Toyota και Nvidia ενώνουν τις δυνάμεις τους στα αυτόνομα οχήματα

Nvidia, Toyota και Nvidia ενώνουν τις δυνάμεις τους στα αυτόνομα οχήματα

Στη βοήθεια της Nvidia κατέφυγε η Toyota, προκειμένου να μπορεί να “αμολήσει” στους δρόμους οχήματα αυτόνομης οδήγησης σε λίγα χρόνια.

Ο Jen-Hsun Huang, Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, ανακοίνωσε στο πλαίσιο του  συνεδρίου GTC, ότι η γνωστή κατασκευάστρια αυτοκινήτων, θα χρησιμοποιήσει τον Drive PX υπερυπολογιστή της Nvidia στα συστήματα των μελλοντικών της αυτοκινήτων. Ο Drive PX βασίζεται στον επεξεργαστή Xavier, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιήσει 30 τρισ.διεργασίες βαθιάς μάθησης (deep learning) σε ένα δευτερόλεπτο.

Ο Drive PX επεξεργάζεται τα δεδομένα από τις κάμερες και τους αισθητήρες του οχήματος και με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης κι ενός τρισδιάστατου χάρτη υψηλής ανάλυσης (cloud based) προβλέπει πιθανούς κινδύνους και έτσι μπορεί να αποφύγει ενδεχόμενο ατύχημα, ενώ το σύστημα μαθαίνει το περιβάλλον και γίνεται πιο “έξυπνο”.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2020 θα έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα μοντέλα της Toyota, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα που θα τους επιτρέπει να κινούνται από μόνα τους.

Ωστόσο, κάποια σημεία δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα, όπως για παράδειγμα ποια μοντέλα θα έρχονται με το σύστημα. Σε γενικότερο πλαίσιο, η Toyota, όσον αφορά στην αυτόνομη οδήγηση έχει εστιάσει σε δύο επιλογές. Η μία είναι πλήρη αυτόματα οχήματα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε ηλικιωμένους ανθρώπους, ή σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι δεν μπορούν να οδηγήσουν. Η δεύτερη είναι οχήματα που δεν θα είναι αυτόματα, αλλά θα έχουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, σαν έναν “φύλακα άγγελο”, ο οποίος θα παρεμβαίνει αν χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Το The Verge πιθανολογεί ότι  η Toyota θα χρησιμοποιήσει τον Drive PX μάλλον για το δεύτερο σύστημα.

H διαφορά στην προσέγγιση της Toyota είναι ότι θα ενσωματώσει τον Drive PX σε αυτοκίνητα που θα βγουν κανονικά στην παραγωγή κι όχι στην φάση της ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι στον τομέα αυτό, η Nvidia έχει ήδη συμφωνίες με άλλες κατασκευάστριες αυτοκινήτων όπως οι Audi, Tesla και Volvo.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.