AMD: Έρχονται Vega και Ryzen Threadripper

AMD Vega Ryzen Threadripper καλοκαίρι 2017, AMD: Έρχονται Vega και Ryzen Threadripper

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε οικονομικούς αναλυτές, η AMD αποκάλυψε τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο άμεσο μέλλον. Όσον αφορά τους high-end χρήστες desktop, ανακοινώθηκε ο Threadripper επεξεργαστής που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Ryzen και θα διαθέτει 16 πυρήνες και 32 thread.

Περισσότερες πληροφορίες για το «θηρίο» αυτό θα μάθουμε σε λίγες μέρες στο πλαίσιο του Computex, που λαμβάνει χωρά στην Ταϊπέι.

Με τον επεξεργαστή αυτό η εταιρία σκοπεύει να ανταγωνιστεί την Χ-99 πλατφόρμα της Intel προσφέροντας ταυτόχρονα χαμηλότερες τιμές. Οι περισσότεροι πυρήνες και threads της αρχιτεκτονικής Ryzen ενδείκνυνται για επεξεργασία βίντεο και mutli-threaded εργασίες αλλά υστερούν σε απόδοση στο gaming, συγκριτικά με τους επεξεργαστές της Intel.

Στην low-end κατηγορία ανακοινώθηκε πως οι Ryzen 3 επεξεργαστές θα παρουσιαστούν μέσα στο Q3 του 2017, ολοκληρώνοντας έτσι όλη τη σειρά που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Παράλληλα, μέσα στον Ιούνιο θα κάνει την εμφάνιση της και η πρώτη κάρτα γραφικών της AMD βασισμένη στην (πολυαναμενόμενη) αρχιτεκτονική Vega. Το μοντέλο αυτό ( Radeon Vega Frontier Edition ) είναι ειδικά σχεδιασμένο για αναλυτές δεδομένων, μηχανικούς και product designers. Επομένως δεν αφορά τον μέσο καταναλωτή. Ωστόσο αναμένουμε νεότερα για τη σειρά καρτών Vega μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αντίστοιχα, για το δεύτερο μισό του 2017, ανακοινωθήκαν και οι APU (Accelerated Processing Unit) Ryzen επεξεργαστές για κινητές συσκευές 2 σε 1 και όχι μόνο, οι οποίοι θα ενσωματώνουν στο ίδιο τσιπ τόσο τον επεξεργαστή όσο και την κάρτα γραφικών.

Πηγή: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

παροτι εχω ι7 2700κ στα 4.8 τετραπυρηνο κλπ..δηλαδη ιντελ και παντα αγοραζα ιντελ τωρα μαλλον θα αλλαξω..θα περιμενω αντιδραση απο ιντελ μηπως βγαλει κανα φτηνο 8πυρηνο στα 4.5 τελη του ετους αλλιως αλλαζω στεγνα στρατοπεδο και παω για 8-10 πυρηνο amd και ας ειναι και στα 4.0-4…μπραβο στην amd γιατι τοσα χρονια εβγαζε μπουρδες στους επεξεργαστες αλλα φετος τα σπασε ολα και οσο παει δινει πονο..προβλεπω ντερμπι παντως και απο ιντελ..ειδωμεν..

john.klr

@νωντας Πολυ σωστος.Κατσε να δουμε με τι θα απαντησει η ιντελ…

kokour

Δεν κάνουν οι πυρήνες τις επιδόσεις ούτε τα Ghz

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.