D-Link DNS-343, Gigabit δίκτυο αποθήκευσης

, D-Link DNS-343, Gigabit δίκτυο αποθήκευσηςΗ D-Link παρουσιάζει ένα Gigabit δίκτυο αποθήκευσης με τη χρήση της συσκευής DNS-343, η οποία επιτρέπει την κοινή χρήση και διαχείριση δεδομένων. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για τέσσερις σκληρούς δίσκους, αποθηκεύει έγγραφα, αρχεία και ψηφιακά μέσα, στα οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες του δικτύου. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος FTP server επιτρέπει πρόσβαση σε δεδομένα από το Διαδίκτυο.

Ειδικά χαρακτηριστικά: Οι τεχνικές προδιαγραφές και πληροφορίες για τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου προβάλλονται στην πρόσοψη της DNS-343. Η Συσκευή Αποθήκευσης Δικτύου που χρησιμοποιεί τεχνολογία RAID5 προσφέρει την εισαγωγή μεγάλου όγκου δεδομένων κατά τη λειτουργία της και παρεμποδίζει την απώλεια πληροφοριών.

Χωρητικότητα και Εφεδρεία
Η Συσκευή Αποθήκευσης Δικτύου DNS-343 έχει χώρο για τέσσερις σκληρούς δίσκους βάση των προτύπων SATA (max. 1000 Gigabit/s για κάθε σκληρό δίσκο) για συνολική χωρητικότητα έως και 4 terabyte. Για την εγκατάσταση δεν χρειάζονται ούτε εργαλεία, ούτε καλώδια. Η διαχείριση των σκληρών δίσκων είναι εξίσου εύκολη και προσαρμόσιμη. Διατίθενται τέσσερα μοντέλα λειτουργίας: Το μοντέλο Just a Bunch Of Disks (JBOD) συνδυάζει όλους τους σκληρούς δίσκους σε ένα μεγάλο δίσκο.

Με το RAID0 (Redundant Array of Independent Disks), οι σκληροί δίσκοι χωρίζονται σε συνδεδεμένα συστήματα ιδίου μεγέθους (striping), προσφέροντας έτσι τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες ανάγνωσης και γραφής. Το RAID1 αντανακλά μια εικόνα 1:1 κάθε δίσκου (mirroring). Μαζί με την αυξημένη εισαγωγή δεδομένων, το μοντέλο «Alongside RAID5» επιτρέπει την εφεδρική αποθήκευση δεδομένων σε διάφορους σκληρούς δίσκους ταυτοχρόνως. Αυτό επιτρέπει την εγκατάσταση μεγάλων εφεδρικών δίσκων. Έτσι, οι άλλοι σκληροί δίσκοι από τη σειρά (RAID1 ή RAID5) είναι διαθέσιμοι ως πηγές δεδομένων κατά τη διάρκεια βλάβης ενός δίσκου με τέτοιο τρόπο, ώστε τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα εξ’ ολοκλήρου μετά από την αντικατάσταση του ελαττωματικού σκληρού δίσκου και από μια σύντομη περίοδο ανασυγκρότησης.

Εύκολη Διαχείριση και Άνετη Συνδεσμολογία
Όταν συνδέεται με έναν Microsoft Active Directory Server, όλα τα δεδομένα του DNS-343 μπορούν να αποθηκευτούν και να διαχειριστούν σύμφωνα με τις εσωτερικές προδιαγραφές ασφαλείας της εταιρίας. Επιπλέον, προσφέρονται συστήματα ασφαλείας, όπως εξουσιοδότηση πρόσβασης και άδεια χρήσης στους διαφορετικούς χρήστες και στις διάφορες πηγές του δικτύου. Τέλος, η ζήτηση άδειας σε επίπεδο για προχωρημένους προστατεύει από την παράνομη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Έτσι, διασφαλίζεται ότι κάθε χρήστης θα έχει πρόσβαση μόνο σε δεδομένα που απευθύνονται σε αυτόν. Η συνδεσμολογία του D-Link DNS-343 είναι εύκολη: Το Easy Search Utility λογισμικό της D-Link αναγνωρίζει τη συσκευή στο δίκτυο και συνδέει τους σκληρούς δίσκους έτσι ώστε το DNS-343 να παρουσιάζεται αυτόματα ως πηγή δικτύου μετά από μερικά απλά βήματα. Το λογισμικό backup που επίσης συμπεριλαμβάνεται, επιτρέπει την χειρωνακτική, προγραμματισμένη ή συνεχή εφεδρική αποθήκευση των δεδομένων.

D-Link DNS-343
1x 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet Port
Σχεδιασμένη για έως και τέσσερις σκληρούς δίσκους* SATA (max. 4 terabytes)
1 USB 2.0 Printer Port
4 work modes: JBOD (Just a Bunch Of Disks), RAID0, RAID1 και RAID5 (Redundant Array of Independent Disks)
Υποστηρίζει τον Active Directory Server της Microsoft
Ενσωματωμένος FTP, iTunes και UPnP-AV-Server (Universal Plug & Play)
Back up λογισμικό
Συμβατό με τα Windows, Linux και MacOS
Integrated display
Solid metal housing
* οι σκληροί δίσκοι δεν περιλαμβάνονται

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear D-Link

D-Link Eagle Pro AI για WiFi με τεχνητή νοημοσύνη σε όλο το σπίτι!

Η D-Link με τη σειρά προϊόντων Eagle Pro AI φέρνει την έξυπνη προηγμένη δικτύωση και ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζοντας ισχυρότερο και πιο αξιόπιστο δικτυο Wi-Fi.

Software D-Link

Η D-Link πρωτοπορεί και συμμετέχει στο Metaverse Standards Forum

Θα συντονιστεί με τους Οργανισμούς Ανάπτυξης Προτύπων (SDOs) με στόχο την επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων μέσω προτύπων.

Gear D-Link

Πασχαλινές προσφορές σε επιλεγμένα D-Link προϊόντα

Η D-Link είναι εδώ και προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές που θα μας κάνει να “τσιμπήσουμε” τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά μας.

Gear D-Link Black Friday 2021

Black Friday 2021 προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα DLink

Η Black Friday του 2021 είναι πιο κοντά από ποτέ και η DLink έρχεται να μας προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα σε τιμές που θα μας κάνει να τα “χτυπήσουμε”, από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2021.