Το αυτόνομο όχημα του MIT για μη χαρτογραφημένους επαρχιακούς δρόμους

Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες δοκιμάζουν τα αυτοκινούμενα οχήματά τους στις μεγαλουπόλεις είναι πως έξω από αυτές θα έχαναν το δρόμο τους. Αυτό γίνεται γιατί βασίζονται σε χάρτες οι οποίοι αναπαριστούν τις πόλεις αυτές. Για περιοχές που δεν είναι χαρτογραφημένες καθώς και για επαρχιακούς δρόμους το MIT CSAIL έχει βρει τη λύση με ένα αυτοκινούμενο όχημα σε συνεργασία με την Toyota.

Οι ερευνητές του MIT CSAIL με τη βοήθεια της Toyota ανέπτυξαν το framework MapLite το οποίο βοηθάει το αυτοκινούμενο όχημα να βρει το δρόμο του χωρίς κανένα χάρτη. Αυτό γίνεται μέσω του εντοπισμού της τοποθεσίας (GPS) το οποίο χρησιμοποιείται για και για τον εντοπισμό του οχήματος και τη “χάραξη” της πορείας για να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Στη συνέχεια, μέσω των αισθητήρων που είναι εγκατεστημένοι στο όχημα δημιουργούνται τα σημεία τα οποία θα πρέπει να φτάσει, μέσω του συστήματος LiDAR (Light Detection and Ranging), το οποίο υπολογίζει την απόσταση μέχρι τον επιθυμητό στόχο σε επίπεδη επιφάνεια και όχι σε ύψωμα ή κάποιο λόφο, ενώ τα συμβατικά μοντέλα δίνουν στο όχημα την “αίσθηση” του τι να κάνει σε κάθε δρόμο ή διασταύρωση.

Το MapLite framework δεν είναι ακόμα ικανό να χειριστεί τα πάντα μιας και δεν είναι δυνατή η χρήση του σε δρόμους επάνω σε βουνά και άλλες επιφάνεις σε ύψωμα. Το κυρίως μέλημα του MIT CSAIL είναι να κατασκευαστούν αυτοκινούμενα οχήματα τα οποία θα μπορούν να περιηγηθούν σε οποιοδήποτε δρόμο είτε είναι χαρτογραφημένος είτε όχι.

αυτοκινούμενο όχημα mit csail μη χαρτογραφημένοι δρόμοι, Το αυτόνομο όχημα του MIT για μη χαρτογραφημένους επαρχιακούς δρόμους

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars cars

H Bertone κυκλοφορεί αυτοκίνητο που κινείται με καύσιμα από πλαστικά σκουπίδια

Η Bertone αποτελεί έναν θρύλο όνομα στο χώρο των αυτοκινήτων και κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με κολοσσούς όπως η FIAT, η BMW, η Citroen, η Alfa Romeo, η Aston Martin, η Ferrari, η Lancia, η Lamborghini, η Mercedes -Benz, η Opel, η Volvo.

Internet cars Google Google Maps

Νέα λειτουργία για το Google Maps – Δείτε που να φορτίσετε το ηλεκτρικό όχημά σας

To Google Maps έχει βασική θέση στην καθημερινότητά μας, καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που εξελίσσεται συνεχώς.

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.