γνωρίζουν, το Android Auto προσφέρει μία απλοποιημένη αρχική οθόνη στη συσκευή σας ή στην οθόνη του αυτοκινήτου σας, ώστε να μπορείτε να πλοηγήστε με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο σας, αλλά και να παραμένετε συνδεδεμένοι, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας. Για ασύρματη χρήση της εφαρμογής, δηλαδή προβολή στην οθόνη του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να έχετε αυτοκίνητο ή σύστημα ήχου που να υποστηρίζει τη λειτουργία.

Βέβαια, εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι απολαμβάνουν την υπηρεσία με… πλάγιο τρόπο, όμως από τη στιγμή που πλέον θα έρθει και επίσημα στην Ελλάδα δε χρειάζεται να κάνετε περίπλοκα βήματα και εγκατάσταση από άγνωστες πηγές.

Autonomous

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Επεξεργάστηκε την 4 Δεκεμβρίου 2020 16:21

Σχόλια

  • Ωραία! Απομένει τώρα να έρθουν στην Ελλάδα και αξιόλογες 2din συσκευές που να έχουν τελευταίο android κι όχι τα απολιθώματα με android 7 που κάποιοι ακόμα τα χρεώνουν ως τεχνολογική αιχμή.

  • Το έχω εδώ και 1,5 έτος εργοστασιακά στο αυτοκίνητο μου. Απλά σύνδεσα το S9+ και ήταν έτοιμο. Χωρίς root χωρίς τίποτα πλάγιο. Δεν καταλαβαίνω τι λέει το άρθρο.

  • Nokia 7 plus όταν αναβαθμίστηκε σε android 10 κατέβηκε αυτόματα το android auto δλδ το έχω σχεδόν ένα χρόνο τώρα στο κινητό

  • Το άρθρο μάλλον εννοεί πως θα γίνει διαθέσιμο ως εφαρμογή επίσημα από το Google play.
    Γιατί κατά τα άλλα είναι αρκετές οι συσκευές που κυκλοφορούν Ελλάδα και το έχουν ήδη προεγκατεστημένο στο λογισμικό τους.

    • Καλημέρα Κώστα, ποιες είναι αυτές οι συσκευές; Δεν έχω δει κάποια, ίσως γιατί το έχω κατεβάσει παλιά ως apk και περνάει αυτόματα σε κάθε νέα μου συσκευη όταν μεταφέρω τα δεδομένα μέσω Google από συσκευη σε συσκευή. Δώσε παραδείγματα.

      • Καλημέρα Κώστα!
        Έχω το Huawei Mate 10 Pro και υπάρχει ήδη προεγκατεστημένο χωρίς να έχω ασχοληθεί ποτέ με κατέβασμα αυτού. Δεν γνωρίζω εάν προστέθηκε με κάποια αναβάθμιση. Είμαι με EMUI 10 και Android 10. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλο κινητό που έχουμε στην οικογένεια Huawei Nova 5T.
        Επίσης το έχω δει σε Samsung Galaxy Note 10 και S10 φίλων οι οποίοι δεν ήξεραν καν τι είναι αυτό οπότε απίθανο να το έχουν βάλει με πλάγιο τρόπο και τα κινητά έγιναν σετάρισμα από την αρχή.
        Εάν ισχύουν οι αναφορές των παραπάνω χρηστών ότι και σε αυτούς προϋπήρχε.
        Πρόσφατα βοήθησα φίλο να το βάλει σε Xiaomi Mi Max 3 με Miui 12 με πλάγιο τρόπο καθώς δεν υπήρχε προεγκατεστημένο και ούτε το έβρισκε στο Google Play.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.