Σιγκαπούρη: Δεν θα δέχεται νέα οχήματα στους δρόμους από το 2018

singapore cars, Σιγκαπούρη: Δεν θα δέχεται νέα οχήματα στους δρόμους από το 2018

Στις περισσότερες χώρες, όταν θέλεις να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πας στην σχετική αντιπροσωπεία και αποκτάς το όχημα που θέλεις. Στη Σιγκαπούρη όμως, οι κανονισμοί δεν είναι τόσο απλοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η Αρχή Χερσαίων Μεταφορών της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2018 θα σταματήσει η προσθήκη νέων αυτοκινήτων στους δρόμους.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των αυτοκινήτων από 0.25% σε 0%. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι λόγω του περιορισμού σε διαθέσιμα εδάφη και των ανταγωνιστικών αναγκών, υπάρχουν περιορισμένα περιθώρια για περαιτέρω επέκταση του οδικού δικτύου.

Στη Σιγκαπούρη, οι δυνητικοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καλούνται να αγοράσουν ένα Πιστοποιητικό Δικαιώματος (Certificate of Entitlement), το οποίο θα τους επιτρέπει να έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα για 10 χρόνια. Οι νέες άδειες που δίνονται είναι πολύ λίγες και βγαίνουν σε δημοπρασία κάθε μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το να πληρώνεις για την αγορά του αυτοκινήτου, θα πρέπει να πληρώσεις και για την άδεια, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg μπορεί να φτάσει έως και 41.617 δολάρια, για τα μικρά οχήματα.

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί το 2018, θα αφορά μόνο σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Ο υπάρχον ρυθμός αύξησης επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων, θα συνεχίσει να υφίσταται έως το 2021. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει σε επαγγελματίες και δημόσια μέσα μεταφοράς, τον χρόνο για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

ναι ετσι μας λεγαν απο τα τουριστικα λεωφορεία, το θυμάσαι για παντα αυτο. ο λογος ειναι οτι μιλαμε για ενα μικροσκοπικο νησι περιπου οσο η ροδος η λιγότερο με ουρανοξύστες και πληθυσμό 5 μυρια.

πολυ αψογο μετρο και ελαχιστο τραφικ στους δρομους.

highly recommended trip για όποιον αντέχει οικονομικά

νομιζω ειχα παει στην εποχη του iphone4 και το μόνο κινητό που έβλεπα ηταν iPhone…

nice memories!!

giorgosgek

ενδιαφερουσα ειδηση , τι δουλεια εχει αυτο με την τεχνολογια ειπαμε ;

Κώστας Βλαχάκης

Giamatti, Ενδιαφέρον έχει που θα σου δίνουν άδεια μόνο για 10 χρόνια. Οι περισσότεροι θα στραφούν στο car-sharing / ride-sharing.

Giannaras69

Παιδιά επειδή έχω πάει εκεί συμβαίνει το εξής υπάρχουν συγκροτήματα με σπίτια σημεία εμπορικά με μαγαζιά και αλλά με εταιρίες και βέβαια το λιμάνι όπου από αυτό κιόλας ζουν σε όλα μα σε όλα τα σημεία υπάρχει μέτρο όπου και να μένεις όπου και να δουλεύεις από κάτω έχει μέτρο πραγματικά έπαθα την πλάκα μου απίστευτη μελέτη και οργανωση βέβαια το γεγονός στέρησης δικού σου οχήματος είναι ένα θέμα αγγίζοντας κατά κάποιο τρόπο τις ελευθερίες
Η ησυχία πάντως και η τάξη και καθαριότητα είναι σε σημείο ταινίας επιστημονικής που βλέπουμε και καλά στο μέλλον
ΥΓ. για έναν ελληναρα όπως εγώ κάπως ξενεροτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.