Εξοικονόμηση ενέργειας από τα νέα επαγγελματικά PC ESPRIMO της FSC

, Εξοικονόμηση ενέργειας από τα νέα επαγγελματικά PC ESPRIMO της FSCΗ νέα σειρά των επαγγελματικών προσωπικών υπολογιστών ESPRIMO 5925 EPA της Fujitsu Siemens Computers (FSC) συνεχίζει να θέτει υψηλότερα στάνταρτ όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας. Οι νέοι υπολογιστές, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι είτε στη μορφή ESPRIMO P5925 EPA Microtower ή ως ESPRIMO E5925 EPA Small Form Factor, συνδυάζουν χαρακτηριστικά εργονομίας και εξοικονόμησης ενέργειας, για τα οποία η εταιρία φημίζεται.

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ρεύματος έχει τώρα μειωθεί περίπου 45 τοις εκατό σε σύγκριση με ένα σύστημα δύο ετών παλαιότερο. Η σειρά ESPRIMO 5925 EPA είναι άμεσα διαθέσιμη στην αλληνική αγορά κατόπιν παραγγελίας με δυνατότητα BTO (Build To Order).

Οι νέοι επαγγελματικοί προσωπικοί υπολογιστές συνδυάζουν περιβαλλοντικά οφέλη με τεχνολογική πρωτοπορία και μέγιστη απόδοση. Η πλατφόρμα Intel Q35 chipset και οι τελευταίοι επεξεργαστές Intel Core2 Duo έχουν βελτιστοποιήσει την χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη λειτουργία. Η τεχνολογία iAMT 3.0 (Intel Active Management Technology) διευκολύνει την κεντρική διαχείριση των συσκευών, ακόμη και όταν αυτές είναι σβηστές, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση ενέργειας της εταιρίας. Επιπρόσθετα, ο υπολογιστής είναι εξαιρετικά αθόρυβος χάρη στο σύστημα ψύξης και το ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο του ESPRIMO.

Η σειρά ESPRIMO 5925 EPA Professional PCs θέτει νέα στάνταρτ σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί όσο περνούν τα χρόνια σημαντικό παράγοντα και εταιρίες πληροφορικής όπως η Fujitsu Siemens Computers και οργανισμοί όπως ο Environmental Protection Agency (EPA) αναπτύσσουν τεχνολογίες για την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος. Τον Ιούλιο 2007, ο EPA ο οποίος απονέμει την διάκριση EnergyStar, παρουσίασε πιο αυστηρά κριτήρια για την μέτρηση της εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των ενεργειακών στάνταρτ. Το EnergyStar V. 4.0 απαιτεί βελτίωση στην κατανάλωση ρεύματος έως 80 τοις εκατό, 20 τοις εκατό περισσότερη από των συμβατικών PC.

H σειρά ESPRIMO 5925 EPA της Fujitsu Siemens Computers ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις. Η εταιρία επίσης προσφέρει τους νέους επαγγελματικούς υπολογιστές με προεγκατεστημένη την ρύθμιση energy-saving mode, η οποία σβήνει την οθόνη μετά από 10 λεπτά και τον σκληρό δίσκο μετά από 15 λεπτά. Μετά τη διάρκεια των 20 λεπτών, το σύστημα μεταβαίνει στην κατάσταση standby mode, ενώ μετά από μία ώρα, η ρύθμιση για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας ενεργοποιείται.

Η Fujitsu Siemens Computers, η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία πληροφορικής βρίσκεται στο προσκήνιο της ανάπτυξης και της παραγωγής προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον εδώ και αρκετά χρόνια. Το 1992 η εταιρία ανέπτυξε τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά την σχεδίαση προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Το 1993 η Fujitsu Siemens Computers λάνσαρε το πρώτο “Green PC” με την αυτόματη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Το πρώτο ESPRIMO PC αναπτύχθηκε το 2005, ενώ τον Ιούνιο του 2007 το ESPRIMO E5615 EPA έλαβε τη νέα αυστηρότερη διάκριση Energy Star.

Τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και ένα παράδειγμα υπολογισμού της κατανάλωσης ενέργειας θα βρείτε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.fujitsu-siemens.com/epa.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers FSC

Linux θα χρησιμοποιεί ο ταχύτερος υπερυπολογιστής

Τη Fujitsu εμπιστεύθηκε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (JAEA) για την κατασκευή ενός νέου συστήματος υπερυπολογιστή ο οποίος θα είναι ο πλέον ισχυρός, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το 2010. Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster θα χρησιμοποιήσει τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό προϊόν στο […]

Business FSC

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY RX600, Ο ταχύτερος Web Server

Ανακοινώθηκε πρόσφατα και επισήμως ο ταχύτερος web server παγκοσμίως: τα αποτελέσματα των δοκιμών επίδοσης καταδεικνύουν ότι ο PRIMERGY RX600 rack server αποτελεί τον κορυφαίο web server στον κόσμο από πλευράς απόδοσης. Η Fujitsu Siemens Computers έκανε χρήση της νέας οικογένειας επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Dunnington για να προσθέσει βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ευρωστίας και redundancy […]

Computers FSC

Οθόνες μηδενικής κατανάλωσης από την Fujitsu Siemens Computers

Οι πρώτες οθόνες παγκοσμίως με το χαρακτηριστικό να σβήνουν αυτόματα όταν βρίσκονται σε κατάσταση power-save mode είναι ήδη διαθέσιμες. Η ανάπτυξή τους έγινε αποκλειστικά από τη Fujitsu Siemens Computers, την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία πληροφορικής, και ανήκουν στη σειρά οθονών SCENICVIEW Premium Line ECO, χρησιμοποιώντας επαναστατική τεχνολογία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Notebooks FSC

Fujitsu Siemens LifeBook P8020, Υπέρ-φορητό με 3G

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης VISIT 2008, η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε το νέο πανάλαφρο φορητό LIFEBOOK P8020. Το LIFEBOOK P8020 συμπληρώνει τη σειρά notebook της εταιρείας που βασίζεται στην επεξεργαστική τεχνολογία Intel Centrino 2. Συνδυάζει στυλ και λειτουργίες σε ένα μοναδικά συμπαγές σχήμα. Χάρη στην οθόνη 12.1 ιντσών και το βάρος του που […]