Epson Stylus Pro 3800 | Βραβείο Ecohitech

, Epson Stylus Pro 3800 | Βραβείο EcohitechΟ Epson Stylus Pro 3800 κέρδισε το βραβείο Ecohitech στην κατηγορία με τίτλο “Εξοικονόμηση Ενέργειας και Μείωση του Διοξειδίου του Άνθρακα”. Τα Βραβεία Ecohitech 2007 διεξήχθησαν για ένατη συνεχόμενη χρονιά με στόχο να επιβραβευθούν οι εταιρείες με οικολογικά αποτελέσματα σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας, όπως ο κλάδος των ηλεκτρονικών, των ηλεκτροτεχνικών και του ICT.

Η Epson επιλέχθηκε από μία εξουσιοδοτημένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη που προέρχονται από ιδρύματα και επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, με τα ακόλουθα κριτήρια: “Ο Epson Stylus Pro 3800 είναι ένας εργονομικά σχεδιασμένος εκτυπωτής, ο οποίος έχει δημιουργηθεί και έχει παραχθεί σύμφωνα με την Αποτίμηση του Κύκλου Ζωής (LCA). Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, οι εκτιμώμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, μειώνονται σε ποσοστό 44% και το ποσό των χρησιμοποιούμενων πηγών, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, μειώνεται σε ποσοστό 55%. Ο εκτυπωτής είναι πιστοποιημένος με το πιστοποιητικό EcoLeaf”.

Είναι η τρίτη φορά που κερδίζει η Epson το Βραβείο Ecohitech στην Ιταλία. Η πρώτη φορά ήταν το 2002, για το σύστημα κλιματικής παρακολούθησης σε μεγάλα υψόμετρα στην Οροσειρά των Ιμαλαΐων, το οποίο δημιουργήθηκε από την Epson Meteo (Epson Ιταλίας). Η δεύτερη φορά ήταν το 2003, για το πρόγραμμα, το οποίο λάνσαρε η Seiko Epson Corporation, για την εξάλειψη του μόλυβδου από τα συγκολλημένα κράματα στα προϊόντα της. Η μελέτη παρείχε τη δυνατότητα στην Epson να επιτύχει το σημαντικό αυτό στόχο δύο χρόνια πριν από τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του 2006.

Το βραβείο είναι μία επινόηση της Ecoqual’It και του Eurotech Consortium με την υποστήριξη υψηλά ιστάμενων δημόσιων αρχών, όπως η Ιταλική Κυβέρνηση (Ministero dell’Ambiente e della Tutela del Territorio e del Mare) και με τη στήριξη του WWF Ιταλίας. Αυτή τη χρονιά το βραβείο απονεμήθηκε σε 3 κατηγορίες: Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Διαδικασίες και Προϊόντα, Συστήματα και Υπηρεσίες για τη διαχείριση τους τέλους του κύκλου ζωής των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων· Εξοικονόμηση ενέργειας, οικολογικός σχεδιασμός, Μείωση του Διοξειδίου του Άνθρακα.

Δείτε επίσης:
> Dell Latitude XT | Tablet PC με οθόνη multi touch
> Ακουστικά VoIP για το Office Communicator
> Έκδοση Οδηγού Διεθνούς Περιαγωγής από την ΕΕΤΤ

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Epson

Epson MOVERIO BT-200, Ένας νέος τρόπος να βλέπεις τον κόσμο

H Epson παρουσίασε τα έξυπνα γυαλιά MOVERIO BT-200 που δημιουργούν την αίσθηση ότι παρακολουθούμε μια οθόνη 320 ιντσών από απόσταση 20 μέτρων. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να βλέπει μόνο την εικόνα που θέλει σε μαύρο φόντο, π.χ. μια ταινία ακόμα και 3D ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει διάφανη την οθόνη και να δει […]

Computers Epson

EPSON εκτυπωτές, έως και 90% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα

Κάντε το συγκριτικό τεστ μεταξύ ενός εκτυπωτή Epson και ενός Canon/HP/Samsung και δείτε γιατί με έναν εκτυπωτή Ink Tank System, εξοικονομείτε έως και 90% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα σε σχέση με τους εκτυπωτές του ανταγωνισμού και έως 95% χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος σε σχέση με τους εκτυπωτές laser του ανταγωνισμού!

Computers Epson

EPSON μονόχρωμη σειρά Ink Tank System με χαμηλό κόστος εκτύπωσης

Η μονόχρωμη σειρά Ink Tank System της Epson M200, M105 και M100 είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά γραφεία και χρήστες στο σπίτι και προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης με την ποιότητα της Epson. Αυτό οφείλεται στα δοχεία μελάνης εξαιρετικά υψηλής χωρητικότητας 140ml, που μπορούν να ξαναγεμίσουν με γνήσια μελάνη Epson, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα εκτύπωσης.

Home Cinema Epson Home cinema

Epson MG-850HD, Βιντεοπροβολέας με iPod docking station

Η Epson παρουσιάζει τον home cinema βιντεοπροβολέα MG-850HD με iPod docking station. Απλά “κουμπώστε” τη συσκευή σας iPod Touch, iPhone ή iPad στο ειδικό dock και ο Epson MG-850HD θα αναλάβει να αναπαράγει σε μεγάλη εικόνα (έως και 300 ίντσες) όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε κάποια έξτρα εφαρμογή.