Δεύτερη γενιά AMD Ryzen με μεγαλύτερες ταχύτητες και οικονομικότεροι των Intel

δεύτερη γενιά επεξεργαστών amd ryzen μεγαλύτερες ταχύτητες οικονομικότεροι intel, Δεύτερη γενιά AMD Ryzen με μεγαλύτερες ταχύτητες και οικονομικότεροι των Intel

Με την αποκάλυψη των νέων επεξεργαστών Ryzen από την AMD το 2017 υπήρξε μια νέα είσοδος στο χώρο των υπολογιστών υψηλών επιδόσεων. Η φετινή ανανέωση με τους νέους επεξεργαστές δεύτερης γενιάς έχουμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις αλλά και μια AMD που πλέον κοιτάζει την Intel στα μάτια.

Το “βαρύ πυροβολικό” της AMD για το 2018 είναι ο οκταπύρηνος Ryzen 7 2700X, ο οποίος αντικαθιστά τους 1800X και 1700X του 2017. Ο Ryzen 7 2700X με λειτουργία boost clock μέχρι τα 4.3GHz είναι πιο γρήγορος από τον 1800Χ ο οποίος έφτανε με boost clock μέχρι τα 4GHz, ενώ η τιμή του φτάνει τα 329 δολάρια Η.Π.Α. Βλέπουμε ότι είναι πιο οικονομικός από τους 1700Χ και 1800Χ που είχαν κόστος 399 δολάρια και 499 δολάρια αντίστοιχα, ενώ είναι πιο οικονομικός από τον εξαπύρηνο Intel i7-8700K ο οποίος έχει κόστος 350 δολάρια.

Εαν θέλουμε κάτι πιο οικονομικό υπάρχει και ο εξαπύρηνος Ryzen 5 2600 με τιμή 199 δολάρια, ο οποίος είναι χρονισμένος μεταξύ των 3.4GHz και 3.9GHz και ανταγωνίζεται τον Intel i5-8500 στην ίδια τιμή. Οι νέοι επεξεργαστές της AMD βασίζονται στην αρχιτεκτονική 12nm Zen+ οπότε αποτελούν μια μικρη αναβάθμιση των περσινών μοντέλων, με τη νέα αρχιτεκτονική Zen 2 να αναμένεται πλέον το 2019.

Οι επεξεργαστές θα μπορούν να εγκατασταθούν στις μητρικές X470 AM4 και θα υποστηρίζουν την τεχνολογία StoreMI που επιτρέπει την αποτελεσματική και ταχύτερη απόδοση των SSD δίσκων με παλιότερους συμβατικούς HDD καθώς και μνήμες RAM.

δεύτερη γενιά επεξεργαστών amd ryzen μεγαλύτερες ταχύτητες οικονομικότεροι intel, Δεύτερη γενιά AMD Ryzen με μεγαλύτερες ταχύτητες και οικονομικότεροι των Intel

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για να αγοράσει κάποιος ξανα ιντελ, μα φυσικά η δυσφήμιση οπως αυτή που έκανε μια εταιρία που έλεγε πως έχει κενά ασφαλείας.
Και τα συστήματα της ιντελ είναι εβαλωτα σε τέτοιες επιθέσεις, ένα συνδιασμός (updated) software os hardare και τύχης δεν επιτρέπουν να περάσουν κακόβουλοι ιοί μέσα στο κάθε σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.