Tesla: Στη λίστα του Fortune με τις 500 κορυφαίες εταιρείες

, Tesla: Στη λίστα του Fortune με τις 500 κορυφαίες εταιρείες

Ένα ακόμη επίτευγμα μπορεί να προστεθεί στη λίστα του πολυτάλαντου Elon Musk. H Tesla Motors κατάφερε να μπει στον κατάλογο του περιοδικού Fortune με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες. Ο κατάλογος Fortune εξαρτάται από τα έσοδα των εταιρειών και τα 7 δισ. δολάρια του 2016 ήταν αρκετά να την κατατάξουν στην 383η θέση της λίστας.

Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 73% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εν μέρει χάρη στην εξαγορά της εταιρίας SolarCity, η οποία έκλεισε το Νοέμβριο. Ωστόσο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών, τα οποία ενισχύθηκαν από το Model X, που ήρθε στο τέλος του 2015, και στην αύξηση της παραγωγής του Model S κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι πωλήσεις της Tesla αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται. Μιλώντας στους μετόχους την Τετάρτη, ο CEO της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πως η εταιρεία ετοιμάζεται για την έναρξη της παραγωγής του Model 3, το πρώτο μοντέλο για την μαζική αγορά.

Η Tesla φέτος ξεπέρασε τόσο τη Ford Motor όσο και τη General Motors και έγινε η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Η Musk είναι επίσης CEO της SpaceX, της ιδιωτικής εταιρείας που ασχολείται με το διάστημα και την ανάπτυξη πυραύλων, μεταφέρει δορυφόρους σε τροχιά και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Έχει επίσης σύμβαση με τη NASA για να μεταφέρει τους αστροναύτες των ΗΠΑ στον Διαστημικό Σταθμό.

Αλλά σε αντίθεση με την Tesla, το SpaceX είναι ιδιωτική εταιρεία και συνεπώς δεν είναι επιλέξιμη για το Fortune 500.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Ironman next big thing. Αυτός μια μέρα θα τους ξεπεράσει όλους

edd

Δε μπορώ να καταλάβω αυτές τις έρευνες. Η TESLA όπως πολλές άλλες “κορυφαίες” εταιρίες μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο αλλα επειδή υπάρχει ζήτηση για τις μετοχές, είναι “κορυφαίες”. Μου θυμίζει τη φούσκα .com που κάποιοι πέσαν απ’ τα σύννεφα όταν έσκασε. Δε μπορεί όλες σχεδόν οι start up να έχουν ζημίες και να συνεχίζουν να τις εξυμνουν.
Υπόψιν ότι η Tesla κατασκευάζει 100.000 αυτοκίνητα το χρόνο και όλα πανάκριβα και πρακτικά άχρηστα αν δεν ζεις στο L.A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.