Επιδότηση 12.000 φοιτητών για αγορά υπολογιστή

Μέσω της δράσης “Δες την ψηφιακά”, περισσότεροι από 12.000 φοιτητές δικαιούνται επιδότηση για την αγορά προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συγκεκριμένα, το 20% των επιτυχόντων του 2006 με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή δικαιούται να επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή που θα αποκτήσει και με μέγιστη επιδότηση τα 500 ευρώ.

Τη δράση υλοποιούν στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας” με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με βάση τα αποτελέσματα της δράσης, θα αξιολογηθεί το ενδεχόμενο επέκτασής της σε μεγαλύτερο εύρος στα επόμενα χρόνια. Με την εφαρμογή της δράσης αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και να προωθηθεί περαιτέρω η αξιοποίηση της ευρυζωνικότητας από τη νεότερη γενιά.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επιστολή η οποία θα περιλαμβάνει έναν Προσωπικό Κωδικό. Χρησιμοποιώντας αυτό τον κωδικό, την ταυτότητά τους και βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το φοιτητικό πάσο, θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το φορητό υπολογιστή της αρεσκείας τους μέχρι τις 31 Μαΐου 2007, από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών επιθυμούν, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του. Οι λειτουργικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί (δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης, πιστοποίηση CE και οποιοδήποτε εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον εργασίας) επιτρέπουν στους δικαιούχους να επιλέξουν μεταξύ μιας ευρύτατης γκάμας μοντέλων από την αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της δράσης ή να επικοινωνούν με τη γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης στον αριθμό 801 1185100.

Περισσότερα: εδώ.
Πηγή: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βλαξ

Είστε όλοι για τον @@@@@!!!!!!!!
. και –

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.