“My very first Robot”: Αυτοματοποιημένο σύστημα backup

Η Fujitsu Siemens Computers προσφέρει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έναν εύκολο τρόπο για την μετάβασή τους στον κόσμο των αυτοματοποιημένων και έξυπνων λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το FibreCAT TX24, με ενσωματωμένο ρομποτικό μηχανισμό, προσφέρει πλήρη αυτονομία κατά την διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αφού δεν απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση για την αντικατάσταση του αποθηκευτικού μέσου σε καθημερινή βάση. Χρησιμοποιώντας λογισμικά όπως τα NetWorker ή ARCserve, το FibreCAT TX24 υποστηρίζει τη δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων ασφαλείας, αποθηκεύοντας τα πολύτιμα εταιρικά δεδομένα ταυτόχρονα σε δυο αποθηκευτικά μέσα.
Το ένα αντίγραφο μπορεί να αποθηκευτεί σε διαφορετικό περιβάλλον από το εταιρικό – χαρακτηριστικό ύψιστης σημασίας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των δεδομένων τους σε περίπτωση καταστροφής των πληροφοριακών τους συστημάτων και υποδομών. Χάρη στη συσκευασία “My very first Robot”, η Fujitsu Siemens Computers φροντίζει επίσης για την μεταφορά των αποθηκευτικών μέσων παρέχοντας δωρεάν θήκη υποδοχής κασετών (tape magazine) και θήκη μεταφοράς (carrying case) συνολικής αξίας 500 Ευρώ για την εύκολη και ασφαλή μεταφορά των αποθηκευτικών μέσων. Η ειδική αυτή προσφορά ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007.

Το ανθρώπινο λάθος αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας πολύτιμων εταιρικών δεδομένων λόγω ενδεχόμενης αμέλειας αλλαγής του αποθηκευτικού μέσου ή χρήσης ασύμβατου αποθηκευτικού μέσου. Η Fujitsu Siemens Computers με το FibreCAT TX24 αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό αυτοματοποιώντας πλήρως την διαδικασία εναλλαγής των αποθηκευτικών μέσων, διαδικασία που έως σήμερα γινόταν σε καθημερινή βάση αποκλειστικά από τον διαχειριστή των πληροφοριακών συστημάτων. Με 24 υποδοχές αποθηκευτικών μέσων, το FibreCAT TX24 έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αυτόματα και αυτόνομα – χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε παρέμβαση από τον διαχειριστή των πληροφοριακών συστημάτων – για διάστημα έως και πέντε εβδομάδες! Έτσι οι εταιρίες που θα αξιοποιήσουν τις παροχές του FibreCAT TX24 θα εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους τόσο από άποψη ανθρώπινου δυναμικού όσο και άποψη χρόνου διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα πολύτιμα δεδομένα τους.

“Ο προσεγμένος σχεδιασμός και η υλοποίηση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων αποτελούν εχέγγυο για την απρόσκοπτη επιχειρηματική δραστηριότητα όλων των εταιρειών. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απαιτούν εύκολες και οικονομικά προσιτές λύσεις backup και αρχειοθέτησης, χωρίς να χρειάζεται όμως να θυσιάσουν την αξιοπιστία ή την δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις ασφάλειας” δήλωσε ο Dr. Helmut Beck, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Αποθηκευτικών Λύσεων της Fujitsu Siemens Computers. “Χάρη στο ‘My very first Robot’, προσφέρουμε μία εύκολη και προσιτή entry-level λύση αυτοματοποιημένης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ικανής να εξασφαλίσει την αξιόπιστη και απρόσκοπτη συνέχεια των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.”

Αυτοματοποίηση για επιπλέον ασφάλεια
Ο παραδοσιακός τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχει ανακάμψει στην προτίμηση των χρηστών καθώς η επιθυμία για υψηλά επίπεδα ασφάλειας και οι ολοένα αυξανόμενοι όγκοι δεδομένων έχουν επιβάλει την χρήση του. Παρόλα αυτά, οι σύγχρονες επιχειρήσεις απαιτούν πιο εμπεριστατωμένες στρατηγικές υλοποίησης backup, στρατηγικές που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν το ίδιο αξιόπιστα όταν εξαρτάται ή παρεμβαίνει ο αστάθμητος ανθρώπινος παράγοντας. Το FibreCAT TX24 σε συνδυασμό με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα backup παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιούν τη σχετική διαδικασία και να επαναφέρουν τα δεδομένα τους όταν προκύπτει η ανάγκη.

Το σύστημα FibreCAT TX24
Το FibreCAT TX24 είναι εξαιρετικά μικρό και συμπαγές αφού καταλαμβάνει μόλις δύο θέσεις σε ένα τυπικό server rack (2U). Υποστηρίζει είτε έναν οδηγό LTO-3 κανονικού μεγέθους, είτε δύο οδηγούς LTO-2/LTO-3 ενδιάμεσου μεγέθους με τη μέγιστη αποθηκευτική του ικανότητα να αγγίζει τα 19.2 ΤΒ. Με την δεύτερη διαμόρφωση (half-height LTO-3), το FibreCAT TX24 μπορεί να γράψει μέσα σε μία ώρα έως και 864 GB συμπιεσμένων δεδομένων ενώ μπορεί να συνδεθεί στον server μέσω SCSI ή Fibre Channel. Το σύστημα υποστηρίζει συνολικά 24 υποδοχές αποθηκευτικών μέσων εκ των οποιων 12 προσφέρονται στο βασικό μοντέλο και επιπλέον 12 μπορούν να ενεργοποιηθούν με την αγορά κωδικού άδειας χρήσης.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers FSC

Linux θα χρησιμοποιεί ο ταχύτερος υπερυπολογιστής

Τη Fujitsu εμπιστεύθηκε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (JAEA) για την κατασκευή ενός νέου συστήματος υπερυπολογιστή ο οποίος θα είναι ο πλέον ισχυρός, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το 2010. Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster θα χρησιμοποιήσει τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό προϊόν στο […]

Business FSC

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY RX600, Ο ταχύτερος Web Server

Ανακοινώθηκε πρόσφατα και επισήμως ο ταχύτερος web server παγκοσμίως: τα αποτελέσματα των δοκιμών επίδοσης καταδεικνύουν ότι ο PRIMERGY RX600 rack server αποτελεί τον κορυφαίο web server στον κόσμο από πλευράς απόδοσης. Η Fujitsu Siemens Computers έκανε χρήση της νέας οικογένειας επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Dunnington για να προσθέσει βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ευρωστίας και redundancy […]

Computers FSC

Οθόνες μηδενικής κατανάλωσης από την Fujitsu Siemens Computers

Οι πρώτες οθόνες παγκοσμίως με το χαρακτηριστικό να σβήνουν αυτόματα όταν βρίσκονται σε κατάσταση power-save mode είναι ήδη διαθέσιμες. Η ανάπτυξή τους έγινε αποκλειστικά από τη Fujitsu Siemens Computers, την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία πληροφορικής, και ανήκουν στη σειρά οθονών SCENICVIEW Premium Line ECO, χρησιμοποιώντας επαναστατική τεχνολογία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Notebooks FSC

Fujitsu Siemens LifeBook P8020, Υπέρ-φορητό με 3G

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης VISIT 2008, η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε το νέο πανάλαφρο φορητό LIFEBOOK P8020. Το LIFEBOOK P8020 συμπληρώνει τη σειρά notebook της εταιρείας που βασίζεται στην επεξεργαστική τεχνολογία Intel Centrino 2. Συνδυάζει στυλ και λειτουργίες σε ένα μοναδικά συμπαγές σχήμα. Χάρη στην οθόνη 12.1 ιντσών και το βάρος του που […]