Ιπτάμενα αυτοκίνητα θέλει η Toyota μέχρι τους Ολυμπιακούς

Ιπτάμενα αυτοκίνητα Toyota, Ιπτάμενα αυτοκίνητα θέλει η Toyota μέχρι τους Ολυμπιακούς

Ιπτάμενα αυτοκίνητα θέλει να λανσάρει η Toyota μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2020. Μάλιστα, η εταιρεία θέλει να έχει έτοιμα τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, προκειμένου ένα από αυτά να ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ιαπωνική κατασκευάστρια αυτοκινήτων επένδυσε 353.000 δολάρια στην Cartivator, μια startup που εργάζεται σε ένα όχημα, το Skydrive, το οποίο, μοιάζει με drone. To Skydrive θα σηκώνεται 10 μέτρα από το έδαφος, θα επιταχύνει 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Cartivator αποτελείται από 30 εθελοντές, οι οποίοι εργάζονται στην ερευνητική ομάδα του Masafumi Miwa από το Πανεπιστήμιο Tokushima.

Το SkyDrive έχει μήκος 2,9 μέτρα και όπως αναφέρεται στη σελίδα όπου προσπαθεί να κάνει crowdfunding, θα μπορεί να ξεκινήσει απ’οποιοδήποτε δρόμο, θα είναι διαισθητικό και εύκολο στον έλεγχο.

Πολλές εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Uber εργάζονται για τη δημιουργία ιπτάμενων αυτοκινήτων, αλλά οι δοκιμασίες και οι διαδικασίες πιστοποίησης για ένα αεροσκάφος στις ΗΠΑ απαιτούν εκτός από χρήμα και χρόνο. Για παράδειγμα, το HondaJet έλαβε πιστοποίηση από την FAA το 2015, 12 χρόνια αφού παρουσίασε την ιδέα του.

Εκτός όμως από την κατασκευή, ακόμη κι αν τελικά υπάρξουν ιπτάμενα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον, θα πρέπει να βρεθεί κι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ρυθμίζεται η εναέρια κυκλοφορία.

Η Toyota όμως δεν φαίνεται να πτοείται και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 9,3 δισ. δολάρια σε νέα τεχνολογία προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Αμα το καταφέρουν τους βγαζω το καπέλο. Πάντως η υδρογονοκίνηση θεωρώ οτι θα ειναι οτι καλύτερο για τους ολυμπιακούς του Τόκιο και τα ιπτάμενα να χρησιμοποιούνται για ελάχιστες περιπτώσεις.

Μανώλης

το ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα ανάψει την Ολυμπιακή φλόγα θα πρέπει να είναι φορτωμένο με μπόλικη κηροζίνη, αλλιώς δύσκολο να γίνει τόσο μεγάλη έκρηξη μέσα στο στάδιο! Ο οδηγός θα εκτιναχθεί με ειδικό κάθισμα υποθέτω. χεχεχεχε!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toyota Hackers

Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση σταματά την παραγωγή της Toyota

H Toyota οδηγήθηκε σε προσωρινή παύση παραγωγής, εξαιτίας σοβαρής κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε ένας από τους βασικούς προμηθευτές της.

Gear Panasonic Robots Toyota

Toyota και Panasonic δημιούργησαν ρομπότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Οι οργανωτές των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020 παρουσίασαν ρομπότ που θα εξυπηρετήσουν επισκέπτες και εργαζόμενους.

Cars CES 2019 Toyota

Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο “έξυπνο” από ποτέ

Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Toyota παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES πίσω στο 2013 και τώρα 6 χρόνια μετά είναι έτοιμη να παρουσιάσει στη CES 2019 στο Las Vegas, το πιο εξελιγμένο της μοντέλο, με την ανανεωμένη πλατφόρμα P4.

Cars CES 2019 Toyota

Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο "έξυπνο" από ποτέ

Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Toyota παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES πίσω στο 2013 και τώρα 6 χρόνια μετά είναι έτοιμη να παρουσιάσει στη CES 2019 στο Las Vegas, το πιο εξελιγμένο της μοντέλο, με την ανανεωμένη πλατφόρμα P4.