Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ την κατάταξη των υπερυπολογιστών

china usa super computers, Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ την κατάταξη των υπερυπολογιστών

Ο οργανισμός TOP500 ξεκίνησε να καταρτίζει τις λίστες των πιο ισχυρών υπερυπολογιστών στον κόσμο πριν από 24 χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα οι ΗΠΑ βγήκαν από τη λίστα με τους top 3 υπερυπολογιστές στον κόσμο, μόνο μια φορά, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν η τελευταία.

Σύμφωνα με τη νέα εξαμηνιαία λίστα του TOP500, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μένουν ξανά εκτός του top 3 με τους ισχυρότερους υπερυπολογιστές στον πλανήτη.

Οι τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από τους Κινέζους και έναν αναβαθμισμένο υπερυπολογιστή στην Ελβετία. Στην προηγούμενη κατάταξη, οι Αμερικανοί ήταν στην τρίτη θέση.

“Η μόνη φορά που συνέβη αυτό ήταν τον Νοέμβριο του 1996, όταν τρία ιαπωνικά συστήματα πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Οργανισμός. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ υστερούν σε τεχνολογία αιχμής όσον αφορά στους υπερυπολογιστές.

Στο top 10 βρίσκονται 5 υπερυπολογιστές των ΗΠΑ, έχει τους περισσότερους από κάθε χώρα στη λίστα. Στο top 500, συνολικά η Αμερική έχει 169 supercomputers και η Κίνα 160.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μι

Πφφφ γατάκια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.