Apple: Κατέθεσε πατέντα για πληκτρολόγιο χωρίς… πλήκτρα και με Haptic Feedback

Apple κατέθεσε πατέντα πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα Haptic Feedback, Apple: Κατέθεσε πατέντα για πληκτρολόγιο χωρίς… πλήκτρα και με Haptic Feedback

Τα ψηφιακά QWERTY πληκτρολόγια έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών smartphones / tablets (αν όχι όλα) ενσωματώνουν τον συγκεκριμένο τρόπο εισόδου κειμένου και μάλιστα ως κύριο μέσο.

Αν και οι φορητές μας συσκευές χρησιμοποιούν QWERTY πληκτρολόγια πάνω στην οθόνη για να δώσουμε ως είσοδο κείμενο (όπως προαναφέρθηκε), οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές παραμένουν στο κλασικό, πατροπαράδοτο μέσο, δηλαδή τα κανονικά φυσικά πληκτρολόγια. Αντικειμενικά, αυτός ο τρόπος είναι και ο πιο αποτελεσματικός. Υπάρχει όμως περίπτωση στο μέλλον να γίνουμε μάρτυρες μιας αλλαγής στο σκηνικό, δηλαδή της αντικατάστασης των κλασικών πληκτρολογίων από ψηφιακά; Αυτή την ιδέα φαίνεται πως προσπαθεί να υλοποιήσει η Apple, που κατέθεσε πατέντα για ένα πληκτρολόγιο χωρίς… πλήκτρα.

Apple κατέθεσε πατέντα πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα Haptic Feedback, Apple: Κατέθεσε πατέντα για πληκτρολόγιο χωρίς… πλήκτρα και με Haptic Feedback

Συγκεκριμένα, η πατέντα του Cupertino αφορά ένα ψηφιακό QWERTY πληκτρολόγιο που θα λειτουργεί σε οθόνη, κάθετη της κλασικής ενός laptop (για παράδειγμα). Όμως, δεν αναφερόμαστε σε μια απλή αναπαράσταση των πλήκτρων πάνω στο panel. Η Apple θα ενσωματώσει την τεχνολογία Haptic Feedback πίσω από την επιφάνεια του, κάτι που σημαίνει πως ο χρήστης θα αισθάνεται μια μικρή δόνηση του συστήματος κάθε φορά που αγγίζει το ψηφιακό πλήκτρο. Με αυτό τον τρόπο ο κατασκευαστής θέλει να δώσει την ψευδαίσθηση της πληκτρολόγησης σε ένα κανονικό περιφερειακό, χωρίς όμως εκείνο να… υπάρχει.

Eκτός της δόνησης, το Haptic Feedback θα μπορούσε να συνδυαστεί με την Force Touch τεχνολογία που συναντάμε στα trackpads των νεότερων MacBook μοντέλων (κάπως διαφορετική από την 3D Touch των iPhones). Εν ολίγοις, ανάλογα με την πίεση που ο χρήστης θα ασκήσει στο ψηφιακό πλήκτρο, θα υπάρχουν κάποια επίπεδα αντίληψης του συστήματος, επιτελώντας διαφορετικές λειτουργίες, αλλά επίσης δίνοντας ξανά την αίσθηση της πληκτρολόγησης σε κανονικό QWERTY εξάρτημα. Το μέλλον θα δείξει αν η συγκεκριμένη πατέντα της Apple πραγματωθεί. Πρόκειται πάντως για μια έξυπνη ιδέα που θα μπορούσε ακόμα και να αλλάξει την αντίληψη μας για τον μελλοντικό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αναμένουμε στα χρόνια που ακολουθούν…!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Τέλειο !!

NtinosMD

Πρεπει να βελτιωσει τα δευτερεροντα SOC που θα ειναι υπευθυνα για την οθονη-πληκτρολογιο ( βλ. touchbar ). Θα αργησει να βγει η πατεντα στην αγορα μαλλον 2 -3 χρονια πιστευω. Περιρεργεια εχω να δω ποσο πιο ανθεκτικο ( λιγοτερο ή περισσοτερο ) θα ειναι το πληκτρολογιο απο το σημερινο το μηχανικο…

james

Αυτο δεν το ειδαμε στο lenovo yoga book;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.